2015-ös menyasszonyi ruha trendek

Csipkés ujjak, légies, könnyed szoknyák, még több gyöngydíszítés, még több romantika és még több gyönyörű, színes menyasszonyi ruha! A 2015-ös év gazdag díszítéseket, mesés részleteket és újdonságokat hoz magával az esküvők világába.

Az évszakokhoz hasonlóan a trendek is jönnek-mennek, majd újra felbukkannak, szépséges, új köntösben - örök körforgás ez. A szüntelenül kreatív tervezők is minden évben valami váratlannal, valami újdonsággal rukkolnak elő, nem is csoda, hogy minden szezonban csak ámulunk-bámulunk a rengeteg gyönyörű ruhaköltemény láttán.

Idén a vintage stílust idéző tolldíszek és sapkaujjak, a vállra ejtett, csipkeberakásos, flitteres és csipkeujjú darabok hódították meg a kifutókat. Jó hír, hogy ezek megmaradnak jövőre is, csupán továbbgondolt, még rafináltabb variációkat láthatunk.

Merész színek minden szezonban fel-felbukkannak olyan nagyszerű tervezőknél, mint Vera Wang, Ian Stuart, Reem Acra és még sorolhatnánk, így nem is lepődünk meg, mikor szürke, mentazöld, elefántcsont, vattacukor rózsaszín és babakék ruhákat látunk végiglibbeni a bemutatón.

Tipp: A pasztellszínek szépen kihangsúlyozzák a hófehér bőrt, és a fehér menyasszonyi ruhától eltérően nem is sápaszt.

Ha már a merészségnél tartunk, többek között Theia és Elizabeth Stuart legújabb kollekcióiban is láthatunk úgy nevezett crop-top, vagyis hasvillantós ruhákat. Neked hogy tetszik ez az új ötlet?

Újdonságként hatnak azok a csodás ruhák, amelyeket a természet által inspirált motívumokkal díszítettek: láthatunk ezüst és arany leveleket, virágmintákat is, sőt, azt is észrevettük, hogy szívesen használnak geometrikus, rácsos mintázatot is az olyan tervezők, mint Jenny Packham, Naeem Khan és RIVINI.

A romantika is kedvelt irányvonal a világhírű tervezők körében: Marchesa-nál például bájos ejtett vállmegoldásokat, Monique Lhuillier-nél túlméretezett masnikat, Ines diSanto-nál pedig fantasztikus, gazdag gyöngydíszítéseket láthatunk.

A csipke a nőiességet, érzékiséget testesíti meg, és mivel ezzel a tervezők is tisztában vannak, igyekeznek minden lehetőséget kiaknázni, amit csak ez a finom anyag magában rejt. Találkozhattunk már vele borításként, dekoltázstakaróként, fátyol és felsőszoknya gyanánt, háton berakásként, most pedig szebbnél-szebb rövid, háromnegyedes és hosszú ujjakat, illetve magas nyakúakat láthatunk csipkéből. Igen, magasított nyakúakat, melyek csábítóbbak, mint gondolnád!

Tipp: Tanácstalan vagy, hogy számodra milyen dekoltázs lenne a legideálisabb? Olvasd el erre vonatkozó cikkünket is!

A 2015-ös fazonokat a sokszínűség jellemzi: mesés sellő, harang, A vonalú és báli ruha szabású, levehető tüllszoknyás darabokat és egyre több rövid menyasszonyi ruhát láthatunk. Egyre nagyobb teret hódítanak meg a lágy esésű, muszlin vagy a hasonlóan könnyű anyagokból készült egyenes, illetve enyhén A vonalú, légies modellek.

Idén is hatalmas sikert arattak a hátrészen mélyebben kivágott, vagy ékszerhatású díszítésekkel, hímzésekkel, tüllborításokkal kombinált hátmegoldások, szerencsére ezek 2015-ben sem tűnnek el, sőt! A köpenyek és pelerinek kreatív újragondolása révén szépen lassan elkezdik átvenni a bolerók és fátylak helyét, és újra meghódítják az időtlenül elegáns, nőies stílus szerelmeseit.

A világ leghíresebb tervezőinek legfrissebb kollekcióit itt nézheted meg >>>