Nászéjszaka extrákkal

A nászéjszaka ez első együtt töltött éjjel férj és feleségként. Nagyon különleges ez a pár óra az ifjú házasok számára. Bár a régi hagyományok nagyrészt már elévültek, egy biztos: emlékezetes lesz.

Az elmúlt századokban a nászéjszaka az első együtt töltött éjjel volt. Minden féle szempontból. A leány asszonnyá válását többféle kis rituálé is követte, erről bővebben olvashatsz a Nászéjszaka régen és most című anyagunkban. Manapság azonban sokan úgy vélik, az esküvő utáni felhőtlen dorbézolás után a Pár másra sem vágyik, mint egy lazító fürdőre és egy jó nagy alvásra. Szerintünk van út a két szélsőség között és így mindenki jól jár.

Első és legfontosabb dolog, hogy az esküvő helyszínén mindenképpen legyen egy szobátok, lakrészetek. Itt tudtok készülődni, öltözködni, pihenni és a szükséges holmikat is letehetitek itt. Ajánlatos akkor is kivenni egy szobát az adott vendéglátói egységben, ha a násznép nem is ott száll meg. Sok helyen ezt az extrát tartalmazza az esküvői ajánlat. Erről mindenképpen tájékozódjatok!

A másik dolog a be- és kijelentkezés kérdése. Ugye Ti sem akartok kapkodva bepakolni a szobába és álmosan elhagyni a szobát másnap délelőtt? Erre is van megoldás: válasszatok olyan nászéjszakás csomagot, amiben késői check-out van. Így tovább lustálkodhattok. Egy romantikus reggeli-ebéd is belefér, jakuzzi vagy egy kis szauna. Így kipihenhetitek magatokat a nászút előtt.

Már van hol, van kivel… felmerül a kérdés, hogy miben? Nagyon fontos, hogy mit viselsz a menyasszonyi ruha alatt. Szakértők szerint, az ifjú arák többsége különleges fehérneműt vásárol erre az alkalomra még akkor is, ha egyébként a rosszabb minőségű, olcsóbb kategóriás változatokat használja a mindennapokra. Elő hát a míderekkel, jöhet a csipke és a szatén minden mennyiségben. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem: szexi kesztyű, harisnyatartó, de egy csipkéből készült maszk is nagyon titokzatos! A menyasszonyi alsó viseletről itt olvashatsz bővebben.

A galériában menyasszonyi fehérnemű inspirációkat találsz!

Klasszikus, és a hagyományt kedvelő menyasszonyoknak megsúgjuk, hogy szokás szerint az ifjú ara használja először a fürdőszobát a nászéjszakán. Persze szigorúan csak az után, hogy a vőlegény segít kibújnia a ruhából. Ez kapóra is jön, hiszen amellett, hogy igazíthatsz a toaletteden, az újdonsült férjed szobaszervizzel rendelhet egy kis hajnali harapnivalót. A szállodák igazán találékonyak ebben is: pezsgő, eper, tejszínhab, csokoládé, kaviár és még sorolhatnánk a különböző afrodiziákumokat. Ha pedig végeztél a fürdőben, vőlegényeden a sor, hogy felfrissítse magát. Te pedig addig tálalhatsz... hogy hogyan, az már rajtad áll!

Bevállalósabb aráknak ajánljuk, hogy a hagyományoktól elrugaszkodva keressenek külső helyszínt az első hitvesi éjszakához. Ha tenger vagy tó közelében van a szálloda, akkor egyértelmű, hogy ki kell próbálnotok az éjszakai meztelen fürdőzést! Mikor, ha nem a nászéjszakán, nem igaz? Az éj leple alatt minden gátlásotokat levetkőzhetitek, és új, izgalmas oldalatokról is bemutatkozhattok házastársatoknak. Vigyázzatok az apály és a dagály okozta vízingadozással, illetve tájékozódjatok, hogy mely partszakaszokon engedélyezett az esti fürdőzés. Néhány ország- pl. Egyiptom, Tunézia- szigorúan bünteti ezt az éjszakai programot, úgyhogy csak óvatosan!

Ha pedig tényleg semmi mást nem szeretnétek jobban, mint egy kis pihenést, tartogassátok a nászéjszakát a mézes hetekre. Jobb kipihenten, teljesen egymásra hangolódva, önfeledten együtt lenni, mint fáradtan és ingerülten... Elégedj meg azzal, hogy vőlegényed átemel a küszöbön. Miért? Hajdan ez volt a közös élet kezdetének szimbóluma. A hiedelmek szerint az ifjú párt meg akarták zavarni a rossz szellemek, amik a küszöb alatt bújnak meg. A férj, hogy legyőzze ezt az utolsó akadályt, ölében emeli át feleségét a küszöbön, becsapva a gonosz szellemeket, hogy csak egy ember lépett be a házba.

Sok boldogságot kívánunk a közös élethez!