Henna tortát minden esküvőre!

Henna a tortán? Ne aggódj, most nem a keleti társadalmak jellegzetes, nőies, festék alapú díszítésre gondolunk. A minta ugyan az, de az anyag lágy, édes és mennyeien vajas!

A henna motívummal készült torták nagyon aprólékosan, rengeteg órán keresztül készülnek. Egyik nagy előnyük, hogy remek inspiráció lehet hozzájuk egy kendő vagy bármilyen henna motívumot tartalmazó tárgy, kép, stb. Egy izgalmas kirándulás emléke, esetleg egy közös vágy, a nászutas úti cél is lehet az ötlet kiinduló pontja. A következőkben bemutatjuk a technikát, és a szebbnél szebb süteményeket!
 


Leggyakrabban marcipánnal vagy fondannal (pillecukorral) vonják be az esküvői tortákat. A krém általában vajas, valamilyen különleges vagy éppen hagyományos ízesítésben. Ugye ahány ház annyi szokás...de, és most jön a henna torta különlegessége. Ez a díszítés vajból, tejszínből vagy krémsajtból is készülhet, általában kakaó színezi meg, ettől érik el az igazi, sötét és fényes hennahatást. De nem ritka a színezett alapra készült fehér, vagy elefántcsontszín dekoráció is. Még az előbbi egy elegánsabb, visszafogottabb, úgy az utóbbi egy merész és bohém megoldás.
 


A mintával kapcsolatban említettük már a különböző textileket. Szabad kézzel is tervezhettek mintát, amibe akár monogramotokat, egy kedves szerelmes idézetet vagy bármi mást is belerejthettek. A cukrászok többségének igazi kihívás egy ilyen hozott mintából készült torta. Nagyon egyedi és különleges. A virágokat is bátran használjátok inspirációként, különösen azt, ami a csokorban és a dekorációban is visszaköszön. Tökéletes harmónia!

A galériában hennadíszítésű minitortákat találsz!


A torták mellett aprósüteményeket is rendelhettek henna dísszel. Igazából egy keleti esküvő hangulatához passzol a leginkább, de bármilyen stílusban rendezett menyegző- legyen az elegáns vagy éppen bohém-csúcspontja lehet. A mini torták díszítése is hasonló képpen történik, mint a tortáké. Ezekből is érdemes rendelni, előnye, hogy nem kell az egész tortát Nektek felvágni, csak a legfelső részt. Az alsóbb állványokra pedig elhelyezhetők a mini torták.
 


Mekkora és hány főnek? Ez egy nagyon fontos kérdés, amit mindenképpen többször is át kell gondolni. A torta nagyságát a meghívott vendégek számához lehet igazítani, például egy 80 fős esküvőre általában 80-100 szeletes tortát rendeljünk. Kiemelten ügyeljünk a henna torták tárolására (is), hiszen ha nem fér be a hűtőbe könnyen megromlik a finom vajas krém. Szintén nagyon fontos- főleg az óriási méretű tortáknál-, hogy beférjen az ajtón... nagyon kellemetlen lesz, ha élesben derül ki, hogy lehetetlen a tortát a helyére tenni.
 


A szállítás is szintén egy alap problematika. Néhány cég hűtőautóval kiszállítja a helyszínre a süteményeket, de mindenképpen gondolni kell arra is, hogy mi van, ha Nekünk kell érte menni. Megbízható rokonokat vagy barátokat kérjünk meg, és intézzük úgy, hogy még a vendégek érkezése előtt a hűtőben legyen a torta. Igazából a legjobb az, ha már előző nap este a helyszínen van. Erről a szolgáltatókkal kell egyeztetni.

A galériában hennadíszítésű tortákat találsz!


Rengeteg mintát tervezhettek a tortára, ami lehet mini, emeltes, szimpla, eltolt szintes, vagy cupcake-ekkel kiegészített. Bármit is válasszatok, a henna tuti trendi és extra díszítés!
 

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com