Menyasszonyi ruha - Emilio Pucci 2014-15 kollekciói

Emilio Pucci 2015 tavaszi gyűjteménye telis-tele van lenge, hosszú ruhákkal, mesés mintákkal és szivárványszínekkel... Nézd meg Te is ezeket a nőies, modern kreációkat, melyekből akár inspirációt is gyűjthetsz álmaid menyasszonyi ruhájához ha természetközeli vagy hippi stílusú esküvőt tervezel!

Emilio Pucci, a lendületes firenzei arisztokrata karrierje 1947-ben váratlanul kezdődött el Zermatt lejtőin, amikor egy forradalmi síkabátot tervezett egyik kedves nő ismerősének. Az olasz tervező által alapított márka Firenze egyik legismertebb couture divatháza volt és a mai napig is hihetetlenül nagy elismerésnek örvend.

1950-ben Caprin is nyitott egy butikot, ahol olyan fantasztikus, légies ruhákat találhatunk, melyek a forró mediterrán ízlésvilág és a túláradó, színes minták különleges kavalkádjából születtek. Emilio Pucci egyike azon kevés tervezőnek, aki egyre inkább a futurisztikus, kreatív elegancia felé kezdte venni az irányt.

1990 óta Emilio lánya, Laudomia vezeti az Emilio Pucci Divatházat, 2000 áprilisában pedig a Pucci családi vállalkozást összeolvasztották az LVMH Csoporttal. A vállalat keresettsége nemzetközi szinten igencsak nagyot ugrott, ma már több mint 50 sajátmárkás butikot és több online áruházat is a magukénak tudhatnak.

Emilio Pucci Ready to Wear kollekció 2015 Tavasz-Nyár

A 2015 tavaszi kollekciót a hetvenes évek rock n’ roll hangulata ihlette, sőt itt-ott bohém, disco és hippi stílusú elemek is feltűnnek. Amit ebből a gyűjteményből érdemes "ellesni" az a légies, különös, kicsit bohém hangulat, amely minden darabot lenyűgözővé varázsol.

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg a kollekció többi darabját is!

Leggyakrabban könnyű, enyhén áttetsző sifon anyagokat, gyöngyös hímzett vagy horgolt mini ruhákat és tökéletes kivitelezésű maxiruhákat láthattunk - néhol rojtos poncsóval, élénk színekkel vagy merész dekoltázzsal párosítva.

Tipp: A különleges, etno-ra hasonlító minták nagyon jól mutatnak egy természetes hangulatú, hippi vagy bohém esküvőn - ha nem is a menyasszonyi ruhán, akkor a dekoráción visszaköszönhetnek ezek a motívumok.

Személy szerint nekem a szivárvány és naplemente színeiben pompázó légies, A vonalú darabok nyerték el leginkább a tetszésemet, melyeket tökéletesen el lehet képzelni egy modern, bohém stílusú menyegzőn is! Találkozhatunk romantikus fodrokkal, csipkével kombinált modellekkel, aszimmetrikus formával, nyakba kötött, mély V alakban dekoltált, spagetti pántos és visszafogott vállmegoldással megálmodott ruhákkal is...

Nézegess képeket Emilio Pucci 2014 Őszi-téli kollekciójából!

Szuper szexi, ultranőies ruhák Riki Dalaltól! Következő anyagunkban 2015-ös Provence kollekcióját láthatjátok majd!