Menyasszonyi ruha - Claire Pettibone 2015 kollekció

Vadvirágok, szolíd elegancia, természetes, romantikus hangulat, couture kivitelezés... A bohém stílushoz, légies, könnyű szabású, lágyan leomló menyasszonyi ruha illik, amit csipetnyi vintage beütéssel tehetünk még tökéletesebbé.

Claire Pettibone gyűjteményei megtestesítik mindazt a finom eleganciát, természetes szépséget és magával ragadó, tiszta szerelmet, amelyről minden esküvőnek szólnia kell! A nőiesség kiemelése mellett nagy hangsúlyt fektet a minőségre, az érzéki szabásvonalakra, illetve a couture részletekre - mint, például az európai csipkék, kecses hímzések és fantasztikus vállmegoldások kialakítása.

Claire, akit elvarázsolt, bohém lélekként ismernek, férjével, Guy Toley-val 1994 óta vezetik saját vállalkozásukat. 2005-ben a tervezőnő bevezetett egy új, luxus menyasszonyi fehérnemű kollekcióit is, amivel végleg beírta magát a divattörténelembe. Claire egy teljesen új, üde, romantikus és egyedi kollekcióiért nők százai rajonganak, hiszen felszínre hívják azokat a tulajdonságokat, amelyek minden Nőben ott rejtőznek: finomság, érzékenység, elegancia és sokoldalúság.

Nézd meg Claire Pettibone gyönyörű, bohém fehérnemű kollekcióját is!

Romantique 2015 kollekció by Claire Pettibone

Bár tagadhatatlan, hogy kissé eltér az előző gyűjteményektől, mégis, a természetes, karcsú, légies vonalak, bonyolult hímzések és romantikus részletek továbbra is a tervezőnő páratlan stílusát és kreativitását tükrözik.

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a teljes Romantique kollekciót!

Az aszimmetrikus, egyenes, enyhén sellő és A vonalú ruhák mellett találkozhatunk néhány rövidebb modellel is. A fodrok, illetve a váll- vagy derékrészen elhelyezett anyagtöbblet, az áttetsző fedőrétegek és bő tölcsérujjak még inkább erősítik a kecses, légies szabásvonalakat.

Tipp: Az aszimmetrikus fazon 2015-ben is nagyon trendi lesz, ám arra érdemes figyelni, hogy az alacsonyabb hölgyeknek azok a ruhák a legelőnyösebbek, amelyeknek az eleje térd fölé ér, mert a túl hosszú szoknyarész optikailag "összenyomhatja" az alakjukat.

Rusztikus és vintage minták használata - például szőlő, inda, virág és rács motívumok - tökéletes harmóniában olvadnak össze a romantikus csipkeberakásokkal, virágrátétekkel és a nőies, olykor merészebb váll- és hátmegoldásokkal.

Továbbra is a természetesség jegyében - csodás virághímzésekkel, selyemszalagokkal, masnikkal, bonyolult csipkékkel kombinált hátmegoldásokat, V és szív alakban dekoltált, vékony pántos, hosszú és rövid ujjú, illetve sok ejtett vállú darabot láthatunk.

Tipp: Az ejtett vállrésszel megálmodott darabok a körte alkatú hölgyeknek a legelőnyösebbek, hiszen a felsőrész kissé szélesíti a vállakat, így szépen ellenpontozza a szélesebb, kerekded csípőt.

Következő anyagunkban a 2014 őszi-téli Christian Dior Haute Couture kollekciót mutatjuk be!