Cosplay Wedding I. rész- Videojátékok ihlette esküvők

Mi az a Cosplay Wedding? Egy izgalmas, új esküvői stílus, mely még Magyarországon nem terjedt el. Hogyan tudnál Te is hasonló esküvőt szervezni? Három részes sorozatunkból mindent megtudhatsz.

Mai világunk szerves részét képezik a videojátékok és kedvelőik. Mert bizony ez is egy hobbi, ugyanúgy, mint a horgászat. Kár is vitatkozni ezen a tényen. És ahogy a horgászok szeretnek tó közelben esküdni, úgy a ,,gamer-ek" (így hívják magukat a videojátékosok) is szeretnének hódolni kedvenc elfoglaltságuknak az esküvőn is. Ezért terjedhetett el főleg Amerikában és Ázsiában az úgynevezett Cosplay Wedding, vagyis kosztümös esküvő.
 
 


De mielőtt bármibe mélyebben belemennénk, tisztázzuk mi is az a cosplay. A szó két angol szó összetételéből tevődik össze. Ezek a costume és a play. Szó szerinti fordításban jelmezes játék, ami főleg a szerepjátékra utal. A cosplayesek (a műfaj hódolói) ugyanis előszeretettel jelennek meg különböző videojátékok rendezvényein saját maguk által készített jelmezben. Igen, ez nagyon fontos: a cosplayesek között rengeteg művész van, hiszen olyan jelmezt készítenek maguknak, ami minden részletben pontos másolata az eredeti karakter ruhájának. Érdekesség, hogy még Amerikában és Európában főleg a rendezvényekre korlátozódik a kosztümösök megjelenése, addig Ázsiában utcai divat már. Köszönhető ez az anime kultúrának is, de erről majd egy későbbi anyagunkban bővebben beszámolunk.
 


De hogyan is lesz a cosplayből esküvői stílus? Igazán egyszerű, csak elég fanatikusnak kell hozzá lenni. Általában a férfiak játsszák ezeket a játékokat, de nem lehet megfeledkezni a több ezer hölgyrajongóról sem. Amikor pedig két gamer egymásba szeret... na, abból már lehet Cosplay Wedding. A stílus lényege, hogy lehetőleg minél több, a játékra utaló elemmel gazdagítsátok a menyegzőt. Ott van mindjárt a meghívó. Illeszkedjen a játék témájához, szerepeljen rajta logó, esetleg kedvenc karaktereitek. Legyetek merészek a színválasztást illetően, ennél a stílusnál ugyanis nyugodtan belefér a harsány lila és fekete kombináció is!
 


A gyűrű párna se legyen hagyományos! Kézzel is elkészíthettek akár egy szép, faragott fatálcát hozzá. A dekoráció többi eleme és a virágok is mind-mind passzoljanak a játék szellemiségéhez. Lehet, hogy sok vendég megrökönyödik, de a hatás nem marad el: garantáltan hosszú évekig emlékezni fognak rá! Emellett az ételeket is megválogathatjátok, ha a játékban van jellegzetes menüsor, azt is beleépíthetitek a Tiétekbe.

A galériában cosplay esküvői képeket találtok!


Az ilyen stílusú esküvőkön általában a násznép nagy része fiatal. Így be tudjátok vonni Őket is. Mindenki beöltözhet egy-egy karakternek, foghattok a kezetekben valamilyen jellegzetes fegyvert vagy eszközt. Nagyon jól fognak mutatni a fotók, ha megfelelő helyszínt választotok az elkészítésükhöz. Lehet erdő, vagy középkort idéző falu főtere, egy a lényeg: ne essetek ki a szerepből!
 


És ha már a szerepek kiosztásánál járunk. Ki mondta, hogy a menyasszonynak le kell mondani a fehér ruháról? Bár nagy trend lesz 2015-ben a színes ruha, ha mégis ragaszkodsz a hagyományos színhez légy nyugodt! A karakter kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe venni: alkatunk egyezik a választott karakterével, más hajszín esetén tudunk parókát kölcsönözni, és természetesen a sminken is nagyon sok múlik! Mindenképpen ajánlott profi kezeire bízni magunkat a Nagy Napon! A ruha varrásakor nem szégyen segítséget kérni, az interneten megtaláljuk a legprofibb, több versenyt nyert kosztümkészítők elérhetőségét. De természetesen venni is tudtok, főleg külföldi webshopoktól.
 


A vőlegény ruhájának kiválasztásához hasonló szempontokat kell figyelembe venni, mint a menyasszonynál. Plusz még a lábbeli kérdése merülhet fel. Jó hír azoknak a férjelölteknek, akik alacsonyabbak választottjuknál, hogy egy cosplay esküvőn belefér a magasított talpú cipő, sőt! Néhány karakter kifejezetten megkívánja azt.

Videó egy cosplay esküvőről:


 

Igazán izgalmas és különleges egy ilyen esküvő. Ha pedig túl sok Neked így, és nem akarod, hogy a csapból is játékkarakterek folyjanak, akkor válassz egy másik megoldást, melyben a kevesebb több: csak néhány hangsúlyos dekorációs elem, a meghívó és a különleges fotózás teljen a hobbi jegyében. Az esküvő többi része pedig lehet elegáns és hagyományos...fehér ruhával, természetesen.

Képek forrása: Pinterest.com