Esküvői selfie őrület

A selfie után itt az új őrület: a welfie - azaz esküvői selfie! Az önarckép ezen formája olyan népszerű témája fényképeinknek, hogy már selfie-kiállítást is szerveztek. Íme néhány ötlet, tanács, hogyan készítsd trendi, romantikus vagy épp őrült welfiet!

Vajon "mire jó" a selfie?

Az utóbbi évek alatt hazánkba is begyűrűzött a selfie őrület, ami természetesen az esküvőket is elérte. Az igazi selfie-ben van egy kis önkifejezés, történetmesélés, dokumentálási szándék és persze egy kis magamutogatás is, ami nem feltétlenül "rossz".
 


 

Már a legnagyobb művészek, fotósok és néhány hétköznapi ember is szívesen kísérletezett ezzel az önkifejezési formával. Ott vannak például Van Gogh és Rembrandt önarcképei, melyek művészeti értékeket is hordoznak, vagy a katonák - hogy életjelet mutassanak magukról - tükörben fotózott selfie-ket küldtek haza szeretteiknek.
 

Van Gogh : Kalapos önarckép Egy katona önarcképe 1915-ből

Manapság a hétköznapi emberek mellett a hírességek is sűrűn kattingatnak ilyen fotókat, melyeknek így gyakran hírértéke is lesz. Nem kevés hazai és külföldi sztár is szívesen oszt meg a nagyvilággal néhány pillanatképet az életéből - akár smink nélkül is.
 

Britney selfie-je… és Palvin Barbi „make up free” selfie-je

Selfie az esküvőn

Ma az okostelefonok világában bárhol készíthetünk magunkról pillanatképet, egy esküvőn mért ne tehetnénk hát ugyanígy? Egy esküvő minden tekintetben nagy esemény, ezért nem csoda, hogy szinte minden pillanatát meg szeretnénk örökíteni. A szertartás előtt vagy után készült képek vicces, romantikus, egyedi fotói - a beállított képek merevsége nélkül - kedves emlékek maradnak, illetve néhány kattintással bármikor megoszthatjuk őket akár az egész világgal - de legalább a barátainkkal és ismerőseinkkel - Facebookon, Instagramon, Twitteren vagy más online közösségi oldalon.


Persze, azért szükség van profi fotósra is, aki megörökíti a legfontosabb pillanatokat és maradandó, kézzel fogható, gyönyörű emlékeket készít a Nagy napról. Azonban a fotós sem lehet ott mindenhol és vannak olyan mozzanatai az esküvőnek és a bulinak, amit egyszerűen muszáj megörökíteni: ilyenkor okostelefont elő, és már kész is a welfie!
 

Olykor már a reggeli készülődés során is készülnek welfiek…

vagy közvetlenül a szertartás előtt/után

Welfie a pápával

Nem mindennapi szerencséjük volt március 19-én annak a házaspárnak, akik a Vatikánban Ferenc pápa általános audenciáján részt vettek. A fiatalok a tömegből kitörve meggyőzték az egyházfőt, hogy áldását adja rájuk sőt, örömmel készített velük még egy közös selfie-t is. Nem véletlen, hogy tavaly az Év emberének választották, közvetlensége és barátságossága miatt.
 


Ezzel megszületett a történelem második selfie-je a pápával - ami egyben az első "pápai welfie-je" is. A képet Edward Pentin, a Zenit riportere tette közzé Twitteren.

Néhány ötlet, hogy a Ti welfie-tek legyen a legőrültebb, legromantikusabb, legérzelmesebb, legtrendibb vagy épp a legizgalmasabb!

  1. Barátkozós

Összebújás, ölelés, puszi és hasonlók a menyasszonnyal; illetve férfias ölelések, bratyizás a vőlegénnyel.
 


 

  1. Fentről lefelé

Csak akkor próbáld ki, ha nem sajnálod a mobilodat vagy rendelkezik ütésálló tokkal, hiszen itt az a lényeg, hogy - miután beállítottad az időzítőt - a fejetek fölé, a levegőbe dobod a telefont. Garantáltan felejthetetlen képek születnek majd.
 


 

  1. Lentről felfelé

Az előző ellentettje. Itt a lényeg, hogy tegyétek le a földre a telefont, miután bekapcsoltátok a sorozatfotózás funkciót és táncoljatok, bulizzatok körülötte. Ezt éjfél után, hajnali kettő körül érdemes "bevetni". Később, amikor visszanézitek a képeket, tuti, hogy nem bírjátok ki nevetés nélkül!
 


 

  1. Troll pár

Általában így születnek a legviccesebb selfiek. Ezeken a welfieken az ifjú pár gyakorlatilag a háttérben trollkodik; idióta fejeket vágnak, pózolnak, kézen állnak, stb - miközben az előtérben magukat fotózók igyekeznek komoly arccal nézni a kamerába.
 


 

  1. Troll vendégek

Méltó párja az előzőnek, hiszen itt a vendégek trollkodnak a háttérben, míg a pár maga készít welfiet. Jól mutathat például egy welfie-tabló közepén, körülötte a többi welfie képpel.

  1. Max welfie

Lényege, hogy minél többen legyetek a képen. Érdemes a leghosszabb karral rendelkezőnek odaadni a telefont és a lehető legközelebb állni egymáshoz. Az Örömszülőket és a párt ki ne hagyjátok a buliból!


Az esküvői selfie tehát megállás nélkül terjed a technológiai fejlődés nyomán, de a selfie alapjában ugyanaz marad: az önkifejezés, a reklám és a dokumentáció eszköze.

Képek forrása: Pinterest.com