Az esküvő látványelemei

A ceremónia, és az azt követő fogadás is különlegesebbé tehető néhány nem mindennapi, esetleg szokatlan vagy meglepő elemmel. Sorra vesszük hát a népszerű megoldásokat és trendeket az esküvői látványelemeit illetően.

 


A legtöbb esküvői ceremóniát délelőtti vagy kora délutáni időpontra időzítik. De miért ne mondhatnátok ki az igent naplementekor vagy késő este, éjszaka? Lampionokkal, gyertyákkal igazán különlegessé tehető a látvány. Sokan a templomi szertartás előtti napon tartják a polgári esküvőt, így az esti időpont ilyen esetekben is praktikus lehet.
 

 

A menyegzőn gyakori látványelem a tűzijáték. Este a tortaszeletelés előtt vagy közben, a menyasszonytánc záró akkordjaként is megjelenhet. Ma már nagyon széles tűzijáték skáláról válogathatunk, így biztosan találunk magunknak valót. Vegyük figyelembe a helyszínt, az időjárást és a vendégek összetételét is.
 


Ha a tűzijáték túl extrém nekünk, vagy nem akarunk kockáztatni az esőt illetően, válasszuk a szintén nagy népszerűségnek örvendő fényjátékot, lézershowt. Rávetíthető házfalra vagy akár a sötét égre is. Választhatunk olyan lézerjátékot is, melyben megjelenik az ifjú pár neve vagy monogramja, táncoló pár, gerlepár vagy bármi különleges, esküvői motívum.
 


 

Szintén nagy trend az esküvőn valamit reptetni, eregetni, szélnek ereszteni. Legnépszerűbb a lufik elengedése, melyet a násznép tagjainak is szoktak adni, illetve az ifjú pár összeköti a lufikat vagy nagy szív alakú lufit engednek a magasba. Nemrég érkezett hazánkba egy esküvői lufi, mely több ezer kilométert utazott, kívánsággal elkötve. A "lufiposta" egy bohémebb megoldás, ha valami elegánsabbra vágyunk válasszuk a gerlepár reptetését, vagy a lampionokat! Sajnos ez utóbbit hazánkban nem engedélyezik a fokozott balesetveszély miatt.  
 


A lampionokat azoban az égbe már nem tudjuk repíteni,hiszen nem enegdélyezett. Azonban,ha tóparti, tengerparti menyegzőt szervezünk, nyugodtan engedjük vízre a lampionokat. Speciális, vastagított aljú, vízre helyezhető változatot is kaphatunk a boltokban vagy az interneten. Igazán csodás elem lehet éjjeli esküvőn a csónakon ülő vendégsereg, kivilágítva, félhomályban, lampionokkal.
 


Az asztalterítésnél is bőven akad extra látványelem. Még mindig trendi a csokiszökőkút és a jégszobor is. Az édességek között nagyon izgalmas látvány lehet a folyékony csokoládé leomló látványa, gondoskodjunk bőven mártogatni valóról is. Legjobb választás a friss gyümölcs és a könnyű piskótadarabok, ezek remekül kompenzálják a tömény finomságot.
 


A jégszobrok hűsítő látványt nyújtanak, és van már néhány olyan megoldás is, ami a gyümölcsöket, süteményeket is hidegen tartja: óriás és díszes hűtőként funkcionálnak.

A galériában még több jégszobor inspirációt tekinthetsz meg!


Ha szereted a hagyományokat, ajánlom figyelmedbe ezt a nagyszerű, kunsági szokást, a tűzugrást. A templomból a lagzi helyszínére sétáló menet a ház elé érve megtorpant, és nagy tüzet gyújtottak, melyet az ifjú arának át kellett ugrania bizonyítván rátermettségét. Persze ma, a különleges ruhacsodákban ez már lehetetlen, de ha népviseletben esküsztök kivitelezhető... és mulatságnak sem rossz, ha a többi vendég is nekigyürkőzik az ugrásnak.
 

Esküvői látványelem lehet még egy extrém jármű, például a hőlégballon. Ezen érkezni igazán különleges, nem igaz? De ha Ti ragaszkodtok a földhöz, szóba jöhet még a kamion, a tűzoltóautó vagy a rendőr kocsi is.
 


Sokan szokatlan stílusú, különleges esküvőt szerveznek maguknak, idén is nagyon népszerű a vintage, a barokk, a rokokó, a pogány, újra hódít a hippi és persze a nemzetiségi esküvő is. Ha nem szeretnénk különösebb látványelemet, válasszunk egy hozzánk közel álló stílust, jól elrendezve és megfelelő design elemekkel nem is fog hiányozni más a teljes összképhez!
 

A képre kattintva különféle stílusban rendezett esküvői képeket tekinthetsz meg!

 

A nem mindennapi látványelemek igazán meglephetik a násznépet és az ifjú párt is. Mindenképpen érdemes kreatívan szervezni az esküvőt, hiszen ez egy különleges, megismételhetetlen és egyszeri alkalom. De minden különlegesség háttérbe szorul egy boldog, sugárzó menyasszony és egy büszke vőlegény mellett.

Képek forrása: Pinterest.com