A tíz legpazarabb eljegyzési gyűrű

Elegáns csepp alakú drágakő, öklömnyi briliáns, vagy különleges rózsaszín gyémánt? Mi ugyan megelégszünk egy csodaszép, apró köves gyűrűvel is, ám a sztárok korántsem ilyen visszafogottak. Kíváncsi vagy, kik büszkélkedhetnek vagyonokat érő ékszerrel?

A tízedik helyen áll Victoria Beckham és „Secret Kiss The Rose” névre keresztelt eljegyzési gyűrűje, amit középen egy 0.9 karátos rózsaszín gyémánt díszít, körülötte pedig 4.5 karátos fehér gyémántok csillognak.
Értéke: 525.000 dollár

Noha Jennifer Anninston 8 karátos gyémántgyűrűje ”csak” a kilencedik helyen áll, azért sokan elfogadnák ezt a csodaszép darabot. Justin Theroux egy smaragd csiszolású gyűrűvel kérte meg kedvese kezét, ami közel 1 millió dollárt ér.

Kate Middleton, azaz Katalin hercegné 1.4 millió dollárt érő, zafír és gyémánt gyűrűt örökölt a tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnőtől.

A hetedik a sorban Mariah Carey és Catherine Zeta-Jones eljegyzési gyűrűje, ugyanis mindkettő 2.5 millió dollárba került. Az énekesnő Mariah kezét egy 17 karátos gyűrűvel kérte meg Nick Cannon, ami összesen 58 darab apró, rózsaszín gyémánttal van kirakva, míg Catherine gyűrűje „csupán” 10 karátos gyémánttal van díszítve.

A hatodik legdrágább lánykérő gyűrűt Melania Knauss kapta Donald Trump, amerikai ingatlanmogultól. A 15 karátos gyűrű mintegy 3 millió dollárt ér. Trump kikötötte, hogy csak a legkiválóbb gyémántok jöhetnek szóba.

2004-ben a gyönyörű énekesnő, Jennifer Lopez ujját egy 8.5 karátos világoskék gyémántgyűrű díszítette, ám a házasság nem tartott sokáig. Hiába került Marc Anthonynak 4 millió dollárjába a mesés ékszer, 7 év után válás lett a vége.

Az Oscar-díjas színésznő Grace Kelly legendás10.4 karátos, smaragd vágású Cartier gyémántgyűrűje a negyedik helyen áll, ami mintegy 4.06 millió dollárt ér.

Paris Hilton, az amerikai botrányhősnő 24 karátos, fehér arany és gyémánt gyűrűjével dobogós helyezést ért el. Paris Latsisszal való szakítása után árverésre bocsátotta a gyűrűt, majd a befolyt pénzt a Katrina hurrikán áldozatainak ajándékozta.
Értéke: 4.7 millió dollár

Noha sem Beyoncé, sem Jay-Z nem a visszafogottságukról híresek – inkább a fényűző bulikról – azért felmerül bennünk a kérdés, hogy az 5 millió dolláros eljegyzési gyűrű nem túlzás egy kicsit? Beyoncé ujját ugyanis valóban egy Lorraine Schwartz fémjelzésű, 18 karátos nyolcszög vágású gyémánt díszíti, ami kb. 1.1 milliárd forintba került.

Elizabeth Taylor azonban még mindig magasan veri a mezőnyt 8.8 millió dollárt érő eljegyzési gyűrűjével. Hát igen, legendás színésznőnek legendás gyűrű dukál. Richard Burton 1964-ben egy 33.19 karátos Harry Winston gyémánttal kérte meg Liz kezét, amelyet azóta is a világ egyik legtisztább kövének tartanak. A gyűrűt 2011-ben a Christie’s-ben elárverezték és egy ázsiai gyűjtőhöz került.

Milliókat érő gyémántgyűrű, vagy visszafogott, apró drágakövekkel díszített? Ezt ti döntitek el, de azért gondolkozzatok el; hány sztárpár szakított végül, méregdrága ékszer ide vagy oda? Hiszen hiába a káprázatos eljegyzési gyűrű, ha nem társulnak hozzá mély érzelmek, kötődés és bizalom.

A galériakép linkjére kattintva még több képet tudsz megnézni a sztárok elképesztő jegygyűrűiről!