Esküvői kistáskák

Az ékszerek, a fátyol és egyéb kiegészítők mellett egy retikül vagy kistáska beszerzésére is érdemes gondolnunk a Nagy Napon, amiben elfér néhány fontos apróság. A legjobb, ha az esküvő és a ruha stílusához illő formát és anyagot választjuk...

Zsebkendő, rúzs, allergiagyógyszer és még néhány apróság, amelyek jó, ha a kezünk ügyében vannak a Nagy Napon is! Ma már rengeteg forma, szín és anyag közül válogathatunk, a legfontosabb, hogy először is a ruhánk és a többi kiegészítőnk stílusához válasszunk táskát. Extravagáns ruhához például letisztult kiegészítők, vagyis egyszerűbb kistáska passzol, míg ha a ruha nem túlságosan díszes és nem viselünk hangsúlyos ékszereket, akkor táskából választhatunk extrémebb változatot.
 


Tulajdonképpen bármilyen anyagú, színű vagy formájú alkalmi kistáskát választunk, ha az egyéniségüket és az esküvő alapstílusát tükrözi, akkor divatosak és nem mellesleg egyediek lehetünk. Ahogyan a menyegző többi elemét, úgy ezt az apró, ám fontos részletet is érdemes úgy megválasztani, hogy az ne csak trendi, hanem az egyéniségünkhöz illő is legyen.
 

Aranyos csillogás

A fémből készült, különösen az aranyozott kiegészítők 2015-ben nagyon divatosak lesznek. Miért ne választhatnánk az esküvőre is egy négyszögletű, kerek, szív vagy éppen alma alakú fém kistáskát? Sikkes, modern, trendi! Választhatunk csillogós, kövekkel vagy éppen szegecsekkel díszített, részben vagy teljesen aranyszínben tündöklőt...

Tipp: Ha a kiegészítők közül egy arany vagy aranyszínű, akkor a legideálisabb, ha minden mást is ebben az árnyalatban választunk ki!
 

Letisztult minimalista stílus

Az egyszerű formájú, fehér, ekrü vagy pezsgőszínű, díszítés nélküli vagy egyetlen különleges részlettel párosított kistáskák tökéletesen passzolnak a minimál stílusú esküvőkhöz. Bátran válogass az egyedi sokszögletű, fonott mintázattal vagy érdekes márványos mintákkal megálmodott darabok között, melyek letisztultak, ugyanakkor egyediek is!
 

Még több esküvői kistáska inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Romantikus csipkével

A csipke örök kedvenc a menyasszonyok és a romantikus, nőies stílust kedvelő hölgyek körében! Akár a kistáskánk is készülhet ebből a fantasztikus anyagból, illetve a csipkével díszített retikül is nagyon trendi! A ruha stílusától és színétől függően viselhetünk csipkével bevont, csupa csipkéből készült változatot is!


A vintage stílus szerelmesei pedig válogatnak a gyöngyökkel, csillogó részletekkel és selyemvirággal kombinált darabok között! Találkozhatunk horgolt vagy természetes anyagból készült egyszerű formájú, csipkemotívumos kistáskákkal is, melyek a bohém esküvők tökéletes kiegészítői lehetnek!
 

Hollywoodi csillogás

Klasszikus elegáns esküvőt tervezel, vagy álmaid menyegzőjét igazi hollywoodi hangulatban képzeled el? Ezekhez a stílusokhoz nagyszerűen illenek a nagyobb, színes kövekkel ékített, gyöngyökkel, kristályokkal hímzett, illetve a csupa csillámmal hintett alkalmi kézitáskák, melyekkel dívaként tündökölhetsz a Nagy Napon! Választhatsz trendi boríték, négyszögletű, kerek, ovális vagy más, különlegesebb formát is, a lényeg hogy minél ékesebb, minél szikrázóbb legyen.

Tipp: Mindig tartsuk szem előtt az aranyszabályt: egyszerűbb ruhához bátran viselhetünk hangsúlyos kiegészítőt, extrémebb ruhához pedig a letisztult darabok az ideálisak!

Rojtok és virágok

A vintage, bohém és hippi stílus elengedhetetlen kellékei a virágok és rojtok! A húszas évek eleganciáját mi sem tükrözi jobban, mint egy rojtokkal vagy éppen egy gazdag, virágmotívumokkal díszített kistáska. Bátran válogass a pasztellszínű, gyöngyökkel vagy akár hímzésekkel kombinált variációk közül - az egyedi, sikkes megjelenés garantált!
 

A természetesség jegyében

Szintén a bohém és a hippi stílusú, illetve az öko és a természetesség jegyében rendezett esküvők sajátossága, hogy szinte az esküvő minden elemét a természet és a szabadság ihleti! Éppen ezért az ilyen hangulatú menyegzők kedvelt motívumai a indák és virágok, melyeket hímzésekkel, horgolással vagy festéssel varázsolnak a kiegészítőkre. Az öko esküvők különösen nagy hangsúlyt fektetnek az környezetvédelemre, ezért nagyszerű megoldás lehet például egy újrahasznosított anyagból készült kistáska!

Tipp: Akár mi magunk is készíthetünk különböző textilekből egy egyszerűbb darabot, melyet selyemvirággal, gyöngyökkel vagy hímzéssel díszíthetünk!
 

Képek forrása: Pinterest.com, Strictly Weddings