Menyasszonyi ruha - Ian Stuart 2014-15 kollekciói

Különleges, exkluzív esküvői ruhák Franciaország, a rokokó és a szép nők rajongójától, Ian Stuarttól. A világhírű divattervező 2014-es kollekciójával is bombasikert aratott, csakúgy, mint a 2015-ös kollekció bemutató darabjaival! Nézd meg Te is!


Ian Stuart, angol divatdiktátor mindig is a divat, a művészet, a zene és a színház szerelemese volt. Első kézből sajátította el a hagyományos Couture technikákat a Bellwill Sassoon-ban Londonban, amely felbecsülhetetlen értékű tudást adott neki a szabás, az arányok, az egyensúly és a "viselhető design" tekintetében.

 

 

Kétévente új menyasszonyi és estélyi ruha kollekciót mutatott be, majd több mint egy évtizedes tapasztalattal a háta mögött, saját márkát indított The Collection Designed by Ian Stuart Ltd. néven, amely azonnal elsöprő sikert aratott. A világ minden tájáról vonzotta az érdeklődőket és számos díjat bezsebelt rövid idő alatt.

A tervezőt szinte minden évben jelölték az "Év tervezője" címre Angliában, és három egymást követő évben meg is nyerte, 2010-ben pedig elnyerte az "Anglia legjobb menyasszonyi ruha tervezője" díjat.

 

 

Ian Stuart filozófiája: "Ahhoz, hogy romantikus hatást érjünk el, elengedhetetlen, hogy a színházat és a drámát is ünnepeljük a nagy napon." Kreációit éppen ezért azoknak a menyasszonyoknak ajánlja, akik nem akarnak a hagyományokra korlátozódni, hanem önmagukat szeretnék kifejezni viseletükkel.

A stílusára leginkább az egyediség, a gazdag díszítések, illetve a drámai hatás jellemző, extravagáns és összetéveszthetetlen. Bátran használ habokat, fodrokat, bonyolult csipkéket, különleges anyagokat.

 

 

Ő volt az, aki először felismerte, hogy a fehér bőrű hölgyeket sápasztja a hófehér menyasszonyi ruha, ezért modelleinek nagy része pasztellszínben készül, külön neki gyártott anyagokból. Kollekcióiban mindig megtalálhatóak a fehér mellett a púderrózsaszín, a krém és babakék árnyalatok is.

 

 

Ian Stuart 2014: a Frill Me! Kollekció

Biztos vagyok benne, hogy aki egy kicsit is szereti a drámai hatású ruhákat vagy ékszereket, azokat egyből lenyűgözték ezek a csodálatos modellek! A lágy esésű anyagok, a selyem és a romantikus tüll kombinálva a merész szabással – egyedi, elegáns, exkluzív.

 

 

Színek tekintetében pontosan azt kaptunk, amit vártunk Ian Stuarttól: rózsaszín, púderkék, ekrü és pezsgőszínű ruhákat is látunk a hagyományos fehér mellett.

Az idei kollekciót az 1950-es évek ihlették, egy olyan kor, amely maga volt a megtestesült elegancia, a romantikus, nőies csillogás. Egy ilyen ruhában garantáltan minden menyasszonyt magával ragad az „aranykor” varázsa.

 

 

Fazonok tekintetében a hagyományos sellő és báli ruha fazonon kívül sok egyedi hosszúságú és szabásvonalú darab is megtalálható.

Több A vonalú, illetve modifikált A vonalú ruha is látható a kollekcióban, melyek annyiban különböznek egymástól, hogy a modifikált A vonalú esetében nem derékvonaltól, hanem csípőtől bővül a szoknyarész.

 

 

Ian Stuart a nőies sellő fazonú ruhákat míderrel, bámulatos fodrokkal, kisebb-nagyobb rózsákkal vagy éppen csodaszép tűzött szoknyarésszel álmodta meg. Ez a szexi fazon a karcsú, homokóra alkaton mutat a legjobban, főként, ha szép kerek vonalaidat szeretnéd hangsúlyozni.

 

 

A kollekcióban helyet kaptak egyszerűbb vonalvezetésű fazonok is, mint a test vonalát követő ruhák – melyek a természetesen vékony, alacsony termetre javasoltak – és a gyöngyökkel kivarrt, francia csipke részletekkel díszített, fodros, többrétegű, romantikus darabok, rövid, illetve hosszú változatban is.

A Frill me! kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

 

A legtöbb modell esetében a felsőrész egyszerűbb, míg a derék- és a szoknyarészt pompás, rávarrt virágok – javarészt nem is egy, hanem valóságos csokrok – díszítik.

A 2014-es kollekció igazi különlegességei azok a darabok, melyeket aprólékosan, kézzel felvarrt gyöngyök díszítenek. Néhány modellt egészen a mellrésztől a ruha szegélyéig, néhány ruhát pedig gyöngyből varrt virágmotívumok díszítenek, néhol pedig kivillan a csipke alsószoknya aprócska gyöngyszemekkel tarkítva.

Jó tanácsként azt említeném meg, hogy ne válasszunk hangsúlyos ékszereket, maximum fülbevalót és karkötőt viseljünk, hiszen Ian Stuart ruhái önmagukban is feltűnőek.

 

A Frill me! kollekció bemutatóját itt tudod megnézni:

 

Ian Stuart 2015-ös kollekciója

"Ez az ember nem csak egy tervező, ő egy művész, egy előadóművész!" – írta nemrég a Brides Up North és ha megnézzük az új kollekció bemutató darabjait, azt hiszem, egyetérthetünk velük.

A legújabb kollekciót az Erzsébet-kor inspirálta, egy kis art deco és bohém beütéssel – angyali, mókás és egy kicsit szoborszerű. Ian Stuart kézjegye ott van a luxus anyagokból készült, pazar díszítésekkel ellátott modelleken, minden apró, jól kidolgozott részletben.

A rakott, fodros szoknyák továbbra is többségben vannak, csak még rafináltabb tűzésekkel, változatosabb nyakvonalakkal.

Újdonság az ideihez képest, hogy a padlizsán is megjelent a színpalettán, illetve mintha több csipkét és bonyolult szabásvonalat vélnénk felfedezni a 2015-ös kollekcióban.

 

 

Úgy tűnik, Ian Stuart még mindig a sellő, a báli ruha és az A vonalú fazont favorizálja, ami nem baj, hiszen ezek a legmesésebbek, illetve az A vonalú darabok szinte mindenkinek jól állnak.

 

 

A hercegnős modellek – a legújabb kollekcióban ezek többsége váll nélküli – azoknak a hölgyeknek állnak jól, akik körte vagy vékony alkat, esetleg rövidebb a dereka. A csodás tüll és organza volument adnak a ruhának, ezzel királynői kinézetet kölcsönözve bármely menyasszonynak.

 

 

Ian Stuart 2015-ös kollekciójának többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

 

Következő anyagunkban Maria Karin, a kifinomult ízlésű, világhírű lisszaboni divattervező és stylist legújabb kollekcióit mutatjuk be.

Képek forrása: http://www.ianstuart-bride.com/