Köszönőajándék tasakok és kézzel készített egyedi csomagolások

Az utóbbi években hazánkban is egyre népszerűbbé vált ez a kedves gesztus, amellyel megköszönhetjük a násznépnek, hogy velünk ünnepelnek a Nagy napon. Nézzük, milyen csomagolási technikákkal tehetjük ezeket az apróságokat egyedivé és különlegessé!

A köszönetajándék figyelmes gesztus és ha maradandó kis apróságról van szó, akkor örök emlék is, amely segít a vendégeknek, hogy évek múltán is feleleveníthessék az örömteli pillanatokat. Egyáltalán nem szükséges drága dolgokban gondolkodni, hiszen nem az érték a fontos, hanem a jelentés, amelyet az a kis ajándék magában hordoz.

A lehetőségek száma szinte végtelen, köszönetajándékként adhatunk süteményt, cukorkát, bonbon-t, gravírozott, festett vagy bármilyen más módon megjelölt egyedi emléktárgyat, fényképet, általunk kikevert parfümöt vagy ajakírt kis üvegcsében, tégelyben, illatgyertyát, fürdősót, stb...

Az esküvő színvilága és stílusa mellett a pár ízlése és egyénisége, illetve a vendégajándék természete is befolyásolja a csomagolást - egy kreatív, mutatós dobozkában, üvegcsében vagy tasakban akár az asztaldekoráció része is lehet.
 


A teljesség igénye nélkül tehát nézzük, hogyan dobhatjuk fel a legegyszerűbb ajándékot is!

Személyre szabott meglepetés - kártyával és szalaggal

Akár süteményt, akár mécsest vagy bármilyen más emléktárgyat ajándékozunk a násznépnek egy egyedi kis kártyával vagy monogrammos szalaggal egyszerűen feldobhatjuk, sőt a kis kártyácskát vagy a szalagot mindenki elteheti emlékbe.

Az ajándékkísérő kártyák lehetnek névre szólóak, illetve díszíthetjük a pár monogrammjával vagy egy idézettel, csupán arra kell figyelnünk, hogy a küllemük mindenképpen harmonizáljon az esküvői dekorációval.

Tipp: A legjobb, ha a színt és a formát az esküvő stílusához választjuk, például a romantikus esküvőre tökéletes választás lehet a szív alakú kártyácska, míg a kerek, letisztult design jól mutat az elegáns, fényűző menyegzőkön!
 


Nagyszerű ötletnek tartom még az olyan kis kártyákat, melyekkel jótékonykodhatunk is! Gondoljunk bele, így nem csak mi lehetünk boldogok, hanem azok az ember vagy kis állatok is, akiknek ezáltal segíthetünk. Legyen szó állatmenhelyről, ahonnan a kutyusokat örökbe lehet fogadni, - nézd meg, hogyan lehet a Te nagy napod is életmentője egy kis árva állatnak - egy rák elleni vagy egy gyermeksegélyező alapítványról - az emlékbe kapott névre szóló kis köszönő kártyáknak sokkal nagyobb az eszmei értékük, mint a például egy dísztárgyaknak.

"A hit a képesség látni a láthatatlant, hinni a hihetetlenben, és elfogadni, amiről a tömegek azt hiszik lehetetlen."

Ajándéktasakok

Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy ez a csomagolási technika az egyik leggyakoribb és a legkreatívabban variálható. Szinte bármilyen ajándékféléhez tökéletes, minden stílushoz könnyedén megtalálhatjuk az "igazit". Sőt, mi magunk is egyszerűen elkészíthetjük, ha érzünk hozzá egy kis kreativitás és türelmet.
 


Különböző színes karton- illetve papírtasakokba csomagolhatunk házilag készített édességeket, cukorkát, emléktárgyakat, kávébabot, fürdősót, stb. Ha mi szeretnénk a tasakot is elkészíteni, akkor ezt tehetjük papírból vagy akár különböző textilekből is. Elegáns stílusokhoz például az organza és a szatén, a naturálisabb, vintage és bohém hangulathoz pedig a lenvászon és a pamut illik - ezeket feldobhatjuk selyemszalagokkal, színes gyöngyökkel, hímzésekkel, csipkével... A lehetőségeknek csupán a fantázia (és a kézügyességünk) szabhat határt!

Tipp: A vintage és retro stílusú esküvőn szóba jöhetnek az élénk mintás, virágos anyagok is!
 

Díszdobozok és kis kosarak

A kis díszdobozkák és kosarak szintén sokféleképpen variálhatóak, illetve minden stílushoz illenek - csupán a megfelelő színt és formát kell megtalálni. A dobozok mérete függ az ajándék nagyságától, a stílusa pedig az esküvői dekorációtól. A vintage és bohém stílushoz bátran választhatunk csíkos, színes variációt, az elegáns esküvői asztaldekorációt pedig nagyszerűen feldobhatja egy csillogós, fényűző darab.
 


Mindkét csomagolási technikát használhatjuk sütemények és édességek tartójaként is. A tasakokhoz hasonlóan mi magunk is készíthetünk ajándékdobozkákat és kosárkákat kartonpapírból, hogy ha kedvet érzünk hozzá.


Tipp: Ha a menyasszony várandós, akár a színekkel is játszhatunk: ha kisfiút vár kék kiskosárba tesszük a finomságokat, ha kislányt akkor pedig rózsaszínbe!
 


Bár nem a legolcsóbb megoldás, akár fémdobozokat is díszíthetünk saját kezűleg, amivel így még személyesebbé tehetjük az ajándékozást! Tökéletes csomagolás a teafűnek, bonbonnak, macaronnak, illatos szappanoknak, stb.
 

 

 

Vendégajándék csomagolás inspiráció - kreatív gyufásdoboz

Ajándékok kis vödrökben

A vintage stílus tökéletes kiegészítője lehet, ha kisebb műanyag, vagy fém vödrökben rakjuk a vendégajándékot, ami általában édesség, esetleg valamilyen növény. A tavirózsa, a kaktusz és a hasonló, kisebb cserepes virágok nagyon mutatósak lehetnek.

Tipp: Növényt nem csak vödörben, hanem kis porcelán edényben is ajándékozhatunk a násznépnek, amire akár az esküvő dátuma és a pár neve, vagy kezdőbetűi is szerepelhetnek.
 

Kis üvegcsében

A vintage és bohém stílusú esküvőkön a kis üvegeket (palackot, befőttesüveget) is hasznosíthatjuk: a Nagy nap dátumával és a jegyespár nevével, illetve kreatív, vicces feliratokkal díszített matricával, szalagokkal vagy kis kártyákkal is feldobhatjuk. Megtölthetjük mézzel, alkoholos itallal, fürdősóval, cukorkával, stb.
 

Még több köszönetajándék csomagolási ötletért nézz szép galériánkban!

Képek forrása: Pinterest.com, Strictly Weddings