Kézműves torták az esküvődön

Egyedi ruha, dekoráció, smink, frizura, koszorúslányok, álomhelyszínen az álom pasival. Ha már minden, de tényleg minden klappol és persze tükrözi a személyiségünket ne feledkezzünk meg a tortáról sem!

 

Nincs és csodásabb látvány egy hatalmas, hófehér, klasszikus menyasszonyi tortánál... vagy színes, virágos tortánál... vagy egyszerű, házi készítésű tortánál. Mielőtt elvesznétek a süti-rengetegben kedves arák, sorra vesszük a trendeket és az előrejelzéseket is torta-fronton.

 

 

A torta ízét érdemes először kiválasztani közösen a vőlegénnyel. Nem árt figyelembe venni (ha erre lehetőség van), hogy a rokonok nagy része mit szeret, ilyenkor persze mindenkinek a csokoládé jut eszébe, ez amolyan aduász torta íz. De nyáron sláger a citrom is, remek választás, ha valami könnyedre vágytok a sok finomság után. A másik szempont, mely napjainkban nagyon fontos kell, hogy legyen, a különböző ételallergiák/érzékenységek. Hallottam már olyan esküvőről, ahol a násznép fele liszt érzékeny volt, így ki kellett, hogy hagyják a tortát. Nagyon kellemetlen lehet mindenkinek egy ilyen fordulat. Jobb erre készülni! Igazán figyelmes megoldás lehet például kisebb cupcake-kel, vagy mini tortákkal készülni az ilyen esetekre. Mindenképen legyünk tisztában a torta hozzávalóival, nem árt ezt írásban is elkérni, hogy ha kellemetlen helyzet adódna, tudni lehessen mi a baj forrása.

 

 

Második feladatunk a torta alakja. Idén a klasszikus keres, emeletes süti csodák trendik. Nagy népszerűségnek örvendenek továbbá az állványon elhelyezett, több részes torták. Jól mutatnak egymás mellett, egy szépen terített asztalon: akár dekorációként is.

 

 

Megvan az íze, megvan a formája. Most érkezett el az idő, hogy felöltöztessük a tortánkat. Vagy ne? Idén és még jövőre is divat lesz a meztelen torta. Remek választás, hiszen legyen szó elegáns, klasszikus, bulis-vagány vagy vintage-öko esküvőről, egy ilyen torta biztos megállja a helyét. Az elkészítésének módja pedig végtelen számú kombinációra ad lehetőséget!
 

 

De ha mégis szeretnénk a hagyományokhoz hívek lenni, jó hírem van kedves menyasszonyok! Idén is trendi a klasszikus, hófehérrel vagy csontszínnel borított emeletes torta. Díszítésnek csipke, szalagok, cukorvirágok is szóba jöhetnek, vagy a monogramotok, amellyel igazán egyedivé varázsolható a torta. Színben dominál a halványkék, paszetl rószaszín, a napsárga, a menta és a neon színek, illetve továbbra is hódít az ombre!

 

 

Még személyesebbé tehető továbbá, ha a torta egyik felére a menyasszonyra jellemző dolgok kerülnek, a másikra pedig a vőlegény kedvencei. Akár egymást is meglephetitek, ha előtte nem beszélitek meg, hogy ki mit rakat a saját torta-felére. Örök emlék marad!

 

 

Továbbá idén is maradhat a csillogás! Az úgynevezett bling-hatás a tortákról sem maradhat le. Elő hát a strasszokkal, csillámporral és jöhet minden ami szikrázik! Csempésszük be a dekorációba, a ruhákra és a csokrokba is! Igazán gyönyörűek a jó helyre illesztett, jól megválasztott strasszok.

 

 

A beválallalósabb arák egész tortájukat metálba öltöztethetik, hiszen idén ez is trendinek számít. Arany és bronzos színek dominálnak. Lágyítható virágokkal, masnikkal vagy gyöngyökkel is akár!

 

 

A romantikát kedvelők se keseredjenek el! A vajkrém borítású torták fodrokkal, gyöngyökkel és lágy színekkel kínálják magukat az idei esküvőkre. A vintage- aráknak pedig itt egy új őrület: a természetes hatású torták fakéreg ágyon, cukorvirágokkal, esetleg kézzel festett madarakkal, erdőrészlettel. Hát nem gyönyörű?

 

 

Ugye így már nem is olyan nehéz a választás? De ha még mindig tanácstalan vagy, nézz szét a galériánkban még több inspirációért.

Mini tortára inspirációk a képe linkjére kattintva:

Nézz szét az esküvői torta galériánban is, a képen a Menyegzőlap magazin logójára kattintva, ahol rengeteg torta inspirációból tudsz választani:

A szolgáltatók többsége pedig örömmel veszi ha egyedi ötlettel, tervvel rukkoltok elő a nagy napra. Biztosan tudnak segíteni még több ötlettel, ajánlattal és tervvel. Határ a csillagos ég!

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com