Menyasszonyi ruha - Maria Karin 2014 kollekciói

A Maria Karin ruhák három fő jellemvonása: modern elegancia, csillogás és intuitív nőiesség. Ha egy igazán romantikus, páratlan szépségű darabot keresel, akkor bizony megtaláltad! Válogass kedvedre a 2014/15-ös kollekcióból!

A nemzetközileg elismert Maria Karin International divatház alapítója és tervezője a portugál Carina Patricia Ferriera Costa, az esküvői divat iránti rajongásának és remek stílusérzékének köszönhetően csupán néhány év alatt Amerikában, Európában és Közép-Keleten is sikerre vitte a márkanevet.

A fiatal tervezőnő minőségi anyagokkal, aprólékos gonddal készített ruhái a kifinomult esztétika, a nőies érzékenység, illetve a romantikus jegyek ötvözéséből születtek egy igazán egyedi és modern csavarral. Minden modelljét a múlt öröksége és a jelen újdonsága hatja át.

A Maria Karin ruhák Carina Costa egyedi stílusa miatt eltér a klasszikus elegáns vonaltól; az ezüstdíszítések, az aprólékos gyöngy- és csipkerészletek, a kacér fodrok, a könnyed légiesség - ez mind-mind a márka védjegye.

Sunrise by Maria Karin 2014 tavaszi kollekció

A sunrise magyarul azt jelenti: napkelte. Találó elnevezés, hiszen ez az egy szó tökéletesen tükrözi a kollekció alapvető stílusát: letisztult, elbűvölő és lélegzetelállító.

A legtöbb modell vállnélküli, illetve a vonalú, báli ruha vagy sellő fazonú. A báli ruháknak fodrokkal vagy tüllel adtak volument, illetve néhány uszályos darab is megtalálható a kollekcióban.

A vállnélküli ruhák között láthatunk míderrel ellátottat is, ami fantasztikusan karcsúsítja az alakot, de a modern technológiának köszönhetően nem kényelmetlen, sőt amellett, hogy szuperszexik, ezek a modellek is légiesen könnyűek.

Tipp: vállpánt nélküli fazon csodásan áll a magas vékony alkatú menyasszonyoknak, míg a zártabb nyakkivágás a szélesebb vállú hölgyeknek ajánlott.

Az A vonalú ruhák szinte mindenkinek jól állnak, de a hercegnős fazonok leginkább a körte alkatú, illetve magas hölgyeknek a legelőnyösebb, hiszen a hatalmas szoknyarész optikailag összenyomja az alakot.


A Sunrise kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!


Couture Diamond by Maria Karin 2014 tavaszi kollekció

A Sunrise kollekció visszafogott díszítéséhez képest, ezek a ruhák a hollywoodi csillogás és a fényűző nőiesség remek mintapéldái. A Diamond kollekció - ahogy a nevéből is kitűnik - a gyémánthoz hasonlóan, a különlegességet, gazdagságot és a tökéletességet szimbolizálja.

A fekete-fehér képeken minden részlet szépen kirajzolódik; a merész, bonyolult szabásvonalak a részletesen kidolgozott díszítésekkel párosítva olyanok, mint egy-egy műalkotás. A képeket nézegetve pedig mintha egy 20-as évek egyik nagysikerű kosztümös filmjébe csöppentünk volna.

Csak néhányat emelnék ki a kifogástalan díszítések sorából. Elsőnek a rózsák és a hatalmas fodrok kombinációját, amely olyan benyomást kelt, mintha egy pillangó szállt volna rá, vagy mintha folyamatosan mozogna, fodrozódna az anyag.

Más modellekhez töméntelen mennyiségű tüllt és organzát használtak fel, amely nem evilági, mesebeli kinézetet kölcsönöznek, de minden ruhát más és más technikával díszítettek ezekkel a fényűző anyagokkal. Láthatjuk például félvállas darabokon, ahol tüllfodrok alkotják a vállpántot, vagy a mellrész alatt átlósan végigfuttatva.

Valamelyik ruhát a derékrészről haladva csak a térd vonaláig díszítették kisebb-nagyobb fodrokkal, máshol több rétegben megtűzött tüllrétegek biztosítják a szoknya volumenét, egy másik ruhán pedig örvényszerű tülltengert, középen rózsa motívumot, hátul pedig apró fodrokat láthatunk.

A harmadik meghatározó díszítőelem a csipke, amely fokozza a vintage benyomást, mégis modern hatást kölcsönöz a kollekciónak. A legtöbb esetben a mellrészen láthatjuk - csakúgy, mint az ékszerhatású gyöngyös motívumokat - vagy a derékrészt hangsúlyozzák vele.

Ebben a kollekcióban főként báli ruha és sellő, illetve vállnélküli vagy félvállas fazonok között válogathatunk.

Tipp: sellő fazon a karcsú, homokóra alkaton mutat a legjobban, hiszen kiemeli a lágy, nőies idomokat; míg a félvállas variáció optikailag nyújtja az alakot, ezért akinek keskeny csípője és széles válla van szuper választás egy ilyen ruha.


A Couture Diamond kollekció töbi darabját a galériakép linkjére kattintva nézheted meg!


Maria Karin - Patrizia Ferrera Light 2014 kollekció

A Patrizia Ferrera elnevezésű márkanév egy fiatalabb, modernebb vonalat képvisel, ahol a ruhák többsége az aktuális trend stílusjegyeit ötvözi a romantikával és a Maria Karin egyediségével.

Mondhatni a három kollekció közül ez a "legszínesebb", hiszen az A vonalú fazontól a combközépig sliccelt változaton át, a rövid menyasszonyi ruháig mindenféle megtalálható. Vállmegoldások tekintetében ugyanez a helyzet, hiszen vannak klasszikus pántos fazonok, ejtett vállú, vállnélküli és aszimmetrikus variációk is.

A legtöbb modell felsőrészét hímzett csipke és apró, rávarrt virágok díszítik, de láthatunk különleges darabokat is, például gyöngysorral helyettesítik a pántot, vagy az ejtett vállrészt ékesítik nagyobb csipkevirágokkal. De vannak különleges hát- és vállmegoldással ellátott ruhák is - érzéki gyöngysorokkal, illetve apró láncokkal.

Tipp: a körte alkatú hölgyeknél a cél, hogy a felsőtestet egy picit szélesítsük, ezért a legjobb választás egy ejtett vállú vagy vízszintesen redőzött darab.

Érdemes megemlíteni még, az empire szabású ruhákat, a karcsúságot hangsúlyozó derékrésszel, melyekből néhányat a római kori letisztult elegancia inspirált. Övként elhelyezett ezüst- és gyöngydíszítésekkel, máshol pedig rávarrt csipkevirágokkal emelik ki a menyasszony derekát és teszik íveltté a ruhák vonalát.

Tipp: az egyenes szabású darabok a természetesen vékony, alacsony vagy banán alkatú menyasszonyokon mutatnak a legszebben.

Az A vonalú fazonok, csodás organza és tüllszoknyával, bárkiből hercegnőt varázsolnak egy pillanat alatt. Néhány modellt - részben vagy teljes egészében - csipkével borítottak, vintage hatást kölcsönözve azoknak.

A kollekcióból kiemelkedik néhány nagyon modern, nagyon szexi modell: az aszimmetrikus és a combközépig sliccelt menyasszonyi ruhák. Merész és modern, a kollekció legtrendibb darabjai. Nőies, lágy szabásvonalak és a vízesésszerű szoknya alól kivillanó szexi láb - egy ilyen menyasszonyi ruhában garantáltan elvarázsolhatod életed párját.

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

Sorozatunk következő részében az egyszerű, letisztult stílust kedvelő Victoria Jane kollekcióiról olvashatsz, nézhetsz képeket.

Hozzászólások