Lurkók a lagziban

Interjú az AS Játékvilággal

Nincs esküvő gyerekek nélkül, hiszen minden családban van legalább egy gyermek. De mi lesz a velük, amíg a szülők mulatnak? Ki fog rájuk vigyázni? Interjúnkból értesülhetsz mindenről!


A gyermekek jelenléte minden esküvőt vidámabbá és bensőségesebbé tesz. AZ ifjú Pár elképzeli, milyen lesz majd az ő kisbabájuk, az ő családjuk a jövőben. Mindenki mosolyog az ügyetlen virágszóró kislányokon és a gyűrűket hozó kisfiún, akin még csokornyakkendő is van. De fiatalabb vendégeink bizony elfáradnak, és ha el akarjuk kerülni a kellemetlen meglepetéseket ideje berendezni a gyermeksarkot... hogy ez pontosan mit jelent? Interjúnkban az AS Játékvilág alapítóját kértük meg, meséljen nekünk erről.

Mikor és hogyan jött az ötlet a cég alapítására?

Kisgyerekes anyaként szerettem volna olyan munkát találni, ahol nem kell feltétlen minden nap bejárni egy irodába, nem kell ott fixen napi 8-10 órát eltölteni, mert ezt a 3 kisgyermekem mellett nem tudtam megoldani. Más részről pedig, mivel már rég óta gyesen voltam a gyerekekkel, így kijöttem a gyakorlatból, nehéz lett volna a régi munkámba visszazökkeni. A három kisgyerekem mellett viszont úgy éreztem, a gyerekekhez, gyerekprogramokhoz jól értek, sok tapasztalatot szereztem, hát ezt a nagy "gyerekes" tapasztalatot kellene valahogy kamatoztatni...
 


Egyik fő profijuk a gyermekek szórakoztatása, főleg nagyobb összejöveteleken, így az esküvőkön is. Miért érzik fontosnak a gyermekprogramok szervezését?

Gyakorló anyukaként tudom, hogy milyen nehéz 1-2-3 kisgyerekkel elmenni egy étterembe vagy bármilyen rendezvényre, úgy hogy ők is, mi is jól érezzük magunkat. Fontos, hogy együtt legyen a család például egy esküvőn, de azt is fontosnak tartom, hogy mi szülők, férj-feleség nyugodtan ülve el tudjunk fogyasztani egy vacsorát, ne kelljen egész nap, vagy egész este a gyerekek után rohangálni, izgulni, hová tűnnek. A gyereksarok, amit esküvőkre megálmodtunk, pont ezt a problémát oldja meg: Sok játék, aranyos, szakképzett és gyerekszerető animátorok várják a gyerekeket, játszanak velük, figyelnek rájuk, hogy a szülők is nyugodtan élvezhessék egymás vagy a barátok, ismerősök társaságát.

Hogy képzeljük el egy olyan esküvőt, ahol ezt a szolgáltatást igénybe veszi a Pár? Milyen programokat tudnak ajánlani a kis vendégeknek? Miért jó ez, ha igénybe vesznek egy ilyen jellegű szolgáltatást?

Egy esküvőn, a helyszín adottságaihoz alkalmazkodva kialakítunk egy gyerek részleget, ahová 0-tól 14-15 éves korig rengeteg játékot viszünk, és játszóház-szerűen berendezzük. Vannak bébi játékaink, pelenkázónk, szoptató sarkunk, de vannak ovisoknak, iskolásoknak szóló játékaink is szép számmal.

Persze sokan attól tartanak, a gyermekek nem szívesen maradnak idegenekkel. Nem kell félni, ugyanis a kicsik nagyon könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez. Sőt, általában a szülők azok, akik nehezebben szokták meg az újat. Gondoljunk csak az óvodai beszoktatásra, ami gyakran jobban megviseli az anyukákat/apukákat, mint a lurkókat. A sok újdonság minden apróságot elvarázsol, de még a nagyobbakat is könnyű elcsábítani, hiszen a szolgáltatók célja a gyermekek kifogástalan szórakoztatása.
 


Mi a tapasztalat, hogy fogadják a gyermekek az esküvőn résztvevő animátorokat? Szívesen vesznek részt a programokban? Volt-e ezzel kapcsolatban bármilyen negatív tapasztalatuk?

A gyerekek fantasztikusan örülnek nekünk minden alkalommal. A sok új játék mindenkit lenyűgöz, az animátoraink ügyesen lekötik figyelmüket, játszanak velük. Nálunk mindig van egy kis kreatív, kézműves tevékenységre is lehetőség, így a nagyobbak is szívesen időznek nálunk. Negatív tapasztalatunk egyáltalán nem volt, bár olyan már többször előfordult, hogy este csak hosszas szülői könyörgés után volt hajlandó elmenni tőlünk egy kisgyerek, pedig már bőven alvás idő volt!

Milyen meglepő vagy különlegesen pozitív élményről tud beszámolni munkája során?

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, sok köszönetet az ott lévő szülőktől, nagyszülőktől, vendégektől.
Az egyik legkedvesebb köszönő levélben azt írta az ifjú feleség, hogy az esküvő után rengeteg pozitív visszajelzést kapott a vendégektől az esküvői programokkal, vacsorával kapcsolatban, de a kisgyerekes szülők szerint az esküvőn a legjobb a gyereksarok volt!

A galériában az AS Játékvilág szolgáltatásaiból mutatunk ízelítőt!

 

 


Van-e életkori határ a gyermekeket illetően? Tudnak programot biztosítani a legkisebbeknek és a kisiskolásoknak is?

Széles korosztályt tudunk foglalkoztatni. Az esküvő előtt mindig lekérjük a gyerekek korát, nemét, és így ennek megfelelően állítjuk össze a játékokat. Ha sok nagyobb iskolás van, akkor inkább társasokkal, logikai játékokkal, kézműves foglalkozásokkal készülünk, hiszen ők már nem nagyon babáznak, autóznak... Bár azért előfordul, hogy a nagyobbak is szívesen visszatérnek még az ovis játékokhoz, és örömmel veszik kézbe a régi duplót, vagy főznek vacsorát a babakonyhában.
 


Általában mikor kezdődik és meddig tart az Önök munkája a gyermeksarokban?

Mindig az ifjú pár kérését vesszük alapul, és ennek megfelelően vagyunk jelen. Vannak egész napos felkéréseink, van, ahol csak a vacsora alatt, például 19-22 óráig vagyunk, de olyan is gyakran előfordul, hogy pár kicsire, miután lefeküdtek, mi vigyázunk, hogy a szülők még táncolhassanak hajnalig!

A gyerekek jól szórakoznak, az Ifjú Pár boldog, hiszen mindenki felhőtlenül tud velük ünnepelni... de mi a helyzet a szülőkkel? Ők hogy fogadják Önöket? Milyen a szülők visszajelzése egy-egy esküvő után, közben?

A gyerekek élvezik legjobban a gyereksarkot, de a leghálásabbak a szülők. Van, aki az elején kicsit félszeg, aggódva megy egyedül (gyerek nélkül) az asztalához, és már 5 perc múlva vissza is jön, hogy megnézze a kisfiát, kislányát,- de miután látja, hogy milyen jól eljátszunk együtt, örömmel megy vissza a felnőtt társasághoz.
 

A képre kattintva még több információt tudhattok meg az AS Játékvilágról!

Kedves jegyespár! Könnyítsétek meg meghívott vendégeitek dolgát, hiszen nektek is az a fontos, hogy felhőtlenül mulathassatok vendégeitekkel. Beleértve a kisgyermekes párokat is. A meghívóra írjátok rá, hogy gyermeksarok áll majd a vendégek rendelkezésére, így biztosan eljön majd az a régen látott egyetemi barátnő is, aki már a harmadik babáját várja.

AS Játékvilág Kft
1126 Budapest, Gyimes u. 6/B
Telefon: +36 30 576 2321
E-mail: info@asjatekvilag.hu
Weboldal

Képek forrása: As Játékvilág Kft.