Milyen segítséget nyújthat az esküvőszervező

Az esküvői készülődésben, a szervezésben tud nagy segítséget nyújtani az esküvőszervező, hiszen jól összeszokott és kipróbált csapattal dolgozik együtt, akikért felelősséget vállal.. és leveszi vállatokról a sok utána járást, stresszt, fezsültséget.

Az esküvői készülődés örömteli izgalmai szinte azonnal bűvkörükbe vonják az eljegyzésen igent, mondó menyasszonyt, aki talán már eddig is számtalanszor elképzelte, milyen is lesz a nagy nap, a menyasszonyi ruhája, a csokra és hogy tökéletesen sikerül majd az esküvője, annak minden részletében.

Természetesen az esküvőszervezés legelső lépései, közé tartozik az esküvő időpontjának kitűzése, a násznép létszámának meghatározása, az esküvő, a vendégfogadás helyszíneinek kiválasztása és a költségvetés hozzávetőleges felállítása, az esküvői forgatókönyv elkészítése... Kezdetben akár jelentősen is különbözhetnek az elképzelések, ám kellő egymásra figyeléssel, a lehetőségek reális felmérésével, egymás érveinek meghallgatásával és tiszteletben tartásával előbb-utóbb megszületik a mindenki számára kedvező döntés a legfontosabb kérdésekben. Ha magunk szervezzük az esküvőnket, akkor számtalan szolgáltatóval kell tárgyalnunk, árakról és időpontokról kell döntenünk, és rengeteg részletet kell a legkülönbözőbb emberekkel leegyeztetnünk. Ez bizony nem egyszerű feladat!

 

 

Sokan talán még ma is szükségtelen luxusnak, megspórolható kiadásnak tartják profi esküvőszervező felkérését az esküvő megszervezésére. Ha azonban végig gondoljuk, milyen előnyökkel is jár a szervezésnek ez a menyasszony és vőlegény számára kényelmes módja, könnyen beláthattuk, hogy egyáltalán nem megalapozottak ezek a kételyek. Az esküvőszervezés terén szerzett számtalan tapasztalatából és szakmai tudásából adódóan az esküvőszervező pontosan tudja, melyek azok a dolgok, amikre különös gondot kell fordítani az esküvő megszervezése során. Az esküvőszervező egyénre szabott ötleteivel és azok profi kivitelezésével különlegessé varázsolja az esküvőt és gyakran olyan elképzeléseket is meg tud valósítani, amire az egyéni szervezőnek nincsenek meg a lehetőségei vagy nincs meg hozzá a megfelelő tudás, felkészültsége. Az esküvőszervező gondoskodik róla, hogy a nagy nap minden apró részlete egységes képet nyújtva tegye mindenki számára felejthetetlenné az esküvőt.

 

 

Egy esküvővel kapcsolatban számtalan szolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot, ott van pl. a menyasszonyi ruhakölcsönző, a virágos, a sminkes, a fodrász, a fotós, a zenekar, a vőfély, az étterem, a nyomda, az autókölcsönző, a dekoratőr, stb. és bizony nem egyszerű önfeledten készülni az esküvőre, miközben hol az egyikkel, hol a másikkal kell újabb akadályokat leküzdenünk. Az esküvőszervező leveszi a vállunkról a számtalan esküvői szolgáltatóval, való kapcsolattartással járó terheket és koordinálja munkájukat. Bátran fordulhatunk hozzá kívánságainkkal vagy felmerülő problémáinkkal.

 

 

Az első találkozón személyes konzultáció során méri fel a pontos igényeket és rövid időn belül kész ajánlattal áll elő. Az esküvőszervező személye végig kíséri a házasulandókat a szervezés teljes folyamatán, tanácsával és szakértelmével segítve választásaikat. Az esküvőszervező szakmai tájékozottsága garantálja, hogy a szolgáltatók közül a korrekt, minőségi és megbízható partnerekkel dolgozzon együtt, akikkel zökkenőmentesen valósítható meg az álomesküvő. Továbbá az esküvőszervező gondoskodik a szükséges szerződésekről, felelősséget vállal arra, hogy minden megrendelt szolgáltatás határidőre, megállapodás szerint és a szerződött díj ellenében valósuljon meg. A profi esküvőszervező tisztában van a reális piaci árakkal és kialakult kapcsolatrendszere révén jobb árakat, tud elérni a szolgáltatóknál, mint a saját esküvőjét szervező menyasszony és vőlegény, kivéve, ha alaposan felkészült, tájékozódott a pár és így indul neki a szervezésnek.

 

 

Az első mérföldkő a helyszín kiválasztása. Az esküvőszervező nem csak egy, de többféle ajánlatot is tesz a párnak, hogy ki tudják választani a nekik legjobban tetszőt. Miután kinézték a színhelyet, a szervező és dekoratőr kollégája kíséretében körüljárják azt, és együtt megtervezik a dekorációt.
 

 

A zenekar kérdése sem egyszerű, de egy esküvőszervező itt is nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. Tálcán kínálja nekünk a megbízható bandák demo Cd-it, akik a bluestól kezdve a sanzonokon át a slágerekig minden fajta zenét játszanak. Nekünk a sok telefonhívás, aggodalmaskodás, izgulás helyett csak annyi a dolgunk, hogy hátradőljünk, végignézzük a kínálatot és kiválasszuk a legszimpatikusabbat. A zenekar kulcsfontosságú szerepet tölt be az esküvőkön, mivel a zenén áll vagy bukik az esküvő utáni fogadás jó hangulata. A menü és torta válogatásában is nagyban segítségünkre lesz a szervező.

 


A menyasszony a ruhaválasztásban is kaphat szakmai segítséget. Nem mindegy, hogy a ruhát varratjuk, vesszük, vagy kölcsönözzük, mint ahogy azt is figyelembe kell venni, hogy a ruha mérete és stílusa összhangban legyen az esküvőével. Például ne viseljünk hatalmas, abroncsos menyasszonyi ruhát, mikor egy kis, világtól elzárt kápolnában esküszünk. Természetesen az ara saját tónusainak (bőr, szem, haj) és stílusának (romantikus, extrém vagy visszafogott) keverékének is meg kell jelennie a tökéletes esküvői ruhán. A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásához ismerni kell saját típusodat, alkatodat, ehhez itt kapsz hasznos segítséget a linkre kattintva. Nézd meg mi az, ami jól áll Neked majd ezt követően már válogathatsz a különböző ruha kollekciók között....

 

Még mindig nem beszéltünk a fotósról, a limuzinról, és magáról a szertartásról. Fotózásra, kamerázásra sokan rokonokat kérnek fel. Azonban ezt a döntést sokszor megbánják, hiszen az adott családtag sem egy kamerán keresztül szeretné nézni az esküvőt, így nem kapja el a jó pillanatokat, nem tudja, mikor kell figyelni. Ráadásul sokszor a rokonok túlbecsülik saját fotózási képességeiket. A szakember, akit a szervezőnk ajánl, megbízható, pontos és igényes, így a munka eredményessége sem fog elmaradni. A szertartásnál fontos eldönteni, hogy bent az anyakönyvi hivatalban hagyományos esküvői szertartást szeretnél vagy elegáns külső helyszínen egyedi személyre szabott szertartást szertartásvezetővel.

 Az esküvőre való érkezésnél is meg kell gondolni, hogy milyen járművet választunk. Érdemes szem előtt tartani az időjárási viszonyokat, az esküvő stílusát és – ami még fontosabb – a menyasszony ruháját, pontosabban szólva annak méretét. Nagy szoknyához nagy jármű kell. Az, hogy az a jármű limuzin vagy lovas hintó, az már csak a jegyespáron (és persze az esküvő stílusán) múlik. Ami még meghatározhatja a jármű típusát, az a menyasszony frizurája illetve annak tűrőképessége. Az esküvői járműről tudj meg minden lényeges információt >> 

 

 

A felekezeti, egyházi szertartás is kedvünk szerint alakítható. Lehet zsidó, katolikus, református, evangélikus vagy bármilyen más esküvőnk, amilyet csak szeretnénk. Előforduló probléma, hogy a házastársak nem ugyanahhoz a vallási felekezethez tartoznak, és egyikük sem szeretné elhagyni a sajátját. Ilyenkor lehetőség van egy úgynevezett ökumenikus szertartásra. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott templom vallása szerint történik a szertartás, amit az ott illetékes prédikátor tart, míg a másik vallásból is jelen van egy tiszteletes, aki szintén aktívan részt vesz a liturgián.

 

 

Mindezek kiválasztása után az esküvőszervező a háttérben megrendezi álmaink esküvőjét. Megrendeli a megbeszélteket, megszervezi a menetrendet, így a párnak különösebb dolga nincsen, csak igent mondani az oltár előtt és együtt boldogan leélni egy csodás életet. Esküvőszervező alkalmazásával megspórolható a szervezéshez szükséges idő, a szervezés során óhatalanul felmerülő problémák és nehézségek leküzdésével járó idegeskedés, az utánjárás és telefonálás költségei.

Nem utolsó sorban fontos szempont az is, hogy az esküvőszervező céget ki finanszírozza. Két variáció fordul elő általában, az egyik, amikor a szervező céget az általa kiajánlott szolgáltató partnerek díjazzák, másik esetben pedig az esküvőszervező cég az esküvőre fordított összeg bizonyos százalékért vállalja a megbízást.

Tehát láthatjuk milyen könnyebbséget jelent számunkra, ha egy profi esküvőszervező segítségét, szolgáltatását igénybe vesszük vagy alaposan készüljünk fel a szervezéshez szükséges tudnivalókból, ha magunk vágunk neki a szervezkedésnek....