Tökéletes esküvői smink - Évszakok szerint

A tavaszról lágy, romantikus színek, a nyárról vibráló narancsok, az őszről az aranyló, bronzos árnyalatok jutnak eszünkbe, míg télen a drámai kékes tónusoké a főszerep. Kíváncsi vagy melyik évszakhoz milyen sminket ajánlanak a profik?

Szinte már minden fontos dolog a helyére került a tökéletes esküvői smink terén, ám azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a különböző évszakokhoz más és más színek, sminkek passzolnak. A Szabó Imre Szalonok segítségével most nézzük meg, hogy milyen kreációk, milyen technikák léteznek, mire kell odafigyelnünk, hogy esküvőnkön az évszakhoz passzoló színekben pompázzunk.

 

 

A tavaszi és a nyári esküvői smink

Színek tekintetében a tavasz és a nyár, hasonló újdonságokkal szokott előrukkolni. Az idei évben, erre a két évszakra a száj és a szemöldök kiemelése volt jellemző, amelyet még most augusztusban, valamint az indián nyár folyamán is nyugodtan alkalmazhatunk. Csodaszép pasztell és barack színek a romantika jegyében, melyek minden menyasszonynak jól állnak.

A szem kiemelése tussal nagyon régóta divat, és a jövőben is az lesz. Ha el akarunk vonatkoztatni a szokásos fekete kontúrtól, egy egészen világos, akár fehér színnel is megtehetjük ezt. A nyári smink annyiban különbözik a tavaszitól, hogy itt az erős napsütés és a forróság miatt még jobban kell ügyelni a tartósságra.

 

 

A nyárhoz és a tavaszhoz illő kreációk lehetnek játékosak, modernek, és romantikusak is. Sokan választják a kültéri megoldásokat, amelyekhez remekül illenek a következő különleges stílusok: öko, hippi, Grace Kelly, sőt a népies is, hiszek ezekhez a ruhakölteményekhez a visszafogottabb stílusú smink szuperül passzol.

Tippünk: Fesztiválra jó választás lehet egy teljesen nude, azaz letisztult smink, de az esküvőre nem ajánlott, ezért mindenképp engedd, hogy egy kis színt vigyen a készülő műbe a sminkesed.

 

 

Az őszi esküvői smink

Eléggé aktuális téma, hiszen az ajtónkon kopogtat már a szeptember. Egy igazi őszi menyasszonyi smink a természetből merítve épül fel, és azokból a színekből áll, melyekben a fák lehulló levelei pompáznak. Az időjárás megváltozása maga után vonja a divat színeinek is megváltozását. Melegebb árnyalatok a hidegebb napokra, drámaisággal megfűszerezve. Így lehetne jellemezni az őszi esküvői sminktrendet. Meleg színek kombinációi, melyek bronzos árnyalatok változataiból áll össze. Ilyen tökéletes variáció lehet az arany és egy bronzos barna együtt, melyből füstös smink is készíthető a menyasszonynak.

 

 

Ha a füstösnél valamivel visszafogottabb kreációra vágyik a házasodni készülő hölgy, akkor a fekete tussal hangsúlyozott szem barna vagy mahagóni színű szemhéjporral kontúrozva nagyon szép eredményt szül. A menyasszony ajka, ha a szemét csak tussal hangsúlyozzuk, akkor díszeleghet akár erősebb bordó, szeder, barnás vagy akár áfonyalilás színben is.

A stílusok, melyek illenek az őszhöz: Vintage, rusztikus - klasszikus,retró padlás esküvő, sőt akár a bohém is, ha elég kreatív vagy.

Tippünk: Az őszi sminkek fantasztikusan mutatnak a kreol bőrön, ezért ha az esküvőtök ősszel van, akkor is jól mutat, ha például szoláriumozással egy kis színt adsz a bőrödnek.

 

 

A téli esküvő

Az év leghidegebb hónapjaiban a menyasszonyok, ha igazán divatosak szeretnének lenni, hideg árnyalatokban kell, hogy gondolkodjanak a sminkjük esetében. Drámai kreációk, jégvarázs a hóesésben, csak igazi álmodozóknak. Metál színek, csillogó szemhéjpúderek, erősebb pillák és szemöldök, ezek az alapjai a téli esküvői sminkeknek. A füstös szemek a télen is divatosak lesznek, csak az elkészítéshez a hagyományos színek mellett alkalmazni lehet a pezsgő színt is.

 

 

Téli stílus inspirációk: disney hercegnős küllem lovas kocsival, Jane Austin féle romantikus regény style, kristályos jégvarázs.

Tippünk: Erős sminkhez feltűnő pillák! Az Xtreme Lashes 3D-val még a nászútón is tündökölhetsz, így ha műszempillában gondolkodsz, válaszd a tartós megoldást, ne az alkalmit.

 

 

Írta: Dézsi Krisztina

Képek forrása: pinterest.com