Minimalista stílusú esküvő 2014-ben

A letisztultság és elegancia együtt járó fogalmak a minimalista stílusú esküvők világában.

A túldíszítettség helyett az egyedi szabászati megoldások dominálnak a menyasszonyi ruhák megtervezésekor, míg a dekoráció világában a fehérszín képezi a kiindulási alapot.

A minimalista stílusú menyasszonyi ruhák tervezői 2014-ben is elsősorban a szabászati megoldásokra helyezik a hangsúlyt, amellyel kiemelhetik a menyasszony alakjának szépségét és előnyeit. Fontos szerepet kapnak a kiváló minőségű anyagok, úgymint a szatén selyem és az organza, amelyek minden egyéb díszítés nélkül is, önmagukban is sugallják a magabiztosságot és a stílusos megjelenést.

Idén számos tervező törekedett arra, hogy kicsit más, úgymond kortárs szemlélettel kezelje ezt a stílust, és valami egészen frisset, modernt hozzon létre. Közülük most két tervezőt szeretnék bemutatni az olvasóknak.

Elsőként kell, hogy e körben megemlítsem, Angel Sanchez idei fantasztikus és igazán kreatív kollekcióját, amely rávilágít arra, hogy a minimál stílus hogyan újítható meg oly módon, hogy a divat és a művészet határait összemossa a tervező, és szoborszerű hatást alakítson ki a ruháival, amelyek igazi műalkotásoknak tekinthetőek, de ugyanakkor, mégis finoman nőiesek és különlegesek.

Mindez nem véletlen, hiszen az USÁ-ban élő designer eredeti szakmája az építészet, amelyet több éven keresztül tanult és alkalmazott is, míg végül a végső szerelmet a ruhák világában találta meg, de itt sem tagadja meg önmagát. Új kortárs formákat, vonalakat teremtett az általa alkalmazott különleges hajtásokkal, és az anyagok sajátossága által adott lehetőségekkel kísérletezve.

A másik kortárs tervező a katalán Jesus Peiro, aki szintén a minimál stílust tűzte a zászlajára, azzal a jellemző vonással, hogy minden évben mixeli azt, az adott év trendjeinek megfelelő újdonságokkal.

.

Az 1988-ban alapított divatház nemcsak Spanyolországban, hanem mindenütt a világon nagy ismertségre tett szert. Ez annak is köszönhető, hogy igen magas minőségű matériákkal dolgozik, amelyeket helyben készítenek és gondosan ellenőrzik a gyártás minden egyes mozzanatát.

2014-ben lágyan eső selymeket és tüllöket alkalmazott, kiegészítve igen egyszerű fekete masnikkal, amelyek egyfajta historikusságot és elegáns keretet adtak a ruhái számára. A tervező hol a ruha derekára, hol a modellek csuklójára, karkötőként helyezte el ezeket a bájos darabokat.

Az egyszerű letisztult vonalvezetésű ruhák mellé már ékszereket nem is választottak, hagyták, hogy a ruha szépsége kellően érvényesülni tudjon. A hajviseletben is „a kevesebb több” mottó dominált, ugyanis egyszerűen feltűzött kontyot és visszafogott sminket viseltek a modellek a kifutón.

Az esküvői vacsora helyszínének díszítésekor is érdemes a fenti irányelvet követni. A minimál stílusú esküvőhöz elsősorban szezonális fehér virágokat, fehér terítéket, ezüstszínű étkészletet és kristály poharakat ajánlanak a dekoratőrök. Építsünk a frissességre, a fehér és a zöld szép harmóniájára.

A galériakép linkjére kattintva még több képet tudsz megnézni!