Menyasszonyi ruha - Valentino Haute Couture kollekció 2014

Izgalmas, olykor merész vágások, mesés anyagok és couture formák - miért ne lehetne a menyasszonyi ruhánk is olyan modern, kifinomult és különleges, mint Valentino ruhái? Inspirálódj a tervező 2014 őszi Haute Couture kollekciójából!

Valentino Divatház

Valentino Clemente Ludovico Garavani, akit mindenki csak úgy emleget, hogy Valentino, 1959-ben alapította meg a Valentino ruházati céget Rómában. Valentino a Via Codottin nyitotta meg a pazar divatházat, az apja és apja egyik munkatársának segítségével. Mivel a tervező szenvedélye volt a luxus, rengeteget költött drága, fényűző szövetekre, teljesen megfeledkezve pénzügyi helyzetéről. Szerencsére új társa, Giametti, annál inkább értett az üzleti élethez, így míg Valentino teljesen átadta magát a kreatív tervezésnek, addig ő irányíthatta az üzlet gazdasági életét.

1962-ben, Firenzében került sor a Valentino Divatház nemzetközi debütálására. Valentino karrierje során fáradhatatlanul kutatta a női szépség rejtelmeit, miközben szépen haladt előre a legújabb trend útján is. Egyéni stílusában a romantikus nőiesség keveredik a luxus eleganciával, a természetesség és a merészség, a couture vonalakkal. Noha 2008-ban visszavonult, ez az egyedi, ultranőies design a mai napig érezhető minden kollekcióján. Jelenleg Maria Grazia Chiuri és Pier Paolo Piccioli felelősek a kreatív couture irány "megtartásáért".

Vantino Haute Couture kollekció 2014 ősz-tél

A Valentino 2014 őszi Haute Couture ruháit a pre-raffaelita művészet ihlette - a párizsi kifutón felvonultatott modellek egytől egyig mind légiesek és ultranőiesek voltak. A tervezők nagyszerűen kombinálták az izgalmas geometrikus, absztrakt és virág motívumokat, a pasztellárnyalatú, illetve a fekete és fehér szövetekkel.

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg Valentino Őszi Haute Couture kollekcióját!

A hosszú ujjú, bokáig vagy térd alá érő ruhák visszafogott eleganciát árasztanak, viszont láthatunk egyenes szabású, csupa áttetsző tüllel és organzával kombinált mini és hosszú darabokat is, amelyek merészen megmutatják a buja nőies alakot. Bár menyasszonyi ruhának az utóbbiak túlságosan extrémek lennének, azért a légies, római istennőkre emlékeztető szabásokat, a trendi vastag deréköveket és a kellemes, fiatalos árnyalatokat érdemes lehet ellesni…

Több ruhán is láthatunk bőr övet, amely nagyon kreatív módon fut végig a modellek derekán, illetve felsőtestén - az öveken és az anyagok mintáin kívül más díszítést viszont nem igen láthatunk.

A magas nyakú, zártabb csónak és kerek nyakkivágások, illetve aszimmetrikus megoldások mellett találkozhatunk kreatív nyakba kötött, pántnélküli, mély V alakban dekoltált és merész, szinte teljesen átlátszó felsőrésszel megálmodott darabokat is.

Tipp: Ha tetszenek a trendi, mégis klasszikus stílusú ruhák, akkor válassz hosszú ujjú, ám rövid fazonú menyasszonyi ruhát - garantál az egyedi és elegáns megjelenés!

Klasszikus elegancia, egy csipetnyi modernitással

Nézd meg a 2014 Őszi Haute Couture kollekció bemutatját is!

Soron következő anyagunkban Elizebeth St. John legfrissebb, fantasztikus ECO Couture kollekcióját mutatjuk be!