Menyasszonyi ruha - Modeca 2014 kollekció

A holland Modeca Brand az egyik legismertebb európai menyasszonyi ruha márka. A kollekció egyedisége a romantika és a modern lendület ötvözéséből született. Ha a letisztult, nőies stílus és az elegancia rajongója vagy, válassz Modeca esküvői ruhát!

A Modeca története

A Modeca elejében csak "egy kis bolt volt mindenféle nippekkel", melyet 1946-ban Oldenzaal-ban, Hollandiában alapítottak, majd néhány évvel később Enschede-be költözött. Első sikereit a kézzel készített esküvői ruha tervekkel érte el, majd 1958-ban létrehozták saját műhelyüket, ahol közel 150 alkalmazottat foglalkoztattak. A 70-es évekre a menyasszonyok és az esküvői divat "kreatív és rugalmas partnerévé" nőtte ki magát.

A 90-es években egyike volt azoknak a gyártóknak, akik elsőként jelentek meg a nemzetközi piacon, ezután - ahogy mondani szokás - "határ a csillagos ég"!

 

 

A tökéletes, egyedi dizájn és a romantika ötvözésével gyorsan sikert aratott az ízléses, modern stílust kedvelő menyasszonyok körében. A tervező, Angela Van der Kaay minden modellt úgy álmodott meg, hogy könnyű, kényelmes viselet legyen és akár órákon keresztül is megmaradjon a ruha tökéletes tartása. Letisztult stílusú, elegáns szabásvonalú, néha kicsit extravagáns kreációi a modern irányvonalat képviselik.

 

 

Modeca 2014-es kollekció

A márka különlegessége, hogy a modellek többsége önmagában puritán stílusúak, melyeket feltűnő, merész díszítés tesz varázslatossá, és ez a 2014-es kollekció esetében sincs másképp. A csipke és a tüll kombinációjából mesés, visszafogottan elegáns, míg a szatén, a taft és a fekete virágdíszek egyedi kompozíciójából extravagáns ruhák születtek.

 

 

Fazonok tekintetében a tervezőnő a modellek többségét hercegnős, sellő fazonnal vagy lágyan a test vonalát követő szabással álmodta meg. Az egyenes és sellőszabású daraboknál előszeretettel használt csipke anyag romantikus hatást kölcsönöz a ruháknak, kiemelve viselőjének nőiességét.

Tipp: a hercegnős fazonok szinte mindenkinek jól állnak, de a vékony magas hölgyeknek különösen előnyös.

 

 

A lágy esésű Georgette-anyagból készült ruhák egyszerű és luxus benyomást keltenek, ezért nem meglepő, hogy az elegáns esküvőt tervező menyasszonyok kedvencei. A tervező másik ilyen kedvenc anyaga, a különleges, matt siffon szépen kirajzolja a nőies domborulatokat - az ebből készült ruhák némelyikét hasítékkal tette egyedivé.

 

 

A kollekció különlegességei a most oly trendi ekrüszínű és rövid menyasszonyi ruhák, a modern menyasszonyok kedvencei. Ezek között is vannak letisztultabb, kifinomult darabok, illetve romantikus, fényűző modellek, mint például ez a rugalmas, ekrüszínű csipkecsoda.

 

 

Váll- és hátmegoldások tekintetében ugyanaz a két irányvonal mutatkozik meg, mint a Modeca összes kollekcióján: visszafogott és merész. Tüllből kialakított pántok és csipkeborítás, vagy szatén kabátka gondoskodik a sejtelmes, szolíd összhatásról, illetve tenyérnyi, fekete virágok és különleges hátmegoldások teszik izgalmassá a ruhákat.

Tipp: Ha Te is szeretnél szexi lenni a Nagy Napon és a visszafogottabb stílust kedveled, akkor válassz egy elöl zártabb, hátul merész kivágással ellátott modellt!

 

 

Természetesen sok pántnélküli ruha, illetve aszimmetrikus, szív alakban dekoltált és klasszikus, pántos verzió is látható a kollekcióban. Az aszimmetrikus modellek esetében találhatunk olyat is, melyeken a ruha saját anyagából vagy tüllből alakítottak ki redőzéseket, vagy ferdén lefutó vonalakat, melyek optikailag megnyújtják az alakot, és kiválóan képesek eltűntetni néhány kilót vagy épp kiemelni karcsúságunkat.

A 2014-es Kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 


 

Tipp: A magas, vékony hölgyeknek rendkívül előnyösek a vállnélküli ruhák, míg az alacsonyabb vagy szélesebb vállú menyasszonyoknak pedig a nyakba kötött, illetve zártabb nyakvonalú modellek állnak jól.

 

 

Ízelítő a Modeca 2015-ös kollekciójából

A Modeca legújabb kollekcióját a 4 napos Interbride kiállításon, Düsseldorfban mutatta be, mellyel hatalmas sikert aratott. Bársonyos, minőségi anyagok, tökéletes, nőies szabásvonalak, melyek cseppet sem merevek, sőt! Úgy illeszkednek a menyasszony testére, hogy mindvégig kellemes viselet maradnak, nem szorít és nem kényelmetlen.

 

 

A tervezőnő a 2014-es gyűjteményhez képest sokkal bátrabban bánt a szabásvonalakkal, a díszítésekkel és - azt hiszem a romantikus menyasszonyok nagy örömére - a tüllel, a csipkével, illetve a merészebb hátkivágásokkal. Az innovatív anyagok "felfedezésével" - mint például a sztreccs csipke - tovább bővült a lehetőségek tárháza. A Modeca is előszeretettel használta ezt a grandiózus, gyönyörű kelmét legújabb kollekciójának megalkotásakor.

 

 

Csodás báli ruha fazonok, modern rövid, illetve letisztult, egyenes szabású, és még több nőies sellő fazonú ruha is feltűnt a modellek között.

 

 

A legnagyobb újdonság azonban, hogy a fehér, az ekrü és az elefántcsont színek mellett megjelent a fekete is. Tény, hogy ez az árnyalat szokatlan menyasszonyi ruha téren, viszont nem is gondolnánk, hányan kedvelik ezt az egyedi és rendbontó stílust.

 

Ha kíváncsi vagy a 2015-ös kollekció többi modelljére, kattints a galériakép linkjére!

 

 

 

Soron következő anyagunkban az elismert, spanyol Atelier Diagonal márka legújabb kollekcióit mutatjuk be, melyek modelljei - nőies, spanyol mintáinak és elegáns szabásvonalainak köszönhetően - hamar belopta magát a romantikus menyaszonyok szívébe.

Képek forrása: www.modeca.com