Extrém menyasszonyi csokrok

Ha igazán extrém esküvőre vágysz nem elég a merész dekoráció és a szokatlan ruhaköltemény. Minden részletnek tökéletesnek kell lennie, minden kiegészítőnek az esküvőd és stílusod vagányságát kell tükröznie. Az egyik legfontosabb elem pedig a csokrod, így itt az ideje, hogy azt is ,,felturbózd"!

A mindennapokban is szeretjük az egyedi, extrém dolgokat. Nincs ez másképp az esküvőkön sem. A kiegészítők megválasztására is fordítsunk kiemelt figyelmet. Koncentráljunk ezúttal a menyasszonyi csokorra, mely lehet meghökkentő vagy csak egyszerűen érdekes. Ha különleges a ruha, amit a nagy napon viselünk, akkor ahhoz inkább egy klasszikusabb csokor illik, ellenben ha egyszerű öltözetet választunk, nagyon fel tudja dobni egy különleges kompozíció a kezünkben vagy a kezünkön. Légy merész!


Hazánkban a kézre kerülő virágdísz inkább a koszorúslányok vagy a női tanú kezén fordult elő leginkább, 2014-ben érkezett meg hozzánk ez a trend és az idei menyasszonyok, a női tanúk, és a koszorúslányok is garantáltan viselni fogják. Könnyen kezelhető, nem foglalja le az egyik kezet teljes mértékben, mégis mutatós darab. Jellemzően méretükből adódóan egy-két virágból állnak, melyek díszítést kapnak, így kerülnek fel a kézre. Előnyükhöz tartozik, hogy költséghatékonyak is. 

Az előbbit továbbfejlesztve találkozhatunk a csuklóból induló, de rövidebben vagy hosszabban lelógó csokrokkal is, melyeket vagy a virág adottságaiból adódóan ejtve formáznak, vagy dekordrót segítségével alakítanak. Ez a megoldás már több odafigyelést igényel viselés közben, hiszen beakadhat bárhová.
 


 

Néhány éve találkoztunk a pomander, nálunk csóklabda néven ismert, jellemzően gömb alakú csokorral. Ezt dekordrót, gyöngysor vagy szalag segítségével foghatjuk kézbe. Ebben a formában gömb alakra vannak kötve a virágok szorosan, szabályos labdát képeznek, majd díszíttethetjük tetszőlegesen. Nagy divat még a táskába „gyömöszölt” virágcsokor. Ez tulajdonképpen egy kis szütyőbe helyezett virág, mely lehet a zsákvászontól kezdve elegáns csipkéig akármi, természetesen illeszkedve a ruhához. Készíttethetünk konkrét táska alakú csokrot is, mely valóban extravagáns kinézetű.
 

 


Az extrém menyasszonyi csokrok táborához tartozik a legyező alakú csokor. Jellemzően csipke legyező az alapja, ebbe erősítik a virágokat, majd díszítik a menyasszony igényei szerint. Modernebb arák készíttethetik az alap legyezőt faágakból, tollakból vagy egyszerű dekordrótból, mely átlátszósága miatt még érdekesebb hatást kelt. Vintage esküvőkre kiváló választás. Legyezni ne próbáljunk meg vele, mert esetleg kihullanak a virágok és akkor valóban érdekes hatást fog kelteni!
 


Nagyon érdekes és különleges megoldás, amely inkább hidegebb, téli esküvőkre célszerű, a muff csokor. A menyasszony keze nem fázik, hiszen ebbe dugja bele. Kívülről vannak ráerősítve, tűzve a virágok, gyöngyökkel, kristályokkal díszíthető. Ebbe akár egy szempillaspirál vagy szájfény is belefér, végszükség esetre.
 


A következő csokortípus egy igazi kis ékszer, csillogó, fényes, extravagáns. Ez a brosscsokor. A nevéből adódóan brossokból áll, de akármilyen ékszert elképzelhetünk benne. Általában kerek alakú, és előnye, hogy nagyon tartós, vagyis szinte örök életű. Ha szeretnénk, akkor majd gyermekünk vagy akár unokánk is ezt viheti magával az ő Nagy Napján. Léteznek csak ékszerekből álló kompozíciók, de ha ezt soknak érezzük, akkor használhatjuk a virágok díszítéseként is, ekkor csak néhány brosst, mint díszítőelemet tehetünk a már előre kiválasztott virágok közé, melyek lehetnek élő, de ide illenek a selyemvirágok is. Idén is válaszhatod ezt az összeállítást, ha valami igazán különlegeset szeretnél. 
 


Ha kör alakú csokorban gondolkodunk, találhatunk még különleges fajtákat. Itt vannak azok, amelyeknek filcből készült virágok az alapjuk, gombokkal, brossokkal vannak díszítve, vagy akár önmagában csak gombokból állnak. Modernebb esküvőkön ajánlott, különcsége miatt. Szinekben, anyagokban széles palettából válogathatunk.
 


Az előzőek voltak az úgynevezett különleges, de mégis hordható darabok. Nézzünk meg néhány igazán extra menyasszonyi csokrot, melyekhez eléggé különcnek kell lennünk, ahhoz, hogy viseljük, hiszen ilyenekkel biztosan nem találkoztunk még.
 


Tavaszi menyasszonyok számára ajánlott a pillangókból készített csokor, melyben nincs élő virág, nem kell a gondozásra figyelniük, de igazából kültéri esküvőkön mutat jól. Hasonló jellemzőkkel bír a színes papírcsokor, melyben virágok vannak ugyan, de hajtogatva. Modern, vidám, természetközeli ceremóniákhoz illik leginkább, de tengerpartra is elképzelhető.
 


Öko menyasszonyok nagyon kedvelik az újrahasznosított papírból készült virág kompozíciókat, készüljenek ezek akár különleges, akár egy egyszerű újságpapírból. Bármilyen formára hajtogatható, kedveltek a virág formák. Esőben nagyon kell vigyázni rá! Igazán jó móka lehet az elkészítése is, ha pár barátnőddel nekiültök.
 


Az extrém megoldásokhoz tartozik még a különleges kristályokból és gyöngyökből álló csokrok. Ezekben szintén nincs élő növény, kizárólag materiális alapúak, alakjuk tetszőleges, a körtől egészen a hulló formáig megjelennek. A bling-hatás örök klasszikusnak is mondható, hiszen mikor máskor csillogj, mint az esküvődön!
 


Az édesszájú menyasszonyok választhatnak cukorkákból álló csokrokat. A gumicukortól egészen a karácsonyi nyalókáig minden belefér. Lehetnek színesek, de konszolidáltabb egy vagy két összeillő színű fajtájú is létezik. Nyáron nem igazán ajánlott, hiszen elolvadhat, de színekben viszont oda illene. Válasszuk tavasz esküvőre, így mind a szín, mind az időjárás megfelelő lehet.
 


Ahogyan láthattuk nagyon széles a paletta a menyasszonyi csokrok tekintetében is. Itt az ideje tehát, kedves menyasszonyok, hogy nyissunk a nyugati trendek felé, és bevállalósak legyünk az esküvőnket illetően is. Nálunk azért még mindig a virág alapú csokrok a jellemzőek, ha a stílusod inkább klasszikus, akkor is feldobhatod a fenti ötletek egyikével.

Különleges csokorinspirációk!

 

A választás során azért ne feledjük, hogy szinte egy egész nap hordanunk kell, és minden fotón rajta lesz ez is, tehát a megfelelő gondozásra, ha szükséges ilyen, akkor figyeljünk. Ha el szeretnénk dobni csokrunkat, akkor vegyük figyelembe, hogy nehogy sérülést okozzunk vele, hiszen egy gombokból kötött csokor elég súlyos. Ebben az esetben vagy tekintsünk el a dobástól, vagy csináltassunk külön dobócsokrot.

Képek forrása: Pinterest.com