Egyedi harisnyakötők egy new york-i kézművestől

A harisnyakötő fontos kiegészítője a Nagy Napnak, tehát miért ne lehetne ez a kellék is különleges és egyedi? Nézd meg Te is a new yorki kézműves által, kézzel készített csodás harisnyakötőket!

Sok-sok népi hiedelem kering a menyasszonyi harisnyakötővel kapcsolatban, de az biztos, hogy nagyon szexi és elegáns ruhadarab. Választhatunk extrémebb, visszafogottabb variációt, színeset vagy fehéret, szexit vagy romantikusat - a lényeg, hogy passzoljon a ruhához és a stílusunkhoz.

Tipp: Például egy passzos, derékban szűk ruhához semmiképpen sem szabad felvenni harisnyát, hiszen átüthet a ruha vékony anyagán a harisnya gumírozott derékrésze - ekkor tökéletes választás lehet a combfix.
 


Régebben a harisnyakötő megszerzése egy pajkos játék volt, amikor is a férfi vendégek a már meglazított harisnyakötőt megpróbálták "erőszakkal" elvenni a menyasszonytól, az a szerencsés pedig, akinek sikerült, egész este a kalapjára tűzve viselhette, amíg oda nem ajándékozta egy szerencsés leányzónak - természetesen a babona szerint a boldogság és a szerencse is a "jutalma" volt.


Egy másik szokás szerint, a harisnyakötőt a ceremónia után, a csokorhoz hasonlóan el kell dobni - annyi különbséggel, hogy ez esetben a vőlegény dobja el a harisnyakötőt és a férfiak versengenek érte. A babona szerint az a férfi, aki elkapja a harisnyakötőt, az fogja leghamarabb megtalálni a társát.
 

 

A harisnyakötő-dobás Amerikából indult, ezért nem is olyan meglepő, hogy ezúttal egy new yorki kézműves bámulatos harisnyakötőit mutatjuk be Nektek! Ezeket a szexi, kicsit vintage hatású darabokat csipkével, selyemvirágokkal és ékszerekkel díszítették. Neked melyik tetszik legjobban?
 


 

2015-ben a gyönyörű korall, menta és pasztellszínek is nagyon divatosak lesznek, éppen ezért tökéletes választás lehet például egy hasonló árnyalatban pompázó szexi harisnyakötő - ha nem is a menyasszonyi ruha alá, akkor a nászéjszaka alkalmával!

Tipp: Ha igazán egyedi darabra vágysz, akkor akár varrathatsz is egyet - így Te választhatod meg az anyagot, a színt és a díszítést is!
 


Ezt az intim menyasszonyi ruhadarabot összeköthetjük a "valami új, valami régi, valami kölcsönvett és valami kék" hagyománnyal - általában az arák többsége kék masnival vagy csipkével díszített harisnyakötőt választ.
 

Nézd meg 2015-ös menyasszonyi harisnyakötő inspirációnkat is!

Képek forrása: Pinterest.com