Menyasszonyi ruha - Dior Haute Couture kollekció 2014

Modern couture vonalak, fantasztikus anyagok, letisztult formák és csodás kivitelezés - ezek a Dior haute couture ruhák. Mesés elegancia kreativitással és stílusos nőiességgel kombinálva...

A Christian Dior márka

Christian Dior 1947 februárjában, 42 évesen a 30 Avenue Montaigne szalonban mutatta be első kollekcióját, melynek a New Look nevet adta. Azonnal nemzetközi sikert ért el, a nők imádták minden egyes modelljét. Ennek titka talán az volt, hogy mindig megérezte mire vágynak a hölgyek. Dior, sok más híres tervezővel ellentétben a merev, férfias vonalak helyett, puha, elegáns formákkal, virágmotívumokkal dolgozott, a finom, karcsú derekat és a kerek kebleket hangsúlyozó ruhákat tervezett. Ezekben a nők igazi Nőnek érezhették magukat, csábítóak és magabiztosak lehettek.

Christian Dior neve ma már egyet jelent a divattal. Dior olyan hírességeket öltöztetett, mint Brigitte Bardot és Ava Garden, illetve ő volt a mestere, a ma szintén világhírű Yves Saint Lauren-nek is. Miután Christian Dior 1957 októberében elhunyt, a divatház vezetését az akkor még fiatal Yves Saint Lauren vette át. A modern igények kielégítése mellett a divatház a mai napig arra törekedik, hogy megőrizze Dior kifinomult, régi szellemiségét és stílusát.

Dior Haute Couture 2014 tavasz-nyár

2014 őszi-téli Haute Couture kollekció by Dior

Ebben a kollekcióban láthatjuk, milyen jól megférnek egymás mellett a kifinomult, klasszikus báli ruha fazonú, csipkével, illetve virágokkal kombinált darabok és a fiatalos design-t képviselő színes mini ruhák. Ha egy kicsit különleges, modern, mégis kifinomult esküvői ruhára vágysz, ezek között a modellek között is bátran válogathatsz!

Kattints a galériakép linkjére és inspirálódj Dior őszi haute couture kollekciójából!

A nadrágos variációk mellett láthatunk több hercegnős, térdig, illetve térd fölé érő szoknyás fazont is, melyek között találkozhatunk letisztultabb és virágokkal vagy geometrikus mintákkal gazdagon díszített darabokkal is.

Tipp: A hosszanti szabásvonalak és minták optikailag megnyújtják az alakot, ezáltal jótékonyan hatnak a kerekded, illetve az alacsony alkatra.

A klasszikus fehér ruha helyett választhatunk halványrózsaszín, bézs, halványsárga vagy kék modellt is, ha egy igazán romantikus darabra vágysz, akkor a Nagy Napon akár egy csupa virág motívumos kreációt is viselhetsz! Ha csak minimális színt szeretnél vinni a megjelenésedbe, akkor pedig válassz egy trendi, vékony színes övvel párosított darabot!

A vállmegoldások szintén a kifinomult, szolíd eleganciát képviselik: kerek, illetve csónak nyakkivágásokat, rövid, háromnegyedes és hosszú passzos, illetve buggyos ujjakat, V alakban dekoltált és két pántnélküli variációt láthatunk.

Következő anyagunkban Valentino legfrissebb Haute Couture kollekcióját mutatjuk meg Nektek!