Cosplay Wedding III.- Filmek ihlette esküvők

Sorozatunk következő részében megmutatjuk, hogyan állhatsz oltár elé tündeként, Leila hercegnőként vagy akár a zombi apokalipszis egyik áldozataként. Fel a jelmezt és induljunk az anyakönyveztetőhöz!

Európában is egyre elterjedtebb a cosplay wedding, melynek lényege, hogy a násznép- és a Pár is természetesen- jelmezbe öltözik. A műfaj eredete: a szó két angol szó összetételéből tevődik össze. Ezek a costume és a play. Szó szerinti fordításban jelmezes játék, ami főleg a szerepjátékra utal. A cosplayesek (a műfaj hódolói) ugyanis előszeretettel jelennek meg különböző videojátékok és más sci-fi filmek rendezvényein saját maguk által készített jelmezben. Igen, ez nagyon fontos: a cosplayesek között rengeteg művész van, hiszen olyan jelmezt készítenek maguknak, ami minden részletben pontos másolata az eredeti karakter ruhájának. Érdekesség, hogy még Amerikában és Európában főleg a rendezvényekre korlátozódik a kosztümösök megjelenése, addig Ázsiában utcai divat már.
 


A leghíresebb filmeknek egyre többen öltöznek be. Mindenkinek van kedvenc filmje, mely egészen elvarázsol minket. Nagyon egyszerűen egy téma köré lehet építeni a menyegzőt, válasszátok ki a közösen a meghívót, és írjátok rá a dresscode-ot. És ha már meghívó, nagyon különleges variációkat ajánlanak a szolgáltatók. A képen például egy zombi esküvő meghívóit látjátok, stílusosan koporsóban. Ha pedig inkább a vámpír téma iránt vagytok fogékonyak, kattintsatok, és merüljetek el egy korábbi cikkünkben!
 


A jármű kiválasztásánál is igyekezzetek hozni a filmes karaktert. Mondjuk egy birodalmi lépegető beszerzése nyilván nem könnyű feladtat, de egy kis kreativitással minden megoldható. A legtöbben sci-fi filmeket választanak, de nem ritka, hogy mese-szereplők bőrébe bújnak. Fiona és Shrek menyegzője mondjuk elég zöld, nem árt valami más színnel lágyítani, mondjuk krém- vagy elefántcsontszínnel. Ja, és a mocsártól talán vonatkoztassatok el...
 


A menyasszony kiegészítői is nagyon fontosak. Néhány filmben különös figyelmet kapnak az ékszerek. Gondoljunk csak a Gyűrűk Ura jellegzetes karikagyűrűjére. Ha egyedi szöveget vésettek bele, valóban olyan lesz, mint az eredeti. A nyakláncokról és diadémekről se feledkezz meg, illetve extra vagány menyasszonyoknak ajánljuk a vércsöpögést imitáló magas sarkú cipőt. Garantáltan nem lesz, akit hidegen hagy!
 


Az ételek és italok kiválasztásánál, illetve a terítésnél is figyeljetek a részletekre. Az étkészlet és a tányérok, poharak, illetve szalvéták is nagy jelentőséggel bírnak. Egy vámpíros esküvőn jöhet a vérvörös, de egy tündérek és koboldok ihlette menyegzőn részesítsétek előnyben a természetes föld színeket. Ugyanígy az esküvő virágainak kiválasztásánál: a zombi esküvőkre ajánljuk a száraz virágot, de ha netán Csipkerózsika esküvőjére készülsz, mindenképpen elegánsabb virágokat válassz!

A galériában extrém, filmek ihlette esküvőkről láthatsz képeket


Persze ha túl sok Nektek a filmes esküvő, választhattok egy másik lehetőséget is, a két megoldás között. A fotózásra vigyétek magatokkal a kiegészítőket és az extrém ruhákat, az esküvőtök pedig lehet hagyományos, elegáns. De mi azért bátran ajánljuk, hogy legyetek bevállalósak, hiszen az esküvő egy olyan nap, mely Rólatok kell, hogy szóljon. Ha pedig Ti szeretnétek kifejezni elkötelezettségeteket kedvenc mese- vagy filmszereplőitekhez, akkor itt az ideje a magatok útját járni.

Képek forrása: Pinterest.com