Görögné Tóth Ágnes porcelánfestő manufaktúra

Szinte már mindenki került olyan helyzetbe, hogy esküvőre volt hivatalos, és fogalma sem volt arról, mit adjon a párnak ajándékba, nagy dilemmát okozott az ajándék kiválasztása, konyhai eszközt, dísztárgyat, műalkotást esetleg pénzt ajándékozzon-e...


Ennek a problémának a megoldásában leszünk most a segítségetekre! Bemutatjuk, Neked Görögné Tóth Ágnes porcelánfestő és dísztárgy készítő manufaktúráját és gyönyörű termékeit, hogy ajándékod egyedi lehessen és mégis megajándékozottad mindennapjainak részévé váljon.

Interjúnkban Görögné Tóth Ágnessel beszélgettünk a sikeres családi vállalkozás hétköznapjairól és csodaszép, különleges termékeikről.

Görögné Tóth Ágnes porcelánfestő manufaktúrája immár közel 30 éve készít és kínál minőségi, igényesen kidolgozott, kizárólag kézzel festett porcelán dísz-, ajándék- és használati tárgyakat, bármilyen tetszőleges mintával. Általában a manufaktúra készíti a porcelánt, e mellett szívesen dolgoznak hozott termékekre is.

A nászajándékok különböző változatai mellett egyedi köszönőajándékokat is készítenek, az egészen apróktól a nagyobb ajándékokig. A több évtizedes múlt és tapasztalat rengeteg olyan designt is kialakított, melyből bátran választhattok. Ha pedig szeretnétek megcsillogtatni egyéniségeteket az ajándék vonatkozásában, akkor saját elképzeléseteket is megvalósítják, mellyel teljesen egyedivé varázsolható és akár az esküvő dekorhoz is igazítható a festés motívuma, színvilága...

Hogyan született a vállalkozás ötlete?

Mindig imádtam rajzolni, festeni, de remélni sem mertem, hogy ebből meg lehet élni. Volt férjem bíztatására, aki jó üzleti vénával rendelkezett és bízott tehetségemben, a közgazdasági és porcelánfestői szakmáimra alapozva, egymást bíztatva, a 0-ról építettük fel vállalkozásunkat, immár 30 éve. Később lányom lett a jobb kezem, aki nagyon rátermett és tehetséges, igazi harcostárs, akinek köszönhetően úgy érzem gyöngyszemmé váltunk a tömegáruk rengetegében.

Hogyan készülnek a termékek, illetve mennyi időbe telik az előállításuk?

Formákba öntjük a porcelánmasszát, áttörjük, retusáljuk, égetjük, ezután kerül rá a máz, ismét retusáljuk, égetjük, majd festés után ismét kiégetjük - egyes dekorok 2 égetést igényelnek.

Hogy mennyi idő? Egy darabra vonatkozóan ezt nehéz meghatározni, mert sokféle, különböző munkaigényű terméket gyártunk, többnyire kis szériában. Egyedi megrendelések esetén minimum 2 hetes határidőt szoktunk megszabni. Fontos számunkra, hogy a határidőt tartani tudjuk, ezért inkább nagyobb intervallumot határozunk meg.

A kézzel festett porcelán tökéletes nászajándék ötlet, – legyen szó használati- vagy dekor tárgyakról - Önök pillanatok alatt egyedivé tudják varázsolni. Általában milyen technikákat alkalmaznak?

Kizárólag kézifestéssel dekorálunk, megrendelőink egyéni ízlését, igényét figyelembe véve – ha elfogadja – azt kiegészítve saját ötleteinkkel, tapasztalatainkkal.

Milyen gyakran fordulnak Önökhöz konkrét elképzeléssel?

Ez változó, de mindig körültekintő egyeztetés előzi meg az ajándékok elkészítését. Fontos tudnom a megajándékozott stílusát, kedvenc színeit, korát, ha a megrendelő igényli a segítségemet a döntéshez.

Úgy hallottam Önök olyan különlegességek készítésével is foglalkoznak, mint a csempékre festett egyedi motívumok, képek, melyeket a pár saját lakásukba be tud építeni. Mesélne nekünk egy kicsit erről?

A csempefestés szintén tevékenységünk része. Ez a terület megengedi időnként, hogy szabadjára engedjük a fantáziánkat. Rendszerint a fürdőszoba csempekészletére dolgozunk, figyelembe véve, hogy a megfelelő helyre a megfelelő méretű képek kerüljenek, harmonizálva a járólap és a szaniterek színével. Időt és takarítást álló technológiát alkalmazunk figyelembe véve a megrendelő személyiségét. Ha úgy érzem, megbánhatja döntését, igyekszem olyan irányba terelni, hogy hosszú távon jelentsen örömöt számára munkánk látványa.
 

A pároknak sokszor nagy dilemmát okoznak a köszönőajándékok kiválasztása... Önöknél milyen választék áll rendelkezésre azok számára, akik ebben a témában kutatnak ajándék után?

Műhelyünkben sok ötletet meríthetnek, úgy formában, mint dekorban nagy választékunk van. Kezdve az egyben asztali kiegészítőként is használható mécsestartók, gyertyatartók, vázák, vagy például a terítéket kiegészítő, a vendég nevével ellátott szalvétakarika, szív, poháralátét, különböző formájú hűtőmágnesek.

Lehetséges hozott kistányérra vagy csészére, a teríték színével harmonizáló dekorációval, a házasulandók nevével, az esemény dátumával, vagy a vendég nevével ellátva, a teríték részét képezve, de az esküvő után hazavihető ajándék formájában. Végül is ötletek kimeríthetetlen tárháza ez a témakör.

Még több köszönőajándék ötletért kattints a galériaképre:

 

Ami a házasulandók ajándékát illeti, szokásos igény általában a kisebb- nagyobb készletek iránt van.

A sok-sok variáció közül melyek azok, amiket leggyakrabban kérnek?

Tojások, csengők, szívek, hűtőmágnesek, melyek a megajándékozott húsvéti vagy karácsonyi ünnepein, ill. lakásdekoráció részeként sokáig felidézik a jeles nap emlékeit.

Mivel lehet teljesen egyedivé tenni a megrendelt ajándékot?

A hand made, úgynevezett kézzel készült termékekből soha nem születik két egyforma; ez már alapvetően egyedivé teszi az ajándékot. Szeretjük a formával harmonizáló dekorokat, mindig újítunk, változtatunk, szépítünk, időnként túlságosan is belefeledkezve ebbe az élvezetbe. Fontos a megajándékozandó párra való ráhangolódás színvilággal, mintával, szöveggel. Így válik a termék igazán egyedivé, különlegessé, személyre szabottá.

Még több nászajándék ötletért kattints a galériakép linkjére:

Munkája során találkozott már szokatlan kérésekkel? Fel tudna most idézni nekünk néhányat?

Igen, volt érdeklődő, aki beépített csempére szeretett volna festetni, ami nem kivitelezhető, hiszen nem tudjuk kiégetni. Találkoztunk olyannal, aki wc csészét szeretett volna megfestetni velünk. Akadt olyan kérés, hogy gyűszűre fessünk meg egy dómot. Szerencsére egyikre sem került sor. Amit viszont megtettünk egy barátnak, a kedvenc macskájának az urnájára megfestettük azoknak a helységeknek a jellemzőit, ahol a cicus megfordult élete során.

Hogyan lehet rendelni Önöktől és milyen módon kapja meg a megrendelő a terméket?

A megrendeléseket e-mailben, telefonon, telefaxon, vagy személyesen fogadjuk. Megrendelőink átvehetik személyesen műhelyünkben a megrendelt termékeket, vagy futárszolgálattal juttatjuk el a megadott címre.

Néhányan ódzkodnak a postai vagy csomagküldő általi kiszállítástól, mit gondol miért és hogyan tudná őket is megnyugtatni?

Régebben mi is így éreztünk, de sikerült olyan megbízható szolgáltatót találnunk, akikkel maximálisan meg vagyunk elégedve. Pontosak, gyorsak, és az alaposan becsomagolt árut a megrendelővel előzetesen telefonon egyeztetve szállítják házhoz.

Bátran állíthatjuk, hogy ez így van, melyet személyes tapasztalatra alapozunk, ugyanis nemrég mi is kaptunk Önöktől egy csodálatos, kézzel festett süteményes tálalókészletet. Minden darab szélét igazi arany szegély díszíti, a nagy tálalótányér alján egy személyes üzenet is található, amitől teljesen egyedi ajándékká vált. A csomagolásról már nem is beszélve! A legprecízebb bevásárlóközpontban sem lehet ilyet látni! Szóval kedves leendő vásárlók, a megrendelt ajándék időben és biztonságosan jut el megrendelőjéhez!

Vannak-e előremutató terveik és ezekről mondana néhány szót?

Továbbra is a kézifestés lesz a vesszőparipánk. Tervünk sok van, de a legközelebbi egy web-áruház, a legmerészebb a textilfestés, a termékeinkkel harmonizáló dekorokkal, melyekből folyamatosan születnek újak.

Egy biztos: bármilyen ajándékot is választunk a manufaktúrától, bármilyen alkalomra is adjuk, biztosak lehetünk abban, hogy egyedi és örök emlék lesz, mely még hosszú éveken át eszünkbe juttathatja azt a csodálatos napot, akár mint főszereplő, házasulandó pár, akár pedig vendégként voltunk jelen…

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a manufaktúra legújabb gyönyörű termékeit!

További információ:

Görögné Tóth Ágnes porcelánfestő
1181 Budapest, Batthyány Lajos u. 60.
Tel.Fax: (06-1) 290 9947
Mobiltelefon: +36 70 378 5441
+36 70 378 5443
E-mail: gorog@porcelanfestok.hu
gorogagik@gmail.com
Weboldal: www.porcelanfestok.hu