Menyasszonyi ruha - Pronovias 2014 kollekciói

Szeretnéd, hogy megjelenésed a Nagy Napon tökéletes és feledhetetlen legyen? A csodáló szemek tekintetében és egy Pronovias ruhában garantáltan gyönyörű és magabiztos NŐ leszel! Nézd meg a 2014-es kollekciót, és pillants bele a 2015-ös kollekció csodás darabjaiba is!

A szakma csúcsának számít a spanyol Pronovias cégcsoport, amelyet az esküvői piac divatdiktátoraként tartanak számon. 1964-ben Barcelonában alapították családi vállalkozásként és ma már világszerte több mint 75 országban több ezer márkaképviselettel rendelkezik. Fantasztikus, hogy ugyanazt a ruhát felpróbálhatod Barcelonában, Párizsban, Londonban és Budapesten is.

Leghíresebb tervezői többek között: Manuel Mota, Elie Saab, Victoria Jane, a La Sposa és San Patrick.

 

 

Miben rejlik a Pronovias ruhák titka?

A Pronovias cég 70 elhivatott és kreatív tervezőjével évről-évre arra törekszik, hogy a menyasszonyok a legújabb trendeknek megfelelő modellekből válogathassanak és esküvőjük napján tökéletesen magabiztosak és gyönyörűek legyenek. Éppen ezért, csak a legnemesebb alapanyagokból és a legmodernebb gyártási technológiával dolgoznak: minden egyes modell minimum 6 réteg anyagból áll, ami egész nap tartást ad és megakadályozza, hogy az elforogjon vagy lecsússzon. A ruhákba beépített alakformáló technológia (míder) pedig gondoskodik arról, hogy kiemelje a karcsú derekat, hangsúlyozza annak íveltségét.

A Pronovias híres kollekciójának egyedi stílusáról, kiemelkedő minőségéről, ruháikra a túlfűtött romantika, finom, nőies elegancia és az aprólékos kidolgozás jellemző, hiszen a ruhák díszítését kézzel készítik.

 


A 2014-es Pronovias kollekció bemutatóját itt nézheted meg:

 

Elie Saab

A világhírű kreátor 1964-ben született Libanonban. Már 9 éves korában érdeklődött a művészetek és a divattervezés iránt, autodidakta módon tanulta ki a szakmát, első ruháit pedig a környéken lakó nőknek adta el. 18 évesen, Bejrútban nyitotta első műtermét, melynek híre olyan gyorsan terjedt, hogy hamarosan a világ minden tájáról érdeklődtek munkája iránt. Első alkalommal mutatta be ready to wear és haute couture kollekcióját 2000-ben Párizsban, majd 2007-ben üzletet is nyitott a francia fővárosban.

 

 

A világhír ellenére mégis Bejrút maradt a csodált tervező fő inspirációja, ezért stúdióját és üzletét egy modern, ötemeletes házba költöztette.

Ruháira leginkább a mesés jelző illik, hiszen minden egyes darabból egyszerre sugárzik a klasszikus elegancia és a kacér nőiesség. Elie Saab kollekcióinak varázsát a vonalvezetés, a minták és az anyagok kreatív kombinálása adja.

 

 

Elie by Elie Saab 2014-es kollekció

Az idei kollekció összes darabját a romantika hatja át: egyszerű vonalvezetés, terjedelmes és rakott szoknyák, glamour és csipke. Az organza, selyemtaft és mikadói csipke látványos kombinációja, kiegészítve sok-sok hímzett virágszirommal, gyöngyökkel és csillogó részletekkel – ez adja az Elie ruhák egyedi eleganciáját.

 

 

Elie Saab idei kollekciójában többségében báli ruha és hercegnős fazonok vannak, hosszú ujjú, illetve francia felsőrésszel vagy vállnélküli szabással.

 

 

Ezeknél a gyönyörű kreációknál főként a szűk derékrészre vagy a látványos szoknyákra és vállmegoldásokra fektették a hangsúlyt.

 

Elie Saab kollekciójának többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni:

 

 

 

Elie Saab a legtöbb ruhát visszafogott, elegáns dekoltázzsal - tüll vagy csipke betoldásokkal – álmodta meg, de láthatunk merészebb V vagy szögletes nyakkivágású modellt is. Míg a V alakú a homokóra és az alma alkatú hölgyeknek előnyös, addig a szögletes nyakkivágást azoknak a menyasszonyoknak ajánlanám, akik optikailag keskenyíteni szeretnék a vállukat.

 

Elie Saab 2014-es kollekciójának bemutatóját itt nézheted meg:

 

La Sposa

A La Sposa márka is a Pronovias csoport része, melyet 1977-ben alapítottak Barcelonában. Ruhái a klasszikus vonalat képviselik, csakis olyan minőségi anyagokkal dolgozik, mint például a rakott párizsi organza, szatén, torinói taft, finom tüll és csipke.

A La Sposa ruhák utánozhatatlan stílusát a romantikus tüll és a hímzett csipke különleges kombinációja, a részletesen kidolgozott nyakvonal és a drágakőhímzések adják.

 

 

La Sposa 2014-es kollekciója

Az idei kollekciót olyan időtlen modellekből állította össze a La Sposa, mint a sellő, a hercegnős és a báli ruha fazon. Utóbbit azoknak a hölgyeknek ajánlom, akiknek rövid a derekuk, illetve körte és vékonyabb testalkatúaknak, hiszen a többszörösen egymást fedő tüllszoknyák, a rakások és hajtások által megnövelt szoknyarész optikailag összenyomhatja az alakot.

 

 

A vállmegoldások tekintetében a La Sposa idén a visszafogottabb, romantikus stílust helyezte előtérbe; láthatunk hosszú, csipkeujjú fazonokat, vállpánt nélkülieket, csónak, illetve szívalakú nyakkivágást és különleges, római kort időző félvállas megoldásokat.

 

 

Ha fiúsabb, vékonyabb alkat vagy, válassz bátran egy merész hátkivágással ellátott darabot, vagy egy olyan ruhát, melynek felsőrésze fodrokkal, kristályokkal van díszítve, ezek ugyanis optikailag növelik a mellméretedet.

 

 

A kollekció igazi különlegességei azok a darabok, amelyek ún. "halcsontokkal" merevített felsőkkel ellátottak, – ma már ezek inkább műanyag- vagy fémmerevítők – amelyek fix vázat, tartást, tiszta vonalvezetést adnak az anyagnak, ezáltal karcsúsítják, optikailag nyújtják az alakot. Nem mellesleg igazán királynői, viktoriánus hatást keltenek.

 

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva nézheted meg:

 

 

 

A La Sposa 2014-es kollekciójában láthatunk egy ekrü színű ruhát is, amely tökéletes választás, ha valaki nem egy hagyományos darabban szeretne esküdni.

 


A 2014-es La Sposa kollekció bemutatóját itt nézheted meg:

 

San Patrick

A San Patrick márkát 1922-ben, családi vállalkozásként alapították, szintén Barcelonában. Akkoriban még csak a menyasszonyi ruhákhoz szükséges csipkékre, hímzésre és selyemszövésre szakosodott. Miután megalakult a Pronovias cégcsoport, 1968-ban megnyitotta első esküvői szalonját Spanyolországban, ahol a menyasszonyok nem csak a ruhát, hanem a kiegészítőket is megvehették. A következő 10 év során még 80 üzletet nyitottak Spanyolországban, majd elkezdték meghódítani Európát is. 1990-ben már Ázsiában és Amerikában is bemutatta kollekcióit. Mára a nemzetközi esküvői piacvezető márkák között tartják számon.

 

 

San Patrick kollekciók rendkívül változatosak: az egyszerű, elegáns modellek és a gyönyörű csipkés ruhák mellett a fényűző, fodros darabok is megtalálhatóak. Selyem sifonnal, organza tüllel kombinálva, a legfinomabb hímzéssel, kecses fodrokkal, csipkével és kristályokkal – ezt kínálja a San Patrick a romantikus lelkületű menyasszonyoknak, akik exkluzív eleganciára vágynak.

 

 

San Patrick 2014-es kollekciója

Az új menyasszonyi ruha kollekciót, a nap és a szépség ihlette, elegáns modelljei a nőies vonalakat hangsúlyozzák, a hosszanti szabásvonalaknak köszönhetően. A ruhákhoz felhasznált számos fényűző kelme, finom csipke és a kézzel készített hímzések érzéki romantikus hangulatot árasztanak.

 

 

Szabásvonal tekintetében az A vonalú, illetve a sellő fazonok vannak többségben. Ami a kollekció különlegessége, hogy mindkét fazon megtalálható visszafogott és merészebb variációban is.

 

Sejtelmes tüllborítás....

vagy szexi hátkivágás

Az A vonalú fazon előnye, hogy szinte mindenkinek jól áll. A nőies sellő forma a karcsú, homokóra alkaton mutat a legjobban.


 

San Patrick idei kollekciójában szinte mindenféle vállmegoldással találkozhatunk, hiszen vannak aszimmetrikus, vállnélküli, csónakkivágású, nyakbakötős, galléros és szívalakú nyakkivágással ellátott modellek is.

Még több San Patrick ruháért kattints a galériakép linkjére!

 

 

 

A homokóra és alma alkathoz a legideálisabb a V nyakkivágás, ha viszont a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor válassz egy zártabb vagy aszimmetrikus darabot.

 

 

Ejtett vállú, illetve csónakkivágású darabot akkor válasszunk, ha körte alkatok vagyunk és egy picit szélesíteni szeretnénk a vállunkat.

A magas vékony hölgyek bátran viselhetnek keresztbeszabott és vállnélküli darabot, míg az alacsonyabbaknak jól állnak a nyakbakötős fazonok is.

 


A 2014-es San Patrick kollekció bemutatóját itt tudod megnézni:

 

Pronovias 2015-ös kollekciója

A barcelonai esküvői divathéten a világ leghíresebb tervezői mutatták be kollekcióikat, köztük a Pronovias cégcsoport is, aki idén ünnepli 50. évfordulóját. Évről évre mással lepi meg a menyasszonyokat, ezúttal parádés fellépés keretében mutatta be legújabb kollekcióját, a First Love-ot.

 

 

A show egy kisfiúval és egy kislánnyal kezdődött, akik kéz a kézben végigsétáltak a színpadon, játszottak, majd ezután vonultak föl a modellek a csodálatos kreációkban. Míg mi ámuldoztunk, addig egyszer csak egy úriember jelent meg a színpadon – igen, ő a szerelmes kisfiú a show elejéről – majd előbújt a menyasszonya is, és együtt vonultak végig a kifutón. A fináléban pedig a spanyol modell, Jon Kortajarena megcsókolta az orosz Anne Vyalitsynát. Az egész olyan volt, mint egy tündérmese.

 

A Pronovias Fashion Show videóját itt nézheted meg:

 

A First Love összeállításában nem egy bizonyos típust képviselnek a ruhák, hiszen – mint mindig – most is arra törekedtek, hogy minden menyasszony megtalálja a hozzá illő álomruhát. A leghagyományosabbtól a legmodernebbig, merész dekoltázstól az egyszerűig, a rövidtől a hosszúig és a romantikustól a luxusig. Az 1920-as évek inspirálta Gatsby stílusú ruhák mellett, merész, szexi darabokat, illetve szofisztikált és elegáns modelleket is szép számban láthatunk.

 

 

A különleges anyagok nem változtak: mesés tüll, taft, francia csipke; egyedi díszítésekkel, strasszokkal, háromdimenziós motívumokkal, virágos mintákkal, rojtokkal és hímzésekkel.

 

 

Az egyszer biztos, hogy a Pronovias (megint) elkápráztatott minket, és ha lehet, most még szélesebb választékkal készültek azoknak a menyasszonyoknak, akik 2015-ben mondják ki a boldogító igent.

A 2015-ös kollekció többi darabját a galériakép linkéjre kattintva nézheted meg:

 

 

 

Természetesen rengeteg híres tervező dolgozik még a Pronovias cég "keze alatt", - mint például a White One, Avenue Diagonal vagy Victoria Jane - így jelen cikkünkben a teljesség igénye nélkül mutattunk be néhányat. Hamarosan láthatod, olvashatod sorozatunkban az ő kollekcióikat bemutató anyagunkat is.

Soron következő anyagunkban a szintén világszínvonalú, méltán híres és az elegáns esküvőt tervező menyasszonyok körében közkedvelt Ian Stuart kollekció gyönyörű ruháit láthatod, olvashatsz róla.

Képek forrása: http://www.pronovias.com/