Hamupipőke hintója

Avagy min utazik az Ifjú Pár

Az esküvői járművek kiválasztásánál nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk. Régen a falu templomába gyalogszerrel is el lehetett jutni, de mára már komoly távolságok is szóba kerülnek, így más alternatíva után néztünk.

Az első és legfontosabb szempont a kényelem. Bármilyen járművet válasszunk fontos, hogy elférjünk benne, és hosszú távon is kényelmes legyen. Jó, ha van még hely benne kísérőnek is, például a videós vagy a fotós is velünk tarthat. Így minden pillanatot meg tud örökíteni.
 


Másodszor az esküvő stílusához illik igazítani a járművet. Elég furán nézne ki, ha egy rusztikus esküvő díszletei közé egy luxus sportautóval érkeznétek. Sokkal jobban mutat egy lovas hintó, esetleg ló- vagy szamárháton való belépő. Külön kiemelnénk, hogy ilyenkor az örömapa is vezetheti a táltos paripát, ami nagyon romantikus és megható pillanata lehet az esküvőnek. A ruha állapotára ilyenkor fokozottan figyelni kell. És mindenképpen olyan állatot válasszunk, aki bírja a ,,rivalda fényt". Egyes lovaknak vagy szamaraknak egyenesen kínzás egy ilyen esemény!
 


A modernebb, extra esküvőkre ajánljuk a már említett sportautókat. Ha a vőlegényed rajong értük, esetleg ő maga is versenyző, akkor kötelező darab. És különben is nagyon vagányul fogsz mutatni, amikor kiszállsz abból a mesés autóból, a mesés ruhádban. Mi azt ajánljuk ne nyitottat válassz, mert könnyen szétfújja a menetszél a toaletted.
 


De mi van akkor, ha a vőlegény nem szereti az utókat, de a mezőgazdasági vagy logisztikai szférában dolgozik? Így volt ezzel egy kínai vőlegény is, aki targoncával ment választottjáért a Nagy Napon. Persze nagy fennakadást okoztak, hiszen ezek a járművek nem túl gyorsak. A targonca, traktor és más nagyobb méretű járműveket csak akkor ajánljuk, ha rövidtávot kell megtenni. Emellett nem kényelmükről híresek, erre készülj!

Old timer felhozatal, szebbnél szebb autók a galériában!


A klasszikus, hercegnős báli ruha mellé hintó is dukál. Titkon azért minden lány fejében megfordul az a gondolat, hogy milyen lenne, ha Hamupipőke varázslatos hintóján repülhetne a templomba. Szerencsére manapság már rengeteg szolgáltató készít díszesebbnél díszesebb hintókat, hogy utazás közben is hercegnőnek érezhesd magad.

A galériában extrém esküvői jármű inspirációkat találsz!


Szintén népszerűek az extrém belépők. Ilyen a hőlégballon, a szárnyas hajó, a villamos vagy a troli. De ha igazán nosztalgikus esküvőre vágytok, válasszatok old timer autót, vagy egy igazi vonatot! A régi autók nem bírnak nagy távokat megtenni, és előfordulhat, hogy lerobbannak. Mindenképpen legyen B- terv az ilyen estekre s. A MÁV Nosztalgia vonatokban lehetőség nyílik esküvőt tartani. Biztosan mindenkit magával ragad majd a helyszín, remek választás egy 20-es évekbeli témára szőtt esküvőre.

Ez a Pár egy feltűnő trolibuszt választott a Nagy Napra!


Nagyon jól nézhet ki egy motor, vagy bicikli is. Ez utóbbira ugyan bajos a felszállás habos-babos ruciban, de a motorhoz felszerelhető oldal kocsi, ami kényelmes és praktikus is! Persze a bukósisak kötelező, a hajpróbán illik ezt is felvenni, nehogy élesben derüljön ki, hogy nem jó a fejedre.
 


A saját magunk számára választott jármű mellett gondolni kell a vendégek szállítására is. Ezt legtöbbször buszokkal oldják meg. De ahol erre van lehetőség, hajóval, vagy riksával is közlekedhet a násznép. Minél különlegesebb, annál jobb!

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com