Menyasszonyi ruha - Monique Lhuillier 2014-15 kollekciói

Amit a Monique Lhuillier márka kínál: csábító, stílusos megjelenés az esküvőn is! Luxus anyagok, páratlan kivitelezés, elegáns részletek - mind-mind a világhírű tervezőnő nagyszerű stílusérzékéről árulkodik. Nézd meg Te is a legfrissebb kollekciókat!

Monique Lhuillier a Fülöp szigeteken nőtt fel, stílusára a legnagyobb hatást anyja divat iránti rajongása és eleganciája tette. Hamar kiderült, hogy Monique divat iránti szeretete nem csak hobbi, hanem egy életre szóló szenvedély, így hát nem meglepő, hogy fiatal korában Los Angelesbe költözött, hogy valóra váltsa álmát és sikeres tervező legyen.

 

 

Az esküvők mindig is inspirálták Monique-ot. Míg az FIDM-en tanult, ez a természetes hajlam "vezette" végül a menyasszonyi és estélyi ruhák világába. Ezekben az években találkozott férjével, Tom Bugbee-val. 1995-ben, míg saját menyasszonyi ruháját kereste, meglepetten tapasztalta, hogy milyen kicsi a választék a divatos esküvői ruhák terén. Ekkor döntötte el, hogy betölti ezt az űrt és túllép a megszokott kereteken: szenvedélyt és stílust akart csempészni a menyasszonyi divatba, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes ruhát.

1996-ban debültált első kollekciójával, mellyel magazinok és kiskereskedők elismerését vívta ki. A következő években a sikere nőttön-nőtt, míg egy nap valóra válthatta legnagyobb álmát: saját divatházat alapított, mely mára nemzetközi szinten is az egyik legkeresettebb márka, mely nem csak a menyasszonyi ruhákat, hanem egy ready-to-wear kollekciót is magába foglal.

 

 

A tervezőnő olyan hírességeknek is tervezett már, mint Kristen Stewart, Michelle Obama, Halle Berry és Reese Witherspoon. Monique a menyasszonyi divat terén mindig is arra törekedett, hogy nőiesség, a csábítás és a csillogás lényegét ragadja meg. Veleszületett stílusérzékével és tehetségével a világ egyik legnevesebb tervezői között szerepel.

 

 

Monique Lhuillier 2014 Tavaszi-Nyári Kollekció

A tavasz üdesége és a tervezőnő stílusa tükröződik a gyönyörű fűzőkben, minőségi anyagokban, mint például a fényűző csipkék és mesés tüll, illetve az egyszerű, mégis tökéletes szabásvonalakban. A romantikus, letisztult nőiesség jegyében született kollekcióban minden ruha más és más, hol klasszikusabb, hol modernebb irányvonalat követnek.

 

 

Alapvetően két részre is oszthatnánk a gyűjteményt, hiszen vannak letisztult, egyenes szabású ruhák, melyek felsőrésze egyszerű, szinte puritán, és csak a lágyan bővülő szoknyarész díszített, illetve vannak romantikus darabok, ahol sok-sok apró, csillogó - akár az egész ruhát beborító - részletet fedezhetünk fel.

 

 

A kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

 

A tervezőnő stílusát ismerve nem meglepő, hogy a legnőiesebb fazonokat választotta, többségben báli ruha, A vonalú és egyenes, a testet lágyan követő szabásokat láthatunk, bár találkozunk néhány rövid menyasszonyi ruhával is, melyek a modern irányvonalat képviselik. Néhol a bővebb szoknyákat, a csipke vagy szatén felsőszoknya alól kivillanó gyönyörű tüllrétegekkel tette izgalmassá.

Tipp: Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen fazon áll jól neked, válassz egy A vonalú darabot, hiszen ez a fazon szinte minden alkaton tökéletesen mutat, különösen akkor, ha fűzővel van kombinálva.

 

 

Amit mindenképpen kiemelnék a kollekcióból, azok az aprólékos, kézzel hímzett csipke- és tüllborítások, melyek elegáns mintái egyszerre nőiesek és visszafogottak. Többféle formában láthatjuk: a ruha ujjaként, felsőrészen vagy az egész modellt körülölelve. Ezen kívül vannak pántnélküli darabok, melyek redőzése jótékony hatással van a mellrészre illetve karcsúsítanak is.

 

 

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézi!

 

 

 

Monique Lhuillier 2014 Őszi-Téli Kollekció

Az őszi-téli kollekció már nem csak részben, hanem teljes mértékben romantikus stílusban született, egy csipetnyi vintage beütéssel. A csipke szinte minden ruhán megtalálható a legkülönfélébb mintákkal, illetve a virágmotívumok ezúttal meghatározó részévé váltak a gyűjteménynek. Nem csak a hagyományos fehér, hanem halvány barack, rózsaszín és ezüst színeket is használt a tervező idén.

 

 

Az 2014 őszi-téli kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

 

Ezúttal még több egyenes vonalú és sellőszabást láthatunk az A vonalú és a báli ruha fazon mellett - sifonból, organzából, tüllből, taftból és szaténból készítve. A tengernyi fodrok romantikát, míg a gazdag ezüst és arany díszítések fényűző eleganciát kölcsönöznek a modelleknek.

Tipp: A sellő fazon a homokóra alkatú hölgyeknek a legideálisabb, illetve azoknak a menyasszonyoknak, akik nőies idomaikat szeretnék kiemelni.

 

 

A vállmegoldások tekintetében most nagyobb a választék: klasszikus verziók szokatlan anyagokkal párosítva, mint az ezüstös csipkepánt, aszimmetrikus vonalakban lefutó tüll felsőrész, csipkeujjak, tüllborítás.

 

A kollekció többi modelljét a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

 

Monique Lhuillier 2015 Tavaszi-Nyári Kollekció

A tervezőnő újra tanúbizonyságot tett arról, hogy mindig képes a megújulásra. Új minták, új formák ugyanazzal a lehengerlő eleganciával, mint eddig. A szabások érezhetően modernebbek - szemben az előzőekkel - ám a letisztult stílust sem hagyta el, hiszen láthatunk szolídan díszített, egyszerűbb darabokat is.

 

 

Fazonok terén a sellő és az A vonalú szabás "átvette az uralmat", rafinált hasítékkal, több réteg tüllel és aszimmetrikus fodrokkal, de láthatunk néhány egyenes fazont is. A tervezőnő nem fukarkodott a tüllel; szinte minden ruhán feltűnik ez a különleges anyag.

Tipp: Az aszimmetrikus szabásvonalak optikailag nyújtják az alakot, ezért alacsonyabb hölgyek is bátran választhatnak ilyen fazont.

 

 

A fűző vagy a míder szinte minden híres tervező kedvenc eszköze a karcsúsításra, hiszen amellett, hogy formálja az alakot, megemeli a melleket, mellyel gyönyörű dekoltázst varázsol, illetve tiszta vonalvezetést ad és viktoriánus hatást kelt. Nem csoda tehát, hogy a Monique is előszeretettel használja ezt a trükköt!

 

 

A 2015-ös kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

 

A kollekció különlegessége, ami egyedülállóan tükrözi a tervezőnő fantasztikus stílusérzékét: ez a kék gyönyörűség, melynek aszimmetrikus szoknyarészét tenyérnyi rózsák díszítik. Ezzel szemben a ruha egyszerű felsőrésze egyetlen dologra irányítja a figyelmet: a menyasszonyra. Bátran válaszd ezt a modellt, ha valami romantikusra és egyedire vágysz!

 

 

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

 

 

 


Soron következő anyagunkban Eddy K. legújabb, exkluzív menyasszonyi ruha kollekcióit mutatjuk be.

Képek forrása: https://www.moniquelhuillier.com