Esküvői tetoválások

Nem csak adrenalin függőknek

Egyre elterjedtebb, hogy a hagyományos karikagyűrű helyett tetovált jelet viselnek a Párok a gyűrűs ujjukon. Remek választás, ha valami maradandó, izgalmas dolgot szeretnétek emlékbe. A következőkben a szokás eredetét és a legújabb trendeket mutatjuk be Nektek.

Még Indiában és Pakisztánban a menyasszony testét henna szimbólumokkal ékesítik a Nagy Nap előtt, addig a Csendes-óceáni szigetvilág törzseiben a szépségideálnak megfelelően a házasodni készülő lányok testét teletetoválják. Náluk ez szokás, talán évezredek óta. Napjainkban, Európában és az USA-ban is kezd elterjedni az esküvői tetoválás. Persze nem a fent említett módon, egy kicsit visszafogottabban, elegánsabban.

Legnépszerűbb a gyűrű helyére tetovált minta. Ez lehet maga az eljegyzési gyűrű, a párod keresztneve vagy monogramja. A művészek egyre kreatívabb és szívmelengetőbb alkotásokat ajánlanak az erre nyitott házaspároknak. Ilyen például az odvas fa- bagoly, a kulcs-lakat vagy a jing-jang kombinációk. Ezek a minták és rajzok a test más részein is remekül mutatnak, de különös képpen felhívnák arra a figyelmet, hogy egyes helyeken, például az ujjak tenyér felüli részén, a tetoválás hamar kopik, így évente, kétévente meg kell erősíteni.

A tetoválás témája lehet maga az esküvő is: sokan a dátumot varratják magukra. Válasszunk szép, elegáns betűtípust, amit szívesen fogunk nézegetni sok év múltán is. Legyen olyan helyen, ami számunkra és környezetünk számára is elfogadható. Nagyon kínos lehet, ha munkahelyünkön negatívan megkülönböztetnek feltűnőbb tetoválásaink miatt. Szerencsére manapság ez nem túl gyakori.

Ez a Pár menyegzőjük dátumát tetováltatta!

Ha nagyobb ábrát szeretnétek, ajánljuk a hát és váll területét. Merészebb párok bevállalhatják az egész hátat borító mintát is. Különleges és szép látvány, ha egymás mellé állva a két alkotás kiegészíti egymást. Akárcsak két ember az életben! Az alkotás legyen elvont, szimbolikus: például egy hajó és egy világítótorony, vagy egy pár angyalszárny.

A galériában esküvői tetoválás inspirációkat találtok!

Gyakran tetováltatják a végtelen szerelem jelképét, a fekvő nyolcast is. Legnépszerűbb helye a csukló belső fele. Ez egy nagyon érzékeny, szóval csak óvatosan. A területen jól mutat még egy rátok jellemző idézet, kedvenc dalotok kottája vagy más, Titeket jelentő dolog képe. Különlegesebbé tehető, ha az ábra egyik fele a vőlegény, a másik az ara bőrén található.

Milyen a hennafestés? A képre kattintva megtudhatod!

Ha elég bevállalósak vagytok, vágytok valami olyanra, ami csak a Tiétek és örök, akkor az esküvői tetoválás tökéletes választás számotokra. Tervezzétek meg magatok szerelmetek szimbólumát, így még különlegesebb lesz. Ha azonban nem szeretnétek, ha örökre megmaradna, válasszátok a hennafestést, mellyel hasonlóan megható lesz az eredmény, ám a mézes hetek végére már nyoma sem lesz.