A legszebb menyasszonyi ékszerek 2015-ben

A jövő évi trendek között szerepelnek a csodás gyöngyök és láncok, a csillogó kövekkel díszített, hangsúlyos nyakékek, a természet ihlette darabok és az elegáns városi eleganciát képviselő, fém alkotások...

Egy menyasszony megjelenését a kiegészítők, ezek közül is az ékszerek teszik teljessé, tökéletessé és ragyogóvá... Az emberek már az ókorban is díszítették magukat különféle ásványokból, illetve fémből készült ékszerekkel, manapság pedig már rengeteg stílusú, anyagú, formájú és színű csecsebecse áll rendelkezésünkre.

A jól megválasztott drágakövek kiemelik szemünk, mosolyunk ragyogását, nyakunk és vállunk vonalát, illetve az egész megjelenésünket elegánssá és varázslatossá tehetjük a segítségükkel.

Az ékszerek kiválasztásakor figyelnünk kell arra, hogy a ruhához és az esküvő stílusához is passzoljanak, illetve ne essünk túlzásba. Egy gazdagon díszített ruhához éppen elegendő egy-két visszafogottabb kreáció, míg egy egyszerű darabhoz nyugodtan választhatunk hangsúlyosabb, feltűnőbb ékszereket, természetesen az ízlésesség határain belül!

 

 

A legtöbb menyasszony ékszer szettet választ esküvőjére, hiszen ebben az esetben nem kell azon gondolkodni, összeillenek-e az egyes darabok. Egyszerű megoldás, ám ha bátrabb vagy és egy kicsit egyedibb szeretnél lenni, akkor saját magad is összeállíthatod a "szettedet". Kérd ki a barátnőd, édesanyád vagy egy szakértő véleményét, segítségükkel biztosan megtalálod az egyéniségedhez és ízlésedhez illő darabokat!

 

 

Fülbevalók

Fülbevalónk formáját a frizuránk, a nyakláncunk és a ruha dekoltázsa határozza meg. A hosszabb, lógós fülbevalók akkor érvényesülnek igazán, ha feltűzött frizurát választunk - kiemelik a nyakunk és vállunk ívét, akár nyaklánc nélkül is elegáns külsőt kölcsönöznek. Ha a ruhánk aránylag egyszerű és pántnélküli, akár extrémebb függőt is választhatunk: 2015-ben az aranyszínű fémmel kombinált, bojtos, csepp alakú, tollas, illetve láncos variációk nagyon divatosak lesznek.

 

 

Apróbb, gyöngyös vagy egyetlen ékkővel díszített fülbevalót is választhatunk, amennyiben a ruhánk magas nyakú vagy feltűnőbb nyakéket viselünk. Egy ízléses karika fülbevaló is nagyszerű lehet egy elegáns, illetve egy minimál stílusú esküvőre is, hiszen egyszerű, mégis nőies és sikkes megoldás. Viselhetjük féloldalt tűzött és leengedett frizurával is, de modern, copfba kötött hajjal is nagyon jól mutat.

 

 

Nyakláncok, nyakékek

A romantikus és vintage stílus elengedhetetlen kellékei a gyöngy nyakláncok medállal vagy anélkül. 2015-ben csomózott, többsoros, láncokkal és virágokkal kombinált variációkat láthatunk, melyek nem csak a klasszikus, hanem a modernebb, fiatalosabb stílusú menyasszonyok kedvence is lesz jövőre.

 

 

A virág és növénymotívumok nem csak a menyasszonyi ruha világában vannak jelen, hanem az ékszerek között is találunk szép számmal indákat, rózsákat és leveleket imitáló fémből készült nyakékeket is. Rendkívül mutatósak még az óriási statement nyakláncok, amelyeket szolíd, egyszerű menyasszonyi ruhához érdemes választani, mivel feltűnőek és hangsúlyosak. 2015-ben a legtrendibb nyakékek közé tartoznak a hatalmas, ékkövekkel díszített virágos, a nyakra simuló, illetve az egyetlen nagy medállal ékített darabok.

 

 

Karkötők, karperecek, ékszerórák, kézláncok

Igaz, hogy nem túl hangsúlyosak a karkötők és karperecek, mégis nagyon feldobhatják megjelenésünket. Nem is gondolnánk például, hogy a kézfejünket, és a karunkat, sőt, még az ujjainkat is karcsúbbá, kecsesebbé teheti, egy-egy jól megválasztott darab.

Egzotikus, bohém és indiai stílusú esküvőre választhatunk káprázatos kézláncokat és gyűrűvel kombinált, csodás karkötőket is, melynek kreatív, újragondolt változataival nem csak az esküvők világában találkozhatunk 2015-ben.

 

 

A klasszikus stílus alapkövei, a gyöngyök itt is nagy szerepet kapnak, hiszen rengeteg formában hordhatjuk. Az egysoros, apró medállal ékített modellek tökéletes kiegészítői lehetnek az elegáns, romantikus, vintage és klasszikus stílusnak, az extrémebb, modernebb stílus szerelmesei pedig bátran választhatnak többsoros, kristályokkal, láncokkal és ékkövekkel kombinált darabokat is. Az ékszerórák szintén elegáns megjelenést kölcsönözhetnek számunkra, természetesen a többi ékszerhez hasonlóan itt is oda kell figyelnünk az összhangra.

 

 

A gótikus és modern esküvőre készülő menyasszonyok is találhatnak számukra megfelelő karkötőket a bőrből, fekete gyöngyökből készült darabok és az egyszerű, aranyszínben pompázó, felkarra való karperecek között.

 

 

 

Váll- és hátláncok

Talán a legkülönlegesebb és legfeltűnőbb ékszerek ezek a csillogó ékkövekkel díszített váll- és hátláncok, amelyek elegánssá és fényűzővé varázsolják megjelenésünket a Nagy Napon. Vigyázzunk azonban, hogy a többi ékszer már ne legyen feltűnő vagy túl extrém! A váll láncokat pántnélküli, a hátláncokat pedig hátul mélyen kivágott menyasszonyi ruhákhoz ajánlatos viselni, hiszen így érvényesülnek leginkább ezek az ékszerek. Vannak visszafogottabb és merészebb variációk is, ám általában ezekhez már szükségtelen nyakláncot viselnünk.

 

 

Bokaláncok, lábékszerek

Egy nyári természetes közegben rendezett, tengerparti, illetve hippi stílusú esküvő kiváló alkalom lehet, hogy fantasztikus lábékszereket viseljünk. Sok hölgy a hétköznapokban is használ bokaláncot, hiszen szépen kiemelik a karcsú vádlit, és nagyon elegáns és egzotikus hatást kelt, amikor meg-megcsillan a napfényben.

 

 

Sokféle változata lehet: láncos, tollas, csipkés vagy ékköves, lábujjgyűrűvel kombinált, fonott, horgolt, gyöngyös és virágos. Viselhetjük cipő helyett, ám olyat is láthatunk, amely egy egyszerűbb magassarkú lábbelivel érvényesül igazán.

 

 

Testfestés

Csillámos vagy hennás testfestéssel kiegészíthetjük vagy akár helyettesíthetjük is az ékszereket. Készíttethetjük fehér vagy ezüstszínnel, csillámos változatban vagy éppen hagyományos hennával, egzotikus és különleges látványt nyújtanak a virágos, csipkeszerű minták. Díszíthetik a nyakunkat, karunkat, kézfejünket, hátunkat vagy akár az arcunkat is, illetve ha a ruhánk hasítékkal kombinált, akkor a combon is jól mutathat a testfestés. Természetesen, míg a karunkon, combunkon és hátunkon a nagyobb minták mutatnak a legjobban, addig a többi testrészünket kisebb, szolídabb motívumok hangsúlyozzák ki.

 

 

Nézd meg 2015-ös ékszerinspirációnkat is!