Menyasszonyi ruha - Alberta Ferretti 2014-15 kollekciói

Minden esküvő egyedülálló és minden Nő megérdemli, hogy egyedi, a személyiségéhez tökéletesen passzoló ruhában mondja ki a boldogító Igen-t. Nézd meg Alberta Ferretti legújabb kollekcióját és találd meg álmaid menyasszonyi ruháját!

Alberta Ferretti, aki egy varrónő lányaként látott napvilágot, 18 évesen nyitotta meg első butikját Cattolica-ban, Olaszországban. Első saját kollekcióját 1974-ben tervezte meg, nem sokkal később pedig Milánóban mutatta be saját nevével fémjelzett ready-to-wear kollekcióját. Ultranőies koktélruháival és a vörös szőnyegre is méltó, rafinált estélyi ruháival hatalmas sikert aratott. Massimo, Alberta tertvére 1981-ben csatlakozott a céghez. Ferretti számtalan egyedülálló kollekciója mellett, 1984-ben elindított egy fiatalosabb, modernebb vonalat is, ami most Philosophy di Alberta Ferretti néven fut.

 

 

Alberta Ferretti 2015 tavaszi-nyári kollekciójának Milánói bemutatója:

 

Alberta Ferretti, az ultrafeminista tervező

Redőzött zsorzsett, szatén és horgolt ruhák, capri nadrágok, könnyű kabátok, ujjatlan blúzok, kifinomult csipkés és fiatalos, lendületes darabok. Alberta kollekcióiban egyszerre van jelen a csábító nőiesség és a kifinomult elegancia, a játékosság és az üdeség. Sokszínűségének és páratlan stílusának köszönhetően bárki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő, fantasztikus ruhát, legyen szó bármilyen alkalomról. Sőt, még a Nagy Napon sem kell lemondanunk a tervezőnő fantasztikus kreációiról, hiszen idén mutatta be ötödik Bridal Forever kollekcióját!

 

 

Nézd meg a 2014-es Forever Bridal kollekció bemutatóját!

 

Forever Bridal Collection 2015

A legfrissebb gyűjtemény 19 darabból áll, ők "a 19 legfényesebb csillag". A tervezőnő újraértelmezte a haute couture vonalat, az időtlenül elegáns, klasszikus elemeket ötvözte intenzívebb, modern stílussal: kreatív játék a színekkel, - bíbor és lila - illetve az anyagokkal - redők, fodrok, virágok...

 

 

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a kollekció többi darabját is!

 

 

 

Az éteri, légies sziluettet a fantasztikus, kiváló szövetek kombinálásával érte el: drága selyem, csipke puha sifonnal, organzával és tafttal kombinálva. Az egyenes, sellő, trombita, és A vonalú darabokat egyedi, romantikus díszítésekkel tette izgalmassá a tervező - tüllfátylak, csipkeberakások, selyemvirágokkal tűzdelt övek, vízesésszerű szoknyák, illetve a derék hangsúlyozása sem maradt el.

Tipp: A kollekcióban láthatunk egy aszimmetrikus, húzott szoknyás darabot is. Az elől rövid, hátul hosszabb fazonok az utóbbi években meghódított az esküvői divatot is, sőt 2015-ben még több ilyen stílusú ruhát láthatunk.

 

 

Alberta a legkülönfélébb felsőrészekkel álmodta meg a modelleket: vannak pántnélküliek, redőzött, hajtott és húzott mellrészű, ujjatlan, csipke- és tüllborításos, rövid, illetve hosszú csipkeujjú, kerek, V és szív alakban dekoltált, vékony spagetti pántos darabok is.

Tipp: 2015-ben nagyon divatosak lesznek a pelerinek, melyek csipkés, vagy hímzett tüll anyaguknak köszönhetően csodás, vintage hangulatot teremtenek.

 

 

Soron következő anyagunkban Oscar de la Renta legfrissebb. romantikus és stílusos menyasszonyi ruha kollekcióit mutatjuk meg Nektek!

Képek forrása: www.albertaferretti.com