Menyasszonyi ruha - Zuhair Murad 2014-15 kollekciói

Úgy tűnik a libanoni tervezők pontosan tudják "mi kell a Nőnek", hiszen évről évre szebbnél szebb kollekciókkal lepnek meg minket. Íme, Zuhair Murad legújabb, kifinomultan nőies és végtelenül romantikus kollekciói!

Zuhair Murad Baalbekben, Libanonban nőtt fel. Gyermekkora óta arról álmodozott, hogy egyszer divattervező lesz, már tíz éves korában elkezdett vázlatokat, ruhaterveket rajzolni. Aztán az álmai megvalósulni látszódtak, 1997-ben megnyitotta első műtermét Bejrútban. Privát ügyfélköre egyre csak bővült, majd az Alta Roma Fashion Week-en debütált első kollekciójával, amivel hatalmas sikert aratott, 2001-ben pedig bemutatta Couture kollekcióját is a Haute Couture héten Párizsban.

Első Ready-to-wear kollekcióját 2005-ben láthatta a nagyközönség. A modellek egyszerű, mégis elbűvölő vonalvezetésének és stílusának köszönhetően még jobban szélesedett a vevőkör, és még zajosabb lett a sajtóvisszhang. Hogy a növekvő igényekhez igazodjon, Murad 2008-ban megnyitotta párizsi butikját a "Maison de Couture" szívében, 2012-ben pedig a Zuhair Murad Fashion House elköltözött egy új, 11 emeletes épületbe, Bejrút belvárosi részébe. Nem sokkal később elkezdett menyasszonyi ruhákat is tervezni, amelyre külön műhely és design stúdió is született.

Zuhair Murad 2014 őszi-téli kollekció

Ezekben a menyasszonyi ruhákban úgy léphetsz az oltár elé, akár egy díva: kifinomult szabás, meseszép díszítések rafinált részletekkel kombinálva - kislányként megálmodott romantika, ultranőies, elegáns stílusban.

A legtöbb modell átalakítható, így szinte mindenki megtalálhatja a saját egyéniségéhez, ízléséhez leginkább passzoló ruhát. Találhatunk rövid fazont, amely egyetlen mozdulattal hosszúvá alakítható, illetve "3 az 1-ben ruhákat" is. Boleróval, áttetsző, hosszú szoknyával vagy anélkül? Báli ruha fazon, vagy egyszerű és elegáns, egyenes fazon? Te döntesz!

Tipp: Az egyenes, testre simuló darabok tökéletesen mutatnak az alacsonyabb, vékony hölgyeken és a magasabb menyasszonyoknak is ideálisak választás lehet.

Láthatunk aszimmetrikus és letisztult, mégis romantikus, minimális díszítéssel megálmodott hercegnős darabokat is, amelyek akár egy exkluzív, luxus esküvőn is megállnák helyüket, hála az olyan minőségi, finom anyagoknak, mint a sifon, a selyem, a csipke és a tüll.

Kíváncsi vagy a kollekció többi darabjára is? Kattints a galériakép linkjére és gyönyörködj a szebbnél szebb ruhákban!

A hosszú csipkeujjak, a vállra ejtett és gyöngyhímzéssel ékített pántos fazonok, illetve a szív alakú dekoltázsok az időtlen eleganciát képviselik. Ezeket a modelleket, ha a klasszikus stílust kedveled, bátran párosíthatod egyszerűbb, hosszú fátyollal, a letisztultabb darabokat pedig csodás csipkés, arcba omló fátyollal a vintage jegyében.

A kollekció bemutatójáról készült videót itt nézheted meg:

Zuhair Murad 2015 tavaszi-nyári kollekció

Ezt a kollekciót a tavasz frissessége és a varázslatos újjászületés ihlette; az őszi-téli gyűjteményhez képest ez sokkal nőiesebb, energikusabb és extravagánsabb.

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a teljes Tavaszi-Nyári kollekciót!

Szinte minden modellt hosszabb-rövidebb uszállyal, lépcsőzetes, földre omló szoknyával vagy drámai, csipkés fátyollal álmodott meg a libanoni tervező. A modern couture vonal és a hagyományos elemek olyan kompozíciója ez, amely lélegzetelállítóvá és egyedivé tesz minden egyes darabot. A tüll, a csipke, az enyhén áttetsző anyagok és a fantázia fontos szerepet kaptak ebben a gyűjteményben: szexi sellőszabásúakat, modern, illetve rafinált hercegnős fazonokat és egy aszimmetrikus darabot láthatunk.

Ebben a kollekcióban is találkozhatunk szív alakú dekoltázzsal, vállra ejtett fazonokkal, ám újdonságként még több csipkés, sejtelmes tüllel kombinált szexi felsőrész jelent meg, - akár hosszú ujjal is - amelyek sokat sejtetnek és varázslatos, érzéki benyomást keltenek.

Tipp: A pánt nélküli modellek a magas, vékony hölgyeknek a legideálisabb, míg a vállra ejtett modellek szélesítik a felsőtestet. Az utóbbi vállmegoldás azoknak a legelőnyösebb, akiknek a válluk keskenyebb, mint a csípőjük.

Soron következő anyagunkban Stella York legújabb, tündérmesébe illő menyasszonyi ruha kollekcióit mutatjuk meg Nektek!