Gót esküvő - Amikor a menyasszony feketét visel

A gót kultúra több évtizede ütötte fel fejét világunkban. Megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, ez a sokak által sötétnek tartott modern kulturális irányzat. Ezúttal azt szeretnénk bemutatni Nektek, hogyan tartják esküvőjüket a stílus képviselői.

A stílusra mindenképpen jellemzőek a szélsőségek. Fő színe a fekete, a kultúra képviselői előszeretettel viselik tetőtől talpig, illetve hajukat és szemüket is befestik sötétre. Sok tetoválást, piercinget és más kirívó kiegészítőt hordanak. A stílus a divaton kívül a képzőművészetben és a zenében is megjelenik.

 

 

Mint minden esküvőn, itt is kiemelten fontos a menyasszony ruhája. De eltérően a megszokott világos árnyalatokról, a gót arák szívesebben húznak fekete vagy vörös ruhát a Nagy Napon. Kedvelt anyag a bársony és a csipke, illetve ezek kombinációja. Elsőre talán furcsának tűnhet, de gondoljunk csak a viktoriánus korra. A stílus főleg ebből az időszakból merít ihletet, emellett pedig a középkori és reneszánsz jegyek is visszaköszönnek. Kedveltek a csipkeesernyők, hosszú kesztyűk és a különleges magas sarkú vagy talpú lábbelik. Utóbbiból a vőlegénynek is kijut, így az alacsonyabb férjjelöltek is ,,túlnőhetik" választottjukat. A menyasszony pedig választhat további kiegészítőkből is... mit szólnál mondjuk egy fekete démon szárnyhoz?

 

 

Egyre több olyan tervező van, aki kifejezetten ilyen extrém ruhákat készít, de sajnos hazánkban ez még gyerekcipőben jár. Egy azonban biztos, egy fekete vagy vörös menyasszonyi ruha mellett a vőlegénynek is ki kell tűnnie. Logikus, hogyha a menyasszonyé a fekete, akkor a leendő férjé a fehér szín. Miért ne? A kiegészítőt illetően is fehér minden, ami a vőlegényhez tartozik, és fekete minden menyasszonyi kiegészítő. A vörös pedig kitűnő választás az esküvők virágait illetően. Egy vörös rózsa a vőlegény mellén, és egy csodás csokor a menyasszonynál. Az összhang kellemes, mégsem kell lemondanunk az extrém kivitelezésről. A csokor formája azért nem mindegy, a gót arák a tekintélyt parancsoló jogar fazonú csokrot részesítik előnyben a hagyományossal szemben.

 

A galériában gót esküvői inspirációkat találsz!

 

 

 

Az esküvő helyszíne sem lehet hétköznapi. Egy elhagyatott, régi épület, középkori mintára berendezett szálloda vagy templomrom ideális választás lehet. Vannak, akik egyenesen egy temetőt jelölnek ki a nász megtartására, mi azért ettől kicsit ódzkodunk, de ízlések és pofonok. Mindenképpen gondolni kell a násznépre is, ha ilyen extrém esküvőt terveztek: fontos, hogy a Ti felhőtlen boldogságotokban mások is osztozni tudjanak.

 

 

Ha a násznép összetétele fiatal, szintén a gót stílus képviselője, vagy kellőképpen bevállalós, akkor a feladat adott. Mindenki, aki szeretne, beöltözhet. Mindenképpen jó móka lesz, és a fotók is biztosan nagyon hatásosak lesznek. Persze, ha kevésbé vagy extrém, nyugodtan hagyd meg a fotózásra az durvább külsőt, a menyegződet pedig vedd szolidabbra.

 

 

 

Másik nagy kérdés a hölgyeknél, a ruhán kívül a frizura. Ahogy a képeken is jól látszik, a gót lányok ebben sem ismernek lehetetlent. A homlok fölé érő meztelen bőr azonban nem biztos, hogy mindenkinek jól áll, így mielőtt rászánod magad kérd ki szakértő véleményét is. A vőlegény fehér haja is nagyon jól mutat, de ha Ő ódzkodik tőle, inkább ne erőltessétek. Elsődleges cél, hogy mindannyian jól érezzétek magatokat.

 

 

A meghívók és ültető kártyákat illetően is kreatív a gót stílus. Itt egyáltalán nem meglepő, ha nevünket egy sírkőre felírva látjuk… gyűrűtartó gyanánt sokszor egy mini, fából faragott koporsó szolgál. A tortákon a halálfej, a csipke és a síron túli szerelem motívumai díszelegnek. Sok a fekete, melyet jó ellensúlyoz a díszítés néhány erős vörös, vagy lágyabb krém árnyalattal. Az asztal díszítésénél is dominálnak e színek, és a halálfej minden mennyiségben.

 

 

Nem dughatjuk fejünket a homokba, ha a gót stílusról beszélünk. Képviselőik köztünk élnek, Ők így fejezik ki önmagukat, és nem szeretnének esküvőjükön másnak mutatkozni. Ezzel pedig nincs is semmi baj, hiszen mindannyian tökéletes, vidám és élmény dús menyegzőre vágyunk... valakinek a gót életforma, valakinek pedig ,,csupán" egy extrém esküvői stílus. Hogy Neked melyik, azt természetesen rád bízzuk!

Képek forrása: Pinterest.com