Menyasszonyi ruha - Vera Wang 2014-15 kollekciói

Vera Wang neve egyet jelent a modern és merész menyasszonyi ruhákkal. 2014-es gyűjteményével bebizonyította, hogy a fekete-fehér is lehet izgalmas, legújabb kollekciójában pedig merészen újragondolt fehér modellekkel lepett meg minket!

Ki ne hallott volna már a new yorki származású, kínai divattervezőről, aki rengeteg hírességet öltöztet és egy csomó romantikus filmben láthattuk már különleges és gyönyörű menyasszonyi ruháit.

A tervezőnő jómódú családból származik, ezért sok iskolát elvégzett az évek alatt: Párizsban és Sorbonee-ban is tanult. Vera fantasztikus stílusérzékének és kreativitásának köszönhetően miután elvégezte az egyetemet a Vouge magazin szerkesztőjeként, majd 2 évig a Ralph Lauren tervezői igazgatójaként is dolgozott.

1989-ben férjhez ment Arthur Beckerhez. Ekkor tervezte meg az első menyasszonyi ruhát, melyet az esküvőjén viselt. Vera elégedetlen volt a kínálattal, és tulajdonképpen ez indította el benne az ötletet, hogy saját menyasszonyi ruha szalont nyisson - amit nem sokkal később sikerült is megvalósítania. Először csak híres tervezők ruháit árulta, majd létrehozta első Vera Wang márkájú esküvői kollekcióját is.

Vera Wang menyasszonyi ruhák

A legszebb filmbeli menyasszonyi ruhák többsége Vera "keze alól kerülnek ki". A tervezőnő ruháját viselte például Kate Hudson és Ann Hathaway a Csajok háborúja c. filmben, Sarah Jessica Parker, a Szex és New York Carrie-je, de olyan hírességek is megfordultak szalonjában, mint Jennifer Lopez, Mariah Carey vagy Sharon Stone.

Kollekcióiban korántsem hagyományos formában, de megjelenik a romantika, a modernitás és a vagány nőiesség. Vera Wang modelljei különleges látásmódot tükröznek, mely túlmutat az alapvető divatirányzatokon - művészi, fényűző és eredeti. Találunk visszafogottabb és extravagánsabb darabokat is, döntsd el Te, melyik lesz idén a kedvenced!

Vera Wang 2014 Tavaszi Kollekció

A fekete-fehér unalmas… ugyan már! Vera Wang megmutatta, hogyan lehet egyedi és gyönyörű ennek a két színnek a kompozíciója, akár az esküvőn is. A formák letisztultak, egyszerűek, míg az anyagválasztás különleges: a puha anyagokat fekete csipkével és latex kesztyűvel teszi izgalmassá.

A kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

Tengernyi tüll és organza nélkül is lehet elegáns egy menyasszonyi ruha. Ezt bizonyítják a sellő és A vonalú modellek, melyek szépen kirajzolják a menyasszony testének vonalát, és deréktól, illetve térdtől fokozatosan bővülnek. Nőies és letisztult, ahogyan a báli ruha fazonok is, fekete felsőrésszel, pánttal vagy anélkül.

Tipp: A sellő fazon a homokóra alkatú hölgyeknek a legideálisabb, míg az A vonalú darabok szinte mindenkinek jól állnak.


A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

A vállmegoldások szinte klasszikusnak tűnnek, a hátmegoldások egyszerűek, ám kreatívak. Vannak aszimmetrikusak, V alakban kivágott és pántos verziók is.

Tipp: A V alakban dekoltált darabok az alma és a homokóra alkatú hölgyeknek a legelőnyösebb.


Vera Wang 2014 Őszi Kollekció

Romantikus, igazi hercegnős ruhák a rózsaszín minden árnyalatában, néhol lilába hajolva, tüllel kombinálva. A hangsúlyos virágrátétek és a gyönyörű színválasztás Vera Wang páratlan stílusát tükrözik, csakúgy, mint a klasszikus formák, korántsem hagyományos díszítésekkel, a modern romantika szerelmeseinek.

A kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

Fazonok tekintetében láthatunk A vonalú, báli ruha és sellőszabású darabokat, szaténból, organzából, finom csipkével díszítve, rafinált megoldásokkal.

Tipp: A báli ruha fazon karcsúsít, ám a magas menyasszonyoknak a legelőnyösebb, hiszen a hatalmas szoknyarész optikailag összenyomhatja az alakot.

Klasszikus pántnélküli, vagy szív alakban dekoltált darabokon kívül csupán egyetlen aszimmetrikus, egy pánttal ellátott modellt láthatunk. A tervezőnő leginkább az anyaggal trükközött: hajtásokkal, peplumhoz hasonló szabással, izgalmas fodrokkal hangsúlyozta viselőjének nőiességét, és tette vonzóvá, karcsúbbá megjelenését.

Tipp: A hosszanti szabásvonalak, és az aszimmetrikus hajtások, redőzések optikailag nyújtják az alakot, ezért alacsonyabb menyasszonyok is bátran választhatják.


A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

Vera Wang 2015 Tavaszi Kollekció

2013-as kollekciót a vörös, idén a fekete-fehér és a rózsaszín uralta, 2015-ben viszont újra a fehér, illetve a csontszínű ruháké a főszerep. Az elsőre klasszikusnak tűnő darabok meglepően könnyedek és nőiesek, mindamellett merészek, mégsem közönségesek.

A kollekció bemutatójáról készült videót itt tudod megnézni:

Ez a kettőség végigvonul az egész kollekción: pompás, virágra hasonlító szoknyák, vékony, légies anyagok, kézfejet is takaró hosszú ujjak, merészen újragondolt kreációk. Kontrasztba kerül a merészség és ártatlanság; az egyébként visszafogott ruhák lágyan sejtetik a menyasszony bőrét. Máskor a ruha felső és alsó része között van némi ellentét: a szoknya bő, míg felsőrész sokkal inkább testhezálló, illetve olyan modellt is láthatunk, mely a hasat és derekat is megmutatja.

A formákhoz hasonlóan a minták sem szokványosak, mint például a sellő szabású darabokra több rétegben felvitt csipke és tüll kombinációja sem. Még az egyenes vonalban leomló ruhák is nélkülözik a merevséget, lágyan követik a test vonalát, miközben kényelmes mozgást biztosítanak. Láthatunk egyszerűbb, pántos darabokat és bonyolult, modern, többpántos és aszimmetrikus megoldásokat is.

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

Soron következő anyagunkban a Lazaro legújabb lélegzetelállító, pasztellszínű ruhacsodáit fogjuk szemügyre venni.