Menyasszonyi ruha - Nagy Agota Collection 2014

Az 1950-es években Grace Kelly már a megjelenésének pillanatában valóra váltotta a filmstúdiók álmát: stílusos, magabiztos, elegáns és kecses - igazi Nő. Nagy Ágota szentendrei fotósorozata tökéletesen visszaadta ezt a tündöklő nőiességet. Nézd meg Te is!

Modern nőiesség és egyedi design, fényűző megjelenés és bájos egyszerűség - ezek jellemzik a Nagy Ágota Collection legújabb darabjait. A 2014-es kollekciót idén márciusban, az Ivory and Rose Wedding and Fashion Show-n mutatták be. Legutóbb pedig egy izgalmas fotósorozatot készítettek Szentendrén, egy mesés időutazáson.

A Grace Kelly fotózás további képeit a galérakép linkjére kattintva nézheted meg!

Fotó: Dévai Zoltán, Moldvay Zoltán
Styling: Körmendy-Szomoru Kata Menyasszony stylist/Bridal Stylist
Modell: Anett Jachimek
Smink: Kádár Andrea
Haj: Györgyi Berendi
Ruha: Nagy Ágota - NAGYAGOTA Collection
Ékszer: Kalmár Mónika Art-Mona Design
Kalapok: Várhegyi Éva Kalapszalon
Cipő: Heels Esküvői alkalmi cipők
Táska, kesztyű, csokor: Bíró Katica - Something Old Bride
Helyszín: Kedves Kávézó, Centrum Cukrászda Szentendre

Hogy mi inspirálta a tervezőnőt és csapatát? Hogyan indult a Nagy Ágota Collection? Milyen különlegességekre számíthatunk a jövőben? Mikor láthatjuk a 2015-ös kollekciót? A tervezőnővel, Nagy Ágotával készített interjúnkban mindenre fény derül!

Úgy tudom nemrég egy Grace Kelly ihletésű fotósorozatot készítettek, amely a varázslatos, múlt századi hangulatot idézte... Milyen élményei vannak a fotózással kapcsolatban?

Nagyon jó élmény volt a fotózás, mivel számomra kedves, profi szakemberekkel dolgozhattam együtt, akikkel már korábban is alkothattunk közösen. Ez egy kötetlen, mindenki számára "élményfotózás" volt, a Körmendy-Szomoru Kata Menyasszony stylist által megálmodott koncepció inspirálta a résztvevőket. Kádár Andrea Makeup artist volt a főszervező, az Ő sminkjeihez terveztem a ruhákat.

Miért pont a Grace Kelly korszakot választotta?

A Grace Kelly korszak nagyon izgalmas, igazán elegáns, nőies, sőt még kissé rejtélyes is. Mindenki szeretné átélni ezt a visszafogott pompát például az esküvője napján.

A ruhák, a smink és a kiegészítők is ugyanazt a Grace Kelly-s, vagány nőiességet képviselték, ám a koncepció a helyszínnel lett teljes. Hogyan találtak rá a fotózás tökéletes színterére?

A helyszínt a fotós, Dévai Zoltán találta a koncepcióhoz, igazán jó választás volt, rögtön mi is átvettük az atmoszféra hangulatát Szentendre kis utcáiban.

Manapság nagy sikert aratnak az 50-es, 60-as éveket idéző ruhaköltemények, külföldön és itthon egyaránt. Ön mit gondol, miért?

Az 50-60-as évek design-ja nagyon izgalmas a ma emberének. A 3/4-es ruha hosszak különösen kedveltek most, a korszakra fogékony hölgyek körében és a derék kihangsúlyozása igazán nőies sziluettet ad viselőjének, ami szintén egyre közkedveltebb.

Hogyan indult a Nagy Ágota Collection, mi ihlette?

A Nagy Ágota Collection a saját nevemmel jelzett esküvői és alkalmi ruha márka, amely az Orlando Collection megalapításától eltelt 18 év után született meg, ahol az egyik tulajdonos és tervező is voltam.

Nézd meg Te is a legújabb kollekció fotózását a Sofitelben!

Mely stílus áll az Ön lelkéhez legközelebb?

Hozzám a minimál stílus áll a legközelebb, a letisztult, de nőies, izgalmas formák, kisebb, ám dekoratív megoldások, amelyek izgalmassá teszik a megjelenést. Az összhang nagyon fontos számomra az öltözéken belül. Ez nem azt jelenti, hogy dísztelenek a ruhák, használok különböző csipkéket, tüllöket, különleges anyagokat, kristályokat, színeket stb... csak a megfelelő mértéket kell megtartani ezek között.

Menyasszonyi ruha: NAGYAGOTA Collection
Fotó: Dévai Zoltán
Smink: Kádár Andrea
Haj: Berendi Gyöngyi / Deményi Olivér
Ékszer: Kalmár Mónika Art-Mona Design / Krizo

A 2014-es kollekció az Ivory and Rose nevet kapta. Mi inspirálta ebben a kollekcióban?

Az Ivory and Rose kollekció nagyon kedves számomra, ez volt az első kollekcióm, ami nevet is kapott.
Az első darabját az angol "esküvő turistáknak" elnevezett Lisa és Alex esküvőjére készítettem Lisa-nak, 2013-ban, akik a Budai Várban fogadtak Magyarországon is örök hűséget egymásnak. Ő volt az ihletője a kollekciónak, hozzá úgy éreztem, ez a színvilág illett a legjobban, amelyet a Budai Vár miliőjében készült fotók igazoltak is. Annyira megtetszett ez a design, hogy ezt folytattam tovább.


A kollekció hatalmas sikert aratott, a romantikus spanyol és francia csipkék, a míderek és modern megoldások összhatása rengeteg magyar - és külföldi - menyasszony szívét megdobogtatta. Az Ivory and Rose kollekcióban három fő irányvonalat fedezhetünk fel, így minden menyasszony megtalálhatja álmai ruháját.

Ivory & Rose Fashion Show 2014:

Az első nagy vonulata a romantikus stílust tükrözi, a csipkékkel való kreatív játék - borításként, a ruha ujjaként és a hátrészén is találkozhatunk ezzel a különleges anyaggal. Vannak szexisebb, hátul merészen kivágott, vagy mélyen, ám ízlésesen dekoltált darabok is. Harmadik körben pedig az egyszerűbb, minimál stílusú ruhákat láthatunk virágdekorációval, szalaggal, övvel vagy ezek kombinációjával.

A modern benyomást még jobban erősíti, hogy nem csak hosszú, hanem aszimmetrikus és rövid fazonban megálmodott modelleket is láthatunk. Ugyanez a sokszínűség a ruhák vállrészére is jellemző: egyszerű pánt nélküli, modern szív és V alakban dekoltáltak, nyakbakötős, csipkés rövid és hosszú ujjú darabok.

A különlegességek azonban itt nem értek véget, hiszen a tervezőnő menyecske, illetve alkalmi ruhákat is bemutatott: élénkpiros tüllszoknyás, rövid és hosszú fazonú, aszimmetrikus vállú vagy selyemből készült ruhacsodák közül válogathatunk.


Miben tér el az idei kollekció az eddigiektől?

A 2015 kollekció kicsit más jellegű lesz a 2014-től.

Több a lágyabb esésű, nyitott hátú, kevésbé merevített esküvői és alkalmi ruha. A hosszakban is változatosabb lett. Különböző típusú szoknyák jellemzik, a testhez simulótól a kisebb tüll szoknyákon keresztül, az egészen nagy, látványos szoknyákig. Nyitott és zártabb felsők is megtalálhatóak a kollekcióban, sőt a test vonalát követő ruhák is. Most is lesz kiegészítő szín, de ez még hagy legyen titok egy picit, a saját fotózásomig.

Kiknek, milyen típusú menyasszonyoknak ajánlja ezt a kollekciót?

Ezt a kollekciót az elegáns megjelenést kedvelő hölgyeknek ajánlom, mivel formailag nagyon nőies lesz és egyes darabjai egy picit szexisebbek is. Több, különböző típusú hölgy megtalálhatja a számára megfelelő esküvői, menyecske, alkalmi vagy koktélruhát a 2015-ös kollekcióban, a fentiekben említett sokrétűség miatt.

Modell: Janicsák Veca
Menyasszonyi ruha: NAGYAGOTA Collection
Fotó: Andráska Krisztián
Smink: Pitsch Brigitta/MAC
Haj: Cirkovics Bernadett/Hairstylist
Helyszín: Mamaison Hotel Andrássy Budapest
Cipő: Heels, One & Only Szalon/Paradoxon, Rekavago, Fany Moda
Virág dekoráció: Fleur & Ballon Dekor

Milyen mértékben valósítja meg saját elképzeléseit, illetve mennyire követi az aktuális trendeket?

Saját ötleteimet, terveimet valósítom meg, hiszen ez a tervezés lényege és ezt szeretem leginkább. Természetesen követem az aktuális trendeket és ez hatással van a designra, ez is inspirál új ötletek megvalósítására. Egyedi, személyre szóló tervezés és kivitelezés is folyik, ezért követnem kell a trendeket, mivel ezt a vendégeimnek is át kell adnom, naprakésznek kell lenni.

Ágota, más stílus felé nyit-e a jövőben, számíthatnak-e a menyasszonyok erre, mit üzenünk nekik?

Mindenképpen új, frissebb, lazább a 2015-ös kollekció, egy dinamikus, elegáns, exkluzív design.

Nézd meg Te is az Ivory and Rose kollekciófotózását:


A jövőben terveznek-e a Grace Kelly-s időutazáshoz hasonló fotózást?

Szeptember végére tervezünk a csapattal egy következő fotózást, egy sorozatot, ami részben a Grace Kelly stílus tovább vitele lesz, de már más hangulatot fog idézni... a világos és sötét tónusok kapják a főszerepet és egy igazán izgalmas helyszínt találtunk ehhez.

Mikorra várható a 2015-ös kollekció bemutatása és milyen újdonságra számíthatunk?

A 2015 kollekció első nyilvános bemutatása az esküvő kiállításon lesz, illetve egy saját bemutatón, amelyről a web oldalamon értesülhetnek (www.nagyagota.hu.)

Természetesen, aki bejelentkezik és eljön hozzám az megnézheti, felpróbálhatja az új ruhákat.

A 2014-es Ivory & Rose kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva nézheted meg!