Menyasszonyi ruha - Rosa Clara 2014 kollekciói

A Rosa Clara idén is kitett magáért, hófehér ruhacsodáit a húszas évek dekadens eleganciája és a boldog, virágzó korok ihlették. A barcelonai esküvői divathéten pedig már a 2015-ös kollekciót is megcsodálhattuk. Nézd meg Te is a legszebb darabokat!

A világ egyik legnevesebb spanyol menyasszonyi ruhatervező és gyártó cégét, a Rosa Clarát 1994-ben alapították Barcelonában. Első üzletüket Paseo de Gracian nyitották. Céljuk, hogy mindig a legfrissebb trendet csempésszék be a menyasszonyi ruhák világába, és a mindig megújuló széles választéknak köszönhetően már a második évben olyan nagy nevekkel dolgoztak együtt, mint Christian Lacroix és a minimál stílust képviselő Jesus del Pozo.

 

 

Mivel szívesen működik együtt különböző stílusú tervezőkkel, minden kollekciójában megtalálhatóak a klasszikusok mellett a modern; szűkebb és rövidebb változatok is, így a legeltérőbb ízlésű menyasszonyok is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb ruhát.

 

Rosa Clara 2014-es kollekciója

A 2014-es menyasszonyi ruha kollekcióból sem hiányoznak a különleges, minőségi anyagok, a letisztult elegancia, a hollywoodi csillogás és az elmaradhatatlan, csipke- és virágdíszítések sem. Hol a nyakkivágást vagy a derékrészt, hol pedig az egész ruhát borítja ez a pazar, sejtelmes anyag, ami még a legegyszerűbb ruhát is csodaszéppé varázsolja.

 

A vintage hatású gyöngyös megoldások és a finom, ezüst díszítések is nagy szerepet kaptak a Rosa Clara idei kollekciójában, ahogyan a praktikus, átalakítható ruhák és az aszimmetria is.

 

 

Az aszimmetrikus vállmegoldások optikailag nyújtják az alakot, ezért, ha a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor kitűnő választás lehet egy ilyen darab.

 

 

A szabásvonalat tekintve is széles választék áll a menyasszonyok rendelkezésére. Az A vonalú, illetve a báli ruha fazonok mellett, a lágy esésű, test vonalát követő ruhák is megtalálhatóak.

Az A vonalú menyasszonyi ruhák nem hiába a legkedveltebbek, hiszen szinte mindenkinek jól állnak, a fokozatosan, lágyan bővülő szoknyarésznek köszönhetően bárki hercegnőnek érezheti magát a nagy napon egy ilyen ruhacsodában.

 

 

A báli ruha fazonok elsősorban körte alkatú, illetve vékony, magas hölgyeknek előnyös. A Rosa Clara idei kollekciójában meseszép darabokat találhatsz, a többszörösen egymást fedő tüllszoknyák letisztult, bájos összhatást kölcsönöznek viselőjének.

 

 

Az egyenes szabású, test vonalát követő modellek a modern irányzatot képviselik; a természetesen vékony, alacsony vagy banán alkatú menyasszonyok bátran viselhetik.

 

 

A modellek között találhatunk még ejtett vállú, hímzett csipkével díszített csónakkivágású darabokat is, amelyek a körte alkatú hölgyek számára a legelőnyösebb.

 

 

Az idei kollekcióban kiemelt szerepet kapott a nyitott hát- és az egyedi vállmegoldások; itt egy kis rojt, ott egy masni teszi romantikussá az outfitet. Többségük váll nélküli vagy – ahol egy kicsit visszafogottabb hatást szerettek volna elérni – ott áttetsző csipkével bolondították meg, néhol tüllborítással hangsúlyozták ki a vállat. A vállpánt nélküliek a magas, vékony hölgyeknek állnak a legjobban, míg az alacsonyabbaknak a hosszanti szabásvonalú ruhák a legelőnyösebbek.

 Ha vékonyabb, fiúsabb alkat vagy, válassz egy szexi, hát-villantós ruhát!

A 2014-es kollekció további ruháit a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

 

Soft by Rosa Clara 2014

Nem véletlen kapta ez a kollekció a soft elnevezést, hiszen minden darab a nőiesség jegyében született. A tüllből és selyemből készült, légiesen könnyed, elegáns ruhák úgy ölelik körbe a menyasszony testét, mint egy második bőr, kihangsúlyozva a lágy, nőies alakot.

 

 

A divatos esküvői ruhák gyöngydíszítésekkel, váratlan nyakvonallal, és a természetesen szűkülő csipkés fazonok anélkül keltenek pazar, fényűző benyomást, hogy túldíszítettnek tűnnének.

 

 

Azok számára, akik nem feltétlenül fehér ruhában szeretnének megesküdni, néhány modell halvány rózsaszínben is megtalálható; mondani sem kell, ezek is páratlan szépségű, elegáns darabok.

 

A Soft by Rosa Clara kollekció további ruháit a galériakép linkjéra kattintva tudod megnézni!

 

 

Two by Rosa Clara

A Two by Rosa Clara kollekció továbbra is megtartotta a mágikus és speciális karaktert, amit már megszokhattunk tőle. Ha a másik kettőben nem, itt biztosan ráakadsz álmaid menyasszonyi ruhájára! Elegáns esküvői ruhák, romantikus hercegnős ruhák rövidebb és hosszú változatban is –, vállnélküliek; csupa mesés anyagból, mint az organza, sifon és persze az elmaradhatatlan csipke.

 

A Two by Rosa Clara kollekció további ruháit a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

A 2014-es Rosa Clara kollekció bemutatóját itt nézheted meg:

 

Most pedig nézzük milyen ruhákkal "készült" a Rosa Clara azok számára, akik 2015-ben fogják kimondani a boldogító igent!

Mint tudjátok, nem rég ért véget a barcelonai esküvő hét, ahol a Rosa Clara is lerántotta a leplet 2015-ös kollekciójáról. A gyűjtemény tisztelgés a nagy színésznők előtt – mint Audrey Hepburn, Grace Kelly és Annie Hall, - akik évek óta ihletet adtak ezeknek a csodálatos kreációknak, melyek hozzájuk hasonlóan modern, finom, kozmopolita hangulatot árasztanak.

Az biztos, hogy most sem kellett csalódnunk: ugyanolyan lélegzetelállító darabokban vonultak végig a kifutón a modellek, mint eddig, ám a sok hercegnős ruha után, most búcsút intettek a terjedelmes szoknyáknak – néhány figyelemre méltó kivételtől eltekintve. További meglepetés, hogy – szemben az ideivel – ebben a kollekcióban alig látni vállnélküli ruhát.

 Romantikus szépség tüllszoknyával

2015-ben továbbra is megtalálhatóak a karcsú, elegáns vonalú fazonok, olyan elbűvölő részletekkel, mint az apró gyöngy-díszítések és az egyszerű nyakvonal. Ebben az összeállításban viszont már sokkal bátrabban bántak a rojtokkal és a gyöngyökkel a tervezők, és persze, a gyönyörű virágrátétek sem hiányoznak, csak most letisztultabb formában.

 

 

A kollekcióban néhány ultramodern darab is feltűnt, hiszen a Rosa Clara egy-két rövid menyasszonyi ruhával is készült, ha valaki ezt a stílust kedveli.

 

 

Alapvetően a kollekció ruhái 4 különböző vonalat képviselnek. Az első a lágy esésű ruhák, finom gyöngydíszítéssel és átlátszó tüllel. A második vonal a hercegnős, terjedelmes szoknyák rajtuk mikádói vagy török selyemmel, amelyek deréktól bővülnek.

 

 

A nagy, kézzel hímzett virágmotívumokkal díszített, átlátszó tüllcsodák képviselik a kollekció harmadik vonalát, és a szupercsábos fazonok, merész nyakkivágással a negyediket.

 

A 2015-ös kollekció ízelítőjét a galériakép linkjére kattintva nézheted meg!

 

 

 

A 2015-ös Rosa Clara kollekció bemutatóját itt nézheted meg:

 

Figyeld további anyagainkat, mert a világszínvonalú méltán híres divatházak és tervezők kollekcióit sorozatban mutatjuk be, következő anyagunkban a menyasszonyok körében közkedvelt, világszerte híres Pronovias cégcsoport gyönyörű ruháit láthatod.

Képek forrása: http://www.rosaclara.es