Tökéletes esküvői smink - Az esküvői sminkek fajtái

Bohém esküvőt szeretnél? A klasszikus elegáns vagy inkább a Grace Kelly stílust kedveled? Kíváncsi vagy a legújabb sminktippekre, technikákra? Megmutatjuk az idei trendeket, és segítünk megvalósítani álmaid tökéletes menyasszonyi sminkjét!

Megismertettük Veletek az évszakelméletet és a színeméletet, most már tudod, milyen árnyalatokkal sminkelj, hogyan emeld ki vonásaidat, és milyen technikákat alkalmazz, arcformádnak megfelelően. Most pedig a Szabó Imre Szalonok segítségével megmutatjuk Nektek a legújabb irányzatokat, csodás sminkeket, formákat és stílusokat leshetsz el...

Az esküvői smink különönálló résszé nőtte ki magát, és miután a divat- és a szépségipar egymást támogatva folyamatosan fejlődik és változik, úgy a menyasszonyoknak készülő sminkek trendjében is mindig van valami új. Az alapvető stílusok, azaz a romantikus, elegáns és klasszikus mellett megjelentek újabb irányzatok is, melyek még több lehetőséget adnak a kreatív megvalósításra. Az irányzatok számának növekedése által még jobban ki tudjuk fejezni saját személyiségünket, úgyhogy legyetek bátor menyasszonyok, ötletelésre fel!
 

A bohém stílus

Egy játékos, vidám stílus, mely a szabadtéren tartott esküvők esetében tökéletes választás. Színkavalkád, pajkosság és vadság a természet közelében, így lehetne jellemezni a bohém esküvők világát. Az ilyen stílusú esküvőkön sokszor a menyasszonyi ruha, illetve kiegészítői, mint például a hajat díszítő virágkoszorúk is színesek. Miután már többször is kiemeltük, hogy nem a ruhához, hanem az archoz sminkelünk, valamint a bohém stílus esetében már a menyasszonyi ruha és a kiegészítők is elég jellegzetesek és semmiképp sem egyszerűek, ezért sminkben érdemes a természetesség vonalában elindulni. Nem nude sminkre kell gondolni, hanem leginkább a nyár egyik nagy slágerét, a púder különböző árnyalatait érdemes használni.
 

 

Neked is tetszik ez a stílus? A galériakép linkjére kattintva gyönyörű virágkoszorúkat láthatsz!


Amennyiben a smink esetében szeretnénk valami igazán színeset, az anyatermészetből érdemes inspirálódni, így választhatunk bronzos árnyalatokat (ősziesebb smink), sőt akár a virágokat is segítségül hívhatjuk és választhatunk levendula árnyalatot vagy akár rózsaszínt. Az ara száját is leginkább nőies, rózsaszínes árnyalattal érdemes hangsúlyozni. Az összhangon van a hangsúly, de ha a menyasszony tekintetének hangsúlyozása a vágy, arra tökéletes megoldás egy erősebb fekete füstös szem elkészítése, azonban ehhez csak egy természetes halvány szín járulhat az ajkakra.
 

A rockabilly stílus

A rockabilly egy kis retro az '50-es évekből. Érzed magadban a Rock and Rollt és szívesen csempésznéd bele az esküvőtökbe is ezt a magával ragadó életérzést? Semmi akadálya. Csodaszép esküvői smink készíthető ebben a stílusban is - a jelszó: tusra fel! Hangsúlyos cica szemek, halvány barnával árnyékolva, piros vagy hot pink szájjal és kész is a rock varázs. Hangsúlyos tekintet és száj, melyhez használhatunk akár műszempillát is.
 

Romantika a múltból - A Vintage és a Grace Kelly stílus

A kettőt azért lehet egy "kalap alá venni", mert több hasonló jellemvonás is van bennük, egyrészt mindkettőt a múlt divatja ihleti, másrészt mindkét stílus a természetes szépség hangsúlyozásán alapul. Először a Grace Kelly inspirálta ara smink kerül bemutatásra, mert erősségét tekintve ez egy könnyedebb, minimalista "alkotás".

Vintage stílusban képzeled el álmaid esküvőjét? Meríts ötletet galériánkból!


A nude stílus a nyáron, mint sminktrend is hódító útjára indult, így várható volt, hogy ha a hadjárat a kifutókról indult, akkor az esküvői trendekben is megtalálja a helyét. A Grace Kelly smink inspiráció bár nem teljesen nude, mégis illik a természetesség trendjébe, mert a lényege, hogy a menyasszony nőiessége és szépsége lehelet könnyű árnyalatokkal és ecsetvonásokkal kerül hangsúlyozásra. Az előző pin up stílustól eltérően itt a szem másképp kerül hangsúlyozásra, nem a tipikus fekete vonalvezetéssel, hanem olyan árnyalatokkal, mint például egy halvány mahagóni, ami egyébként is az ősz egyik legtrendibb színe lesz. Az ara szája olyan színek által lesz kiemelve, melyek nem annyira klasszikusak, mint például a barnás és a lilás megoldások, melyekhez igazítva a pirosító színét az arccsont is hangsúlyossá válik.
 


Erősebb vagy lágyabb letisztult sminket is készíttethetünk ebben a stílusban, saját igényeinktől, vagy attól függően, mi áll jobban az arcunkhoz. Az egyik lehetőség, hogy szánkat hangsúlyozzuk az akkoriban is népszerűnek számító vörös árnyalattal, de ebben az esetben szemünkre csak lehelet könnyű pasztellszínek és az évszak sminktrendjének különböző púder színű változatai kerülhetnek. Dönthetünk a látványosabb füstös változat mellett is, akkor viszont a szemünk lesz a hangsúlyosabb, és a szánkra természetesebb, visszafogottabb színt válasszunk. Divatos árnyalatok a rózsaszín és a lila, a bátrabb menyasszonyok pedig narancsszínű rúzzsal tündökölhetnek, ami az idei nyár ugyancsak nagy slágere. A jó hír, hogy az idei nyár szemhéjpor divatszínei, azaz a rózsaszínes és lilás sminkek mindenkinek jól állnak.
 


Írta: Dézsi Krisztina

Képek forrása: pinterest.com