Menyasszonyi ruha - Carolina Herrera 2014-15 kollekciói

Időtlen elegancia, kifogástalan szabás, modern elemekkel kombinálva - ezeket a jegyeket hordozza egy mai stílusos nő menyasszonyi ruhája. A CH kollekciókban a minőség és a finom nőiesség garantáltan főszerepet kapnak!

Az első nagy mérföldkövet a venezuelai tervezőnő első kollekciója jelentette, ami a new yorki Manhattan Clubban került bemutatásra. A hatalmas sikert, amit aratott azzal koronázta meg, hogy létrehozta saját divatházát: megszületettet a Fashion House of Carolina Herrera. A családi vállalkozáshoz 1997-ben kreatív igazgatóként csatlakozott a tervezőnő egyik lánya, Carolina Herrera de Báez is.


Carolina Herrera lányaival

Carolina rendkívüli divat karrierjét számos alkalommal ismerték már el; legutóbb például ő kapta meg a Style Awards Designer of the Year díjat. Karrierjén felül azonban nem feledkezett el embertársairól sem: az Amerikai Rák Társaság nagykövete és a kormányközi intézmény alultápláltság elleni küzdelmében is részt vesz.

A Carolina Herrera menyasszonyi ruha kollekciók nem csak egyediek, hanem sokszínűek is - mind formákat, mind stílust tekintve, minden egyes darab könnyed és romantikus. Jellemzőek a lélegzetelállító csipkék, aprólékos ezüst gyöngyhímzések, kézzel festett motívumok, illetve a hosszú menyasszonyi ruhák mellett rövid fazonokat is találunk. A tervezőnő híres időtlen, elegáns stílusáról, mely visszatükröződik az egyedi anyagkombinációkban is.

Carolina Herrera ruháit azonban nem csak a kifutón láthatjuk viszont, sok híresség viseli gyönyörű kreációit, sőt a nagysikerű Twilight Saga-ban is láthattuk egyik menyasszonyi ruháját, amit kifejezetten Bellának tervezett. Carolina 10 skiccet készített a menyasszonyi ruháról, ezekből választotta ki végül Stephenie Meyer és a rendező a legtökéletesebbet.

A Twilight Saga rengeteg rajongót gyűjtött maga köré az elmúlt évek során, és bizony-bizony, nagyon sokan vágynak olyan ruhára és olyan esküvőre mint Belláé volt.

Ha Te is ilyen extravagáns, rusztikus hangulatú esküvőre vágysz, olvasd el a Vámpírok inspirálta lakodalom című cikkünket, amiből ötleteket meríthetsz és megvalósíthatod álmaid (vámpír) esküvőjét.

"A ruha megalkotása során természetesen Stephenie könyvbéli leírása is inspirált, de hozzáadtam egy cseppnyi Herrera-t, valamint figyelembe vettem a menyasszony személyiségét és stílusát is." - mesélte Carolina Herrera egy interjúban.

Bella Swan francia csipkeberakásos, 152 gombbal díszített esküvői ruháján 4 varrónő dolgozott 6 hónapon át. Az eredmény több lett, mint elragadó; sokan úgy írták le, mint az 1900-as évek elejéről származó antik látomást, ami tökéletesen illik az Edwardtól kapott korabeli jegygyűrűhöz.

CH menyasszonyi ruhához természetesen egy lenyűgöző cipő dukál: Bella egy pár éteri Manolo Blahnik csodát viselt, amely már a kereskedelmi forgalomban is kapható.

Carolina Herrera 2014 Tavaszi kollekció

Ebben a kollekcióban tökéletes egyensúlyban vannak a bájos, romantikus részletek - mint például a bonyolult csipkerátétek - és a minőségi anyagok kompozíciója - szatén tüllel, organza selyemmel. A platina, ezüst és arany részletek, illetve halványszürke árnyalatok különlegességet, és egy kis fényűzést csempésznek a gyűjteménybe.

Javában hercegnős, A vonalú és sellő fazonokat láthatunk, melyeket olykor fodor, ezüstös öv, indaszerű motívumok vagy éppen sziromszerű díszítések tesznek izgalmasabbá.

Tipp: A sellőszabású menyasszonyi ruhák a homokóra alkatú hölgyeknek a legelőnyösebb, hiszen csábítóan és ízlésesen emelik ki a nőies idomokat.

A kollekció bemutatóját itt nézheted meg:

A venezuelai tervezőnő idén sem hazudtolta meg önmagát, mesés vállmegoldásokkal találkozhatunk a tavaszi kollekcióban: hosszú vagy rövid csipkeujjak, szív és V alakban dekoltáltak, pántnélküliek, klasszikus pántosak és persze az elmaradhatatlan csipkeberakások.

Tipp: A hosszú, csipkés ujjú fazonok egy kicsit a múlt eleganciáját idézik, bátran válassz ilyen fazont, ha kedveled a vintage stílust.

A kollekció többi darabját a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni!

Carolina Herrera 2014 Őszi kollekció

Kicsit minimalista, kicsit romantikus, kicsit vintage, kicsit modern - mintha az őszi a kollekció csak arra született volna, hogy megmutassa a világnak, a rövid menyasszonyi ruha is lehet elegáns és kecses. Tollak, hímzések és csipkék, szalagokkal, gyöngyökkel és tüllel kombinálva - egyedi díszítések, amelyek kiemelik az arák szépségét és nőiességét.

Találkozhatunk mini, illetve térdet takaró fazonnal és úgynevezett "tea lenght" ruhákkal, melyek éppen megmutatják a bokát és a lábszár alsó részét, ami különösen jó választás lehet például nyári, kültéri esküvőre.

Tipp: A bátrabb, klasszikus eleganciát kedvelő menyasszonyoknak egy éppen térd alatt végződő darab - ami tulajdonképpen az arany középút - tökéletes választás lehet.

Az egyszerű, modern hatású darabokat ezüstös hímzéssel díszített tüllborítás teszi tökéletessé, illetve láthatunk letisztultabb modelleket is, melyek kerek nyakkivágása, enyhén szív alakú dekoltázsa vagy csipkepántjai az 50-es évek hangulatát idézik.

Carolina Herrera 2015 Tavaszi kollekció

Az ikonikus divattervező, Carolina Herrera ha lehet, most még lenyűgözőbb kollekciót mutatott be... Íme, a 2015 tavaszi gyűjtemény: elegáns míderek, szépséges dekoltázsok, mesés csipkefodrok és csillogó részletek, melyek biztosítják a fényűző és magabiztos megjelenést.

A klasszikus hercegnős, A vonalú, egyenes és sellő formákat romantikus díszítésekkel tette tökéletessé, de olyanokkal is találkozhatunk, amelyek majd hogy nem a minimál stílus felé hajlanak: egyszerű, kifogástalan szabású, díszítés nélküli darabok, melyeket esetleg egy csipkepelerinnel, míderrel vagy szélesebb derékrésszel dobtak fel.

Vállmegoldások szempontjából is sokszínű a 2015 tavaszi kollekció: pántnélküliek, szív és V alakban dekoltáltak, pántos, vállra ejtett és hosszú csipkeujjú darabokat is láthatunk, illetve úgy tűnik, a kerek nyakkivágás is újra egyre népszerűbb lesz az esküvői divatban.

Tipp: A pánt nélküli fazon a magas, vékony aráknak a legelőnyösebb, míg a V alakú dekoltázs optikailag keskenyíti a felsőtestet.

A legújabb kollekció többi modelljét a galériakép linkjére kattintva nézheted meg!


Fényűző luxus, egyedi, kézzel készített díszítések és fantasztikus kivitelezés... Soron következő anyagunkban Reem Acra legújabb kollekcióit mutatjuk meg Nektek.