Állatok az esküvőn

Földünkön ezer és egy csodás élőlénnyel találkozhatunk. Házi kedvenceink melegséggel, vidámsággal töltik meg otthonunkat, az egzotikus állatok izgalmassá teszik világunkat, a puszta vadjai a természettel való összhangot képviselik. Lássuk, milyen szerepeket tölthetnek be ezek a különböző állatok egy esküvőn!

Az állatok leggyakrabban a nászpár közlekedési eszközéül szolgálnak. Gondoljunk csak az indiai esküvők elefántjaira! Az elefánt a termékenység, bölcsesség, hosszú élet és a hatalom szimbóluma, így nem is csoda, hogy régen a királyok állata volt. Ma már a boldog házasokat láthatjuk a hátán, díszes nyeregben ülve. A mesebeli, avagy a királyi esküvők kétfogatos, nyitott fedelű lovas hintói már-már követelménynek számítanak a nagyobb szabású menyegzőkön. A lóháton érkező és távozó pár is gyakori jelenség. A déli, különösen a görög esküvők kedvelt eleme a szamárháton bevonuló menyasszony, illetve az esküvő után azon távozó ifjú pár. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az afrikai földön köttetett nászokról sem, ahol a hagyományokból kifolyólag a teve az autó megfelelője. Sőt, ha téli esküvőt tervezünk, akkor szóba jöhet még a lovas- illetve kutyaszán is!

Lovashintón, elefánt-, szamár és tevehátonLovas- és kutyaszán a téli esküvőkön
 

Házi kedvenceinket sem kell mellőznünk a nagy napról! A legkedveltebb, amikor kedves négylábú háziállataink töltik be a gyűrűhordozó szerepét. A kutyáknál általában a törzsükön viselt párnácskára erősítik rá a gyűrűket, a macskáknál a nyakörvön vagy szalagon fityeg a két arany ékszer.

Kutyánk az esküvőnkön


Vízi élőlényeink, halaink, akár teknőseink is képviseltethetik magukat az menyegzőn, hiszen csodaszép dekorációul szolgálhat egy akvárium a terem bármelyik pontján, akár egy kisebb is asztalközépdíszként. Egy nagyobbfajta, jól megtermett teknősbéka is lehet gyűrűhordozó: a páncéljára felerősített párnácska szolgál erre a célra. Csak legyen türelmünk kivárni, amíg az oltárhoz ér!Házi kedvenceink az esküvőn
 


 


Az állatkertek szerelmeseinek lehetőségük van egy állatkerti esküvőre. Itt nem egy, de az összes egzotikus élőlénnyel találkozhatunk, fotózkodhatunk és a násznép is garantáltan jól fog mulatni. Örök emlék lehet egy papagájjal vagy bagollyal pózoló házaspár képe, vagy amikor egy oroszlán, tigris, láma, zsiráf, medve vagy pingvin kacsint ki a fotó hátteréből. Bizonyos állatok, mint a kígyó tevékeny részesei is lehetnek egy esküvőnek. Formájából és szimbolikus jelentéséből kifolyólag – fallikus jelképként utal a férfi-női jellegekre - sokszor a pár válla köré tekerik, így jelképezi és erősíti a köztük létrejövő köteléket.
 Tigris, zsiráf, láma, medve -
minden, mi szem-szájnak ingere
Papagáj, pingvin, kígyó, bagoly -
izgalmas állatok, izgalmas esküvő


A szimbolikus jelentésekkel bíró állatok közkedvelt elemei az esküvőnek. A páva a halhattalanságot (a farka a csillagos ég felé néz), a flamingó az érzékiséget, a hattyú a tisztaságot, a galamb a békét, a pillangó az újjászületést jelképezi. A külső szépségük, színviláguk is csak emelheti menyegzőnk fényét, egzotikumát, különlegességét.

A madarak romantikus hangulatot teremtenek
 

A pusztai esküvők természetessége, egyszerűsége, a magyar tanyák jellegzetes szépsége is fantasztikus élményt nyújthat. Az ilyen menyegzőknek mondhatni alapkövetelményei a képek hátterében eszegető tehenek vagy rohangáló csirkék. A boldog ifjú párt is szokás ilyenkor lefotózni, amint játszadoznak egy kecskével, megsimogatnak egy lovat, etetik a tóban úszkáló kacsákat illetve szerelmesen összebújnak egy pulikutya vagy egy bárány fölött. Ez az igazi „farm, ahol élünk”!
 

A tanyai esküvő állatai
 

A fent említett állatok csupa kedvességet, örömöt, változatosságot, egzotikumot és szépséget csempészhetnek esküvőnk hangulatába. A velük megörökített fotó is egészen különleges lehet: szívet melengető, amikor kedvencünkkel szerepelünk a képen, elképesztő, amikor egy kígyóval a nyakunk körül; vicces, amikor egy kis pingvin toporog a menyasszonyi ruhánk mellett, vagy romantikus, amikor flamingókkal, hattyúkkal vagyunk körülvéve a szabadban. Csak vigyázzunk, mire fókuszál a fényképezőgép:
 


Drága kedvenceink minden törődést és figyelmet megérdemelnek. Ők teszik életünket szebbé, jobbá és élhetőbbé. Ha a Te célod is az, hogy minél több állat találjon gazdára, csatlakozz a Menyegzőlap kezdeményezéséhez, szervezz Te is jótékonysági esküvőt!
 

"A hit a képesség látni a láthatatlant, hinni a hihetetlenben, és elfogadni, amiről a tömegek azt hiszik lehetetlen."

Képek forrása: Pinterest.com