Új esküvői őrületek- víz alatti esküvő, esküvői gumicsizma, meztelen torta, táncos bevonlulás

Esküvői torta máz nélkül? Gumicsizmában a Nagy Napon? Ujjlenyomatokkal dekorálni a meghívókat? Hagyományos esküvői fotók helyett valami mást, valami izgalmasabbat szeretnél?

Mutatunk neked néhány ötletet, amivel feldobhatod életed legszebb napját, ha bevállalós vagy és szereted az újdonságokat.

Meztelen torta

2013-ban jelent meg először ez a rusztikus stílus az esküvői torták terén, mára pedig igazi trenddé nőtte ki magát. Ezek a torta-csodák úgy néznek ki, mintha „lefelejtették” volna róla a bevonatot és pont ez benne a különleges. Igaz, hogy nem olyan elegáns, mint a marcipánnal és fondant-nal bevont különlegességek, ám sokkal természetesebb.

A meztelen torta rétegei közötti ínycsiklandó krém látványa pedig magáért beszél... Díszíthetjük gyümölccsel, marcipánvirágokkal, gyöngyökkel, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt, és nagyszerűen illik például a vintage esküvői stílushoz is.


Menyasszonyi gumicsizma?

Elsőre viccesen hangzik az ötlet, hogy gumicsizmában esküdjünk, de mivel Angliából indult ez a divat-hullám, akkor érthetővé válik az oka is. Mivel az Egyesült Királyság területén nem ritkák az árvizek, érthető, hogy a menyasszonyoknak szükségük volt egy olyan lábbelire, ami nem ázik szét a fotózás alatt, ha az a szabadban zajlik.

Így hát a Weddington Boots nevű angol cég piacra dobta az esküvőkre tervezett gumicsizmákat. A menyasszonyok többféle fazonból válogathatnak, vannak hosszú és rövidszárúak, magas sarkúak, selyemszalaggal és Swarovski kristályokkal díszítettek, sőt megrendelésre még a menyasszony nevével is ellátják a sajátos lábbeliket.

elegáns fehér és bézs…

színes az extrém stílus kedvelőinek

Különleges esküvői meghívókra vágysz?

Akkor az ujjlenyomat-dekor az egyik legjobb megoldás, ha valami személyeset és egyedit szeretnél készíteni a vendégeknek. Nagyon kreatív és millió módon variálható. Csak fogjatok egy kis tintát, – színeset vagy egyszerű feketét – festékpárnát, kéztörlő kendőt és már kezdődhet is a díszítés!

ujjlenyomat-dekor


Ugyanezt a módszert alkalmazhatjátok az ültető kártyákon és a vendégkönyvben is. Kedves ötlet lehet még az ujjlenyomat-fa – egyrészt maradandó emlék, másrészt így a vendégeket is bevonhatod a mókába. Sokféleképpen kivitelezhető: rajzolhattok, vagy nyomtathattok egy kopasz fát, aminek leveleit a vendégek ujjlenyomatai adják – akár alá is írathatod mindenkivel a sajátját, ha szeretnéd.
 

Faliképnek is nagyszerű: csak bekeretezed és már kész is!

Képzeljétek, már jegygyűrűket is találhattok, amelyeket ujjlenyomat-minta díszít!
 

ujjlenyomatos gyűrű

Invázió fotók és víz alatti képek?

Igen-igen! Az esküvői fotózás terén ezek az új őrületek kezdtek mostanában kibontakozni. Zombi-, Transformers- vagy idegen támadás, birodalmi lépegetők vagy T-Rex? Ezt már a ti fantáziátokra bízzuk! A lényeg, hogy minél izgalmasabb legyen. A boldog párnak nincs más dolga, mint maga köré gyűjteni a násznépet, aztán futás ki merre lát! A megfelelő hátteret pedig a grafikus készíti.
 

Ketten a világ ellen

Ez a szórakoztató kis őrület feldobja a vendégeket, és attól sem kell félnünk, hogy természetes mosolyunkból az 50. kép után grimasz lesz. Arról nem is beszélve, hogy évek múlva sokkal nagyobb élményt nyújtanak ezek képek, felidézve a történéseket, mint a hagyományos, beállított esküvői fotók.
 


A víz alatti fotózás elterjedése nemrég kezdődött Európában. Ez az őrület is – csakúgy, mint a menyasszonyi gumicsizma – Angliából indult ki, pontosabban Lucy Ray, angol fotós találta ki. Ez az extrém trend nem kedvez a gyönyörű ruhakölteményeknek, ezért az a fotós, aki ilyet vállal általában ruhát is biztosít hozzá – bár hallottunk már olyat is, aki nem sajnálta a sajátját sem, annyira tetszett neki a végeredmény!
 


 

Ennek az irányzatnak már neve is van: „Trash the Dress!”, avagy Tedd tönkre a ruhád! Nem tudni, hogy ez egy kreatív fotós vagy egy vicces kedvű menyasszony fejéből pattant-e ki, az biztos, hogy eredeti ötlet. Lényege, hogy a menyasszonyok tréfásan és vidáman mutatják ki elkötelezettségüket szerelmük mellett, hiszen lehet a ruha akármilyen sáros, festékes vagy vizes, már úgy sem kell többé!

Visszatérve a víz alatti fotózáshoz, az bizony tény, hogy a víz alatt csodálatos képeket lehet készíteni, a sejtelmes fények éteri környezetet varázsolnak a fotókhoz. Nézzétek ezeket, hát nem fantasztikusak?

Esküvő a víz alatt

De nem csak a ceremónia után készíttethetünk víz alatti képeket, akár a leánybúcsú keretében, vagy az esküvő előtt is. Ugye, milyen jó móka lenne csobbanni egyet a koszorúslányaiddal a Nagy Nap előtt? Tenger vagy óceán-közelben vagytok? Az még jobb, használjátok ki az alkalmat!
 


Hazánkban, noha még aránylag kevesen vállalkoznak víz alatti fotózásra – hiszen nem olyan egyszerű dolog, mint amilyennek elsőre tűnik – vannak már „haladó szellemű” fotósok, mint például Bergics Balázs, aki már egy ideje kísérletezik ezzel a műfajjal.
 

Az "első csók" a víz alatt

Táncos bevonulás

Szerintem abban egyetértünk, hogy az esküvő egyik talán legmeghittebb pillanata, amikor a menyasszony bevonul édesapja karján a templomba. De mi van, ha megspékeljük ezt egy kis mókával és fantáziával? Ha adott néhány vállalkozó kedvű koszorúslány és vőfély? A táncos esküvői bevonulást Kevin Heinz és Jillian Peterson ismertette meg igazán a világgal, amikor feltették a YouTube videó-megosztó portálra saját koreografált bevonulásuk felvételét. Azóta több mint 1,6 millióan nézték meg, és többen is követték a példájukat. Nektek hogy tetszik az ötlet?

 

A galériakép linkjére kattintva még több képet tudsz megnézni az esküvői őrült ötletekről!

 

 

Képek forrása: Pinterest.com