Menyasszonyi ruha - Vivienne Westwood 2014 kollekció

Hagyományos anyagok, vízesésszerű, lágy esésű szoknyák, apró, finoman elegáns részletek - természetesen az elmaradhatatlan extravagáns, nőies elemekkel kombinálva. Klasszikus fehér vagy modern barna? Neked melyik tetszik jobban?

A Vivienne Westwood márka

Az 1960-as években javában tombolt a hippi stílus London divatvilágában, ám Vivienne Westwood-ot és Malcolm McLaren-t nem ez ihlette, hanem a lázadás. 1971-ben meg is nyitották Let it Rock névvel első boltjukat a Kings Road 430 alatt. A csillogó bőrből készült, halálfejes, szegecses, kemény motoros holmiktól kezdve, kalózos, sportos, hip-hop stílusú ruhákon át a merész, nőies és szexi stílusú ruhákig és kiegészítőkig mindenféle dolgot terveztek és árultak... A butik neve az éppen aktuális irányt tükrözte, 1980 óta azonban ugyanúgy hívják: Worlds End. Jelenleg a márka Red Label, Gold Label, Bridal-Couture, Férfi- és Anglománia-vonallal rendelkezik.

Minden idők legmeghökkentőbb kollekciói fűződnek a majd’ 80 éves divatikon nevéhez. Az általa tervezett 23 centi magas sarkú cipőben bukott orra anno Naomi Campbell a kifutón, ő tervezett gyémántból kirakott mellénykét kutyusoknak és több csodás menyasszonyi ruha is fűződik a nevéhez. A "brit hagyományok őrzéséért" elnyerte a királynő export-díját 1998-ban, illetve a rengeteg elismerés mellett kétszer is elnyerte az Év angol tervezője díjat.

Vivienne Westwood esküvői ruhák

A hangsúly nem az aktuális divatelemeken, nem is mindig a nőiességen, sokkal inkább az önkifejezésen van... Fantasztikus vagány, kicsit punkos beütéssel rendelkező ruhákat láthatunk a brit tervezőnőtől. Vivienne Westwood modelljei a kifutón mindig fura, sokszor eltúlzott sminkkel vonulnak végig, ám a ruhái annál kifinomultabbak, inkább az anyagokkal, érdekes szabásvonallak és színekkel játszik. Fűzők, több méternyi finom sifon és tüll anyagok, pazar, lépcsőzetes szaténszoknyák, hollywoodi glamourt és rock n’ roll-t idéző testre simuló csipkeruhák. Egy Vivienne Westwood ruhában pillanatok alatt modern hercegnővé válhatsz!

Nagyon sok híresség hordja Vivienne kreációit, ám köztük is talán a leghíresebb Sarah Jessica Parker filmbéli menyasszonyi ruhája, amely tökéletes összhangban volt az általa alakított Carrie Bradshaw egyéniségével. A Szex és New York filmváltozatának első részében állt volna az oltár elé ebben a ruhában Sarah, ám miután Mr. Big faképnél hagyta, a ruhacsoda visszakerült a dobozba és végül Carrie egy egyszerű kis vintage kosztümben mondta ki a boldogító igent.

A pezsgőszínű, báli ruha fazonú, buggyos szoknyás, szatén menyasszonyi ruha mása, amely a Lily fantázianévre hallgat, az első napon szinte azonnal elkelt 9.875 dollárért - vagyis több, mint másfél millió forintért. Szerencsére az ára azóta már kb. felére csökkent, így egy kicsit már „barátibb” az összeg.

Tipp: Ha egy hasonlóan fényűző vagy gazdagon díszített darabot választasz a Nagy Napra, akkor mindenképpen egyszerű ékszereket és kiegészítőket válassz hozzá!

Vivienne Westwood Bridal Couture 2014

Lágy esésű anyagok, rafinált, nőies szabások, romantikus díszítések, könnyű fátylak - ez a kollekció a klasszikus elegancia és a vagány, modern stílus tökéletes ötvözése, egy kis Vivienne Westwood-féle egyediséggel fűszerezve.

Kattints a galériakép linkjére, és nézd meg a kollekció többi darabját is!

Idén a szatén nem kapott oly nagy főszerepet, mint az előző kollekciókban, ám a tüll és a csipke, illetve az organza olyan kombinációját láthatjuk, ami nem mindennapi eleganciát sugall, a vízesésszerű szoknyákról, az enyhén aszimmetrikus és hercegnős fazonokról már nem is beszélve...

Tipp: Az alacsonyabb menyasszonyoknak kitűnő választás lehet a testhez álló, lágyan földre omló, illetve a rafinált, aszimmetrikus fazon.

Visszafogott, nőies, néha lezserebb és mélyebb dekoltázsokat láthatunk, melyek egyszerre modernek és kifinomultak. Kerek vagy V nyakkivágás, ejtett vállú, rövid ujjú vagy egypántos fazon - bármelyiket is válaszd, a sikkesen elegáns megjelenés garantált.

Tipp: Az ejtett vállrész optikailag szélesíti a felsőtestet, ezért nem ajánlott szélesebb vállú aráknak.

Soron következő anyagunkban a kifinomult és lenyűgözően nőies, Nicole Fashion legújabb kollekcióját mutatjuk meg Nektek!