Menyasszonyi ruha - Madeline Gardner 2014 kollekció

Madeline Gardner 17 éve tervez ruhákat. Gyermekkorát New Jerseyben töltötte, már ekkor is élénk érdeklődést mutatott a tervezés iránt, mely élete szerves részévé vált. Diplomáját a New York-i divatintézetben szerezte, karrierje fényesen ível felfelé az óta is. Bár megmaradt jersey-i lánynak, férjével és két kisfiával New Yorkban él.

A 2014-es kollekció a THE MGNY VOLUME/6 nevet viseli, és mint arra a rövidítés is utal (NY), New York korszakai ihlették: luxus anyagok, gyöngyök és finom csipke kíséretében a modern irányzat is megjelenik. Nézzük tehát mivel kápráztat el minket a romantikus 2013-as kollekciót követően a tervezőnő.

Anyagokban a kollekció nagyon változatos, hiszen az organza, tüll, szatén anyagok mellett megtalálható a lágy sifon és a csipke is. Nyári esküvőre érdemes egy könnyed, vékony rétegű ruhát választani, még egy hűvösebb időszakban előnyös lehet a több rétegű anyag.

Ha már szóba jött a csipke, érdemes néhány szót ejteni a ruhák díszítéséről is. Idén trend a csillogás, így a VOLUME/6 is ehhez igazított. Emellett kedvelt még a gyöngy és a virágok is. A ruhákra általánosan jellemző a visszafogott elegancia és a letisztultság. A kollekció darabjai tökéletesen helyt állnak egy romantikus, letisztult stílusú esküvőn, de éppúgy találsz magadnak valót ha vintage esküvőre készülsz. A csipke örök klasszikus, nőies és lágy.

A galéria képére kattintva csillogó hajékszereket tekinthetsz meg!

Fazonokban dominál a sellő fazon, ez igazán jó választás lehet, ha homokóra alkatod van. Az anyag úgy simul majd, mintha rádöntötték volna. Garantáltan különleges és merész választás egy ilyen fazonú ruha. A visszafogottabb menyasszonyoknak is kínál bőven választékot Madeline Gardner: az A-vonalú ruha például szinte mindenkinek jól áll! Ha pedig kislánykorod óta hatalmas hercegnős ruháról álmodsz, akkor most figyelj! Igazi tüllcsodákat, csodás báli ruhákat kaptunk idén „ajándékba”! Ráadásul a merevített felsőrészek optikalilag karcsúsítanak, így érdemes felpróbálni ezt a fazont akkor is, ha elsőre nem igazán tudod elképzelni magadon.

Nem csak a ruhák fazonjában és anyagában bő a választék. A 2014-es kollekció ugyanis rengeteg kort ötvözve csodás felsőrész megoldásokat hozott! Találunk ruhát az 50-es évek hangulatában, vastagabb pánt, homokóra alakot kiemelő fazonnal, bővülő szoknyarésszel. A 20-as évek dekadenciájával fűszerezve, merész hátkivágással, egyenes szabással, de a hagyományos és közkedvelt pántnélküli ruhák választéka is nagy, illetve akad itt néhány egyszerűbb, pántos darab is.

A szín kérdése mindig kényes terület, hiszen egyre népszerűbbek a megszokottól eltérő árnyalatok, de sokan ragaszkodnak a hagyományos fehérhez is. Mindkét tábor találhat kedvére valót, de főleg a krém, elefántcsontszín és a fehér dominál. Ha hagyományos esküvőre vágysz mindenképpen a szolidabb hófehér, vagy elefántcsontszín darabok közül válaszd ki a ruhád. De ha valami extrát, merészebbet szeretnél válassz krémszínűt vagy itt egy igazán lehengerlő feketével szegett darab is. Hát nem gyönyörű?

Az uszályokat illetően is igazán lenyűgöző megoldások születtek. Jó néhány ruhához hosszított díszítő réteg készült. Ebben vonulni a padok között... lélegzetelállító látvány. Arról nem is beszélve, hogy a fotókon is csodásan mutat. Nem egy csipkével hímzett, tüllös darab van köztük, igazi romantikus, elegáns esküvőre való darabok.

Az aszimmetria egyre népszerűbb manapság, és ennek igazán örülhetünk, hiszen ez a fazon mind vállmegoldásban, mint a ruha derék, vagy alsó részén csodákat tesz: jótékonyan nyújtja ugyanis az alakot. Válasszunk hát bátran ilyen darabot! A kollekcióban bőven akad főleg virággal díszített pántos ruha.

A galéria képére kattintva még több ruhát tekinthetsz meg a kollekcióból!

Bizonyára Téged is elvarázsoltak Madeline gyönyörű kreációi. Az idei kollekció mindenféle nézőpontból megtekintve nagyon eredeti, nagyon stílusos, kifinomult és elegáns. De benne van a modern irányzat, a szenvedély... örök... akárcsak maga New York City.

Cikksorozatunk következő részében a világszerte elismert Demetrios márka legújabb menyasszonyi ruha kollekcióit mutatjuk majd be.