Tökéletes esküvői smink - Vőlegény "sminkje" és az örömszülőket, koszorúslányokat se hagyjuk ki...

A menyasszony csodaszép, hát a vőlegény mért ne lehetne ugyanolyan tökéletes? Az összhang és az egyensúly nagyon fontos, ezért a koszorúslányokról és édesanyánkról se feledkezzünk meg... Következő cikkünkből megtudhatsz mindent, ami ehhez szükséges.

Az esküvői sminkkel kapcsolatban természetesen az első, ami eszünkbe jut, az a menyasszony sminkje, ám kik szerepelnek még legtöbbet a fotókon? Gondoljuk csak végig... a vőlegény, az örömszülők és a koszorúslányok... A következőkben tippeket, tanácsokat adunk, hogy a Nagy Napon mindenki ragyogóan és magabiztosan mosolyogjon a kamerába.
 


Manapság már a legtöbb esküvőn profi sminkes készíti a menyasszony, a koszorúslányok, az örömanya sminkjét sőt, sokszor a tanúkét és a barátnőkét is. Így könnyen megtartható az egyensúly és a harmónia, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő szakember nem ideges, ezért biztosak lehetünk abban, hogy gyönyörű munkát fog végezni.
 


Elsőre talán viccesnek hangzik, hogy egy férfinak is szüksége lehet "sminkre", ám nem kell megijedni: ez csak apró korrekciókat jelent: a karikás szemek és a fénylő bőr bizony nem mutatnak jól a fényképeken.

A vőlegények esetében nem is igazán sminkről beszélünk, inkább bőrtökéletesítésről, melyhez csupán egy színtelen mattító púdert kell használni. Ezzel az egyszerű és gyors művelettel, mely mindössze 10 percet vesz igénybe biztosíthatjuk azt, hogy jövendőbelink is jól mutasson a nagy nap folyamán, valamint a készülő fotókon is.
 


A vendégek, azaz a koszorús lányok és örömszülők sminkjének elkészítésénél az elsődleges szempont az, hogy ne legyen erősebb sminkjük, mint a menyasszonynak, tehát fontos a hangsúlybeli sorrend felállítása a smink segítségével. Az ő sminkjük általában 20-30 perc alatt elkészül és a letisztult, natúrabb stílus a legmegfelelőbb számukra.
 


Természetesen, ha a menyasszony sminkje sötétebb vagy színesebb, a koszorúslányok is választhatnak egy kicsit élénkebbet, például a természetes hatású szemsmink mellett szépen mutat egy fukszia, narancs vagy egy bordó árnyalatú rúzs. A most oly trendi, bronzos és fémes szemhéjpúderek élőbbé, hangsúlyosabbá teszik a szemeket - tökéletes választás, akár barack árnyalatú pirosítóval kiegészítve.

Tipp: A színek és árnyalatok kiválasztásához elengedhetetlen, hogy ismerd saját évszaktípusodat, illetve a hozzád illő színeket, tónusokat. Olvasd el erre vonatkozó cikkeinket is!
 


Az örömanyák sminkjének elkészítése nagyobb odafigyelést igényel és némileg speciálisabb, hiszen az érettebb, idősödő bőrt, nem feltétlen úgy sminkeljük, mint a húsz évesekét. Az ő esetükben fontos, hogy a smink tényleg lehelet könnyű legyen. Egy jól készített natúr smink a mulatozás közepette sem fog a mélyebb ráncokba beépülni. Az idősödő bőr jellegzetességeit figyelembe véve krémesebb anyagokkal kell dolgozni, de nem szabad túlzásba esni a mennyiségekkel. Arra is figyelni kell, hogy a szemkörüli rész ne legyen túl világos, mert az a fotókon nagyon rosszul mutat majd. A ráncos bőrt a sminkelés keretében hidratálni kell, valamint ránc elleni krémet is vihetünk fel a kritikusabb területekre, akár a száj köré is. Sötét szemhéjpúder semmiképp sem ajánlott, a lényeg, hogy a smink arcformázó, fiatalító hatású és könnyálló legyen, így fogják az örömanyák is jól érezni magukat a nap folyamán.
 


Természetesen előfordul, hogy az örömanya is hangsúlyosabbat, dögösebbet szeretne - például füstös szemsminket - ám célszerű ekkor is a természetes, matt árnyalatoknál maradni, mert a selyemfényű színek felerősítik a szarkalábakat.

Akár élénkebb rúzzsal is feldobható a finom, diszkrét smink: sötét hajúak választhatnak mélyebb árnyalatokat, a világos hajúaknak pedig a halványabb, lágyabb színek a legideálisabbak.

Tipp: A mályva- és málnaszínű rúzsok szinte mindenkinek jól állnak, és a legtöbb ruhához is illik.
 

Írta: Dézsi Krisztina 

Képek forrása: pinterest.com