Extrém esküvők, extrém helyszínek - romkocsma, ejtőernyős esküvő, bungee jumpingos esküvő

Fehér ruha, kastély, hatlovas hintó... Neked sem ez az ,,ideális esküvő"? Vágysz az adrenalinra, a szokottól eltérőre, a különlegesre? Manapság szerencsére egyre többen kalandvágyóak az esküvők terén is!

A szépen megterített asztalok az esküvői fogadáson, köszöntőbeszédek, több emeletes esküvői torta, és a hajnalig tartó vigadozás. Minden lány álma ez lenne? Mit szóltok egy kis tűzijátékhoz vagy a jégszobrokhoz? Vannak olyan párok is, akiknek az esküvő gondolatára sokkal kevésbé tradicionális képek jutnak eszébe: barlang, víz alatti esküvő, repülős esküvő, hőlégballonos esküvő és még sorolhatnánk az extrém helyszíneket. Most a kevésbé hagyományos vonalat mutatjuk meg, hogy az olyan párok is megtalálják a kedvükre valót, akik menyegzőjükre gondolva kevésbé ünnepélyes, inkább játékosabb hangulatot képzelnek el.
 


Az esküvői helyszíneknek a határa a csillagos ég... szó szerint. Egy égben köttetett esküvő leginkább napfelkeltekor vagy napnyugtakor fantasztikus. A szivárvány összes színében pompázik, miközben a napkorong lassan felkel, vagy lenyugszik a látóhatáron. A felhők közötti esküvői szertartás igazán emlékezetes nap lesz a pár életében. A bátrabbak pedig felmehetnek akár repülőgéppel, megesküdhetnek, majd ejtőernyőjüket kinyitva zuhanhatnak a végtelenbe. Vagy mit szóltok egy sziklafalhoz? Hegymászó Párnak kötelező egy szép, magas sziklafal árnyékában kimondani a boldogító,,iganet”.
 


Esküvő egy kocsmában? Hazánkban egy ilyen helyszín nem mindig jelenti azt, amit a kocsmákról általában gondolni szoktunk. Rengeteg igazán igényes, sőt, esztétikus romkocsma létezik Magyarországon, amik hasonlóak mégis valahol különböző hangulatot teremtenek a társaságnak. A dekorációról, és a kellő ital ellátmányozásról nem kell gondoskodnunk, hiszen a helyen ez mind adva van. Az ilyen helyszíneknél viszont elengedhetetlen a lazaság, humor és a jókedv!
 


Ha játékos hangulatra, vagy egy olyan élményre vágyunk, ami felidézi bennünk gyermekkor talán egyik legboldogabb napját, akkor bátran választhatunk egy élményfürdőben tartott élményesküvőt is. A hotelekben- amiknek vannak ilyen szolgáltatásai- a násznép elhelyezését is könnyedén meg tudjuk oldani, így tarthatunk akár több napra szóló lakodalmat is. Kitűnő helyszín lehet még a szabadtéri esküvőre vágyóknak az állatkert is. A Kisszikla belsejében kialakított barlangterem egyaránt alkalmas az esküvői szertartás megtartására, és a ceremónia utáni fogadásra is. Ha meleg, nyári esküvőt tervezünk, és az idő sem fenyeget esővel, akkor a fogadást megtarthatjuk akár az impozáns japánkertben is, a csobogó víz mellett, a fák hűs árnyékában, egzotikus környezetben. Az esküvői fotózásra, pedig az állatkert bármelyik része alkalmas.

A Menyegzőlap által ajánlott különleges esküvői helyszíneket találsz a galériában!

 

 


Az extrém esküvők legextrémebbike a bungee jumpingos esküvő. Erre kifejezetten létre is jött egy vállalkozás, a Házasság a levegőben névvel. Az ilyen esküvők lényege, hogy a jegyespárt, 20 vendéget, és egy zenekart a magasba emelnek egy emelvényen, egy hatalmas daru segítségével. Az égben- a földtől mintegy 50 méternyire- megköttetik a frigy, majd boldog ifjú pár bungee jumpingol – tehát leveti magát az emelvényről. Az esküvő utáni fogadást, pedig általában lenn, a biztonságos talajon, nyugodt körülmények között tartják meg. Sokan választják ezt a szó szerint hajmeresztő esküvőt, mivel fentről csodaszép a kilátás, az adrenalin löket garantált így egy életre szóló élmény marad az egybegyűltek életében. Magyarországon még nem divat, de külföldön egyre több pár „ugrik fejest az ismeretlenbe”.

Ők már fejest ugrottak a házasságba!


Népszerűek manapság a földi sportokkal kapcsolatos esküvők is. Síelni egy gyönyörű, havas lankán, miközben felteszik Nektek a nagy kérdést? Van ennél izgalmasabb? Ha szerintetek sincs, akkor vágjatok bele. A fehér tüllruháról azonban le kell mondanod egy elegáns, meleg síruha javára!
 


Hasonlóan bátor Pároknak ajánljuk a vizes helyeket. Miért ne tartanátok esőben esküvőt? Válasszatok magatoknak egy pálmaházat, egy esős napot és mehet a menet! Persze jobban jártok egy meleg, nyári záporral. Csodás fotókat készíthettek és biztosan mindenki emlékezni fog rá. Népszerű továbbá a víz alatt, tengerben vagy tóban tartott esküvő. A vízben állva mondjátok ki az igent, de az első hitvesi csók már a víz alatt történik.
 


A lehetőségek tárháza végtelen. Reméljük kedvet kaptatok a megszokottól eltérő esküvői helyszínekhez. Értékeljük a bátorságot, osszátok meg velünk az extrém esküvőtökön készült fotókat. 

Képek forrása: pinterest.com