Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák I. rész

Eldöntöttétek hát, hogy elkötelezitek magatokat, együtt vágtok neki a nagybetűs életnek és családot alapítotok... Ehhez első lépésként induljunk neki a "Nagy nap" megszervezésének. A szervezés során számtalan feladat, aprólékos teendő vár rátok és minél felkészültebbek vagytok, annál könnyebben szervezitek meg a számotokra tökéletes esküvőt. Most nézzük meg az esküvő néhány olyan elemét, mely különös figyelmet igényel, tudd meg, melyek ezek!

Válasszátok ki a stílust
Eldöntöttétek hát, hogy elkötelezitek magatokat egymással életetek hátralévő részében és megosztjátok ezt a családdal és a barátokkal? Már csak az van hátra, hogy az egészet hivatalossá tegyétek és stílusosan megünnepeljétek?
Hogyan fogjátok csinálni? Hagyományos esküvőt terveztek templommal vagy inkább "laid back" stílust? Talán egy léghajóban szeretnétek, vagy tengerparton, netán állatkertben?

Bár a "normál" polgári esküvő is rengeteg helyszínt kínál, Ti valami exotikus helyen szeretnétek... Ez mostanában egyre népszerűbb, ám alapos megfontolást igényel - tengerparton vagy egy síparadicsomban házasodni még olcsóbb is lehet, mint egy hagyományos esküvő otthon, azonban a család és a barátok nem lesznek jelen. Ez lehet hátrány is, de előny is. Az anyagi keretetek segít kordában tartani elképzeléseiteket, a választás a Tiétek.

Virágok
Érdemes ellenőrizni milyen virágoknak van szezonja, mert a többi általában jóval drágább. Ha kisebb a keret, akkor használjatok több leveles, dúsabb növényt és kevesebb vágott virágot. A virágok jó illata ugyanolyan fontos, mint a nap többi részlete.

A ruhád színe, stílusa, fazonja, hossza és anyaga meghatározó lesz a csokrod választásánál. Ha liliomok lesznek közel hozzátok, ellenőrizd, hogy a porzók ki vannak-e szedve, le vannak-e kezelve,  mert foltot hagyhatnak a ruhán. A kézi csokrod legyen jól átkötve, hogy elkerüld a foltokat. Ha valaki felajánlja segítségét, győződjetek meg róla hogy tényleg ért hozzá. A szervezés nehezebb, mint amilyennek tűnik.

Gyűrűvásárlás

Először is döntsétek el, hogy egyedi gyűrűt szeretnétek-e készítettni, mely visszatükrözi az egyéniségeteket, ízlésvilágotokat, hiszen ezt jó esetben egy életen át hordjátok. Aztán nézd meg mi szól mellette illetve ellene a különböző fémeknek és köveknek. Nézz körül és hasonlítsd össze az árakat. Vizsgáld meg közelről a gyűrűt, ujjaddal simítsd végig, hogy érezd, ha egyenlőtlenül kidolgozott vagy érdes az illesztés. Ne próbálj gyűrűt, ha a kezed nagyon meleg, mert valamennyit tágul. A gyűrűválasztáshoz tudj meg még több információt >>


A köveket természetes fényben is ellenőrizd. Ha van jegygyűrűd és karikagyűrűd is, válaszd ugyanolyan anyagból és karátból őket, hogy ne üssenek el egymástól. Ne ragaszkodj a legújabb stílushoz, mert hamar ki fog menni a divatból. Kérdezd az ékszerészt a gyűrűk tisztításáról.

A torta

A torta a vacsorát követően az est fénypontja, szóval megéri időt fordítani arra, hogy milyen legyen. Lehet több emeletes, ám választhatsz más megoldást is. Mindenképpen ved figyelembe a vendéglétszámot a tortarendelésnél. Figyelni kell arra, hogy olyan ízesítést válasszunk, mely leginkább sikert arat a vendégkörben. Az esküvői torta és a süteményekkel kapcsolatban tudj meg többet >>


Át kell gondolnunk hány embernek kell felszolgálni, mennyi gyümölcsös, krémes, csokis és egyéb különféle tortára lehet igény. Azt is érdemes átgondolni, hogy apró tortácskákat, cupcake -t rendelsz, így a szeletelés gondját is elfelejtheted. Ellenőrizd le, megérkeztek-e az esküvői sütemények és a menyasszonyi torta időben az étterembe.

Vendéglista

Ez a terület gyakran okoz problémákat! Olyan listát kellene összeállítani, ami a költségvetésbe belefér és ráadásul minden családtag és barát elégedett lesz.
Az első, amit mérlegelnetek kell, hány vendéget engedhettek meg magatoknak és hányat szeretnétek meghívni. Azt is meg kell nézni praktikusan hányan, férnek el a templomban, a házasságkötő teremben, étteremben. Kit hívtok meg csak az esküvőre és kit a vacsorára is.


 

A következő döntés az, hogy melyik fél részéről mennyien legyenek ott. Természetesen az egyenlő létszám tűnik optimálisnak, de mi van, ha az egyik család jóval nagyobb vagy több a barát. Legyünk rugalmasak és működjünk együtt párunkkal.

Folytatjuk a Tökéletes esküvőhöz szervezési praktikák II. részével.... olvass tovább.