Csokrok és virágok évszakok szerint

Szerencsére a legtöbb virág már bárhol és bármikor elérhető, a virágosok beszerzik Nektek a szükséges példányokat. De ez nem túl pénztárca kímélő megoldás, jobb hát tudni mikor melyik virág beszerezhető.

Az évszakokra lebontott viráglista természetesen közel sem teljes, mindig van egy-egy újító kedvű virágkötő, aki teljesen ismeretlen virággal vagy ötlettel rukkol elő. Azonban tanácstalan vagy még hezitáló aráknak tökéletes inspirációt nyújthat az alábbi lista:

Tavaszi esküvő: Szellőrózsa, szarkaláb, jácint, kagylóvirág, nárcisz, pünkösdi rózsa, boglárka, stargazer liliom, borsókavirág, kála

Nyári esküvő: Inkaliliom (Alstroemeria), kagylóvirág, leánder, nefelejcs, gerbera, írisz, szarkaláb, díszcsorba, ázsiai liliom, szellőrózsa, őszirózsa, vadmurok, tátika, aranyvessző, koszorúfutóka, viola napraforgó, tubarózsa, cickafarkkóró, rézvirág vagy legényrózsa, stargazer liliom, kála
 


Őszi esküvő: Őszirózsa, krizantém, dália, körömvirág, sóvirág, rézvirág vagy legényrózsa

Téli esküvő: Amarillis, szellőrózsa, kamélia, pillangóvirág, nárcisz, magyar, nefelejcs, jázmin, mikulásvirág, boglárka, stargazer liliom, ernyős madártej, borsókavirág, tulipán

Egész évben elérhető virágok: Fátyolvirág, búzavirág, szegfű, sarkantyúfű, gardénia, kardvirág, hangafű, gyöngyvirág, orchidea, protea, rózsa, ördögszem
 


A tavaszi virágokra jellemző a zsenge hajtások és szirmok, lágy színek. A tavasz mindenkinek a megújulás, az ébredezés időszaka. Nincs ez másképp a virágoknál sem. Színekben dominál a halvány pasztell minden árnyalata. Ezek a virágok még nagyon érzékenyek a külső behatásokra, így talán nem olyan tartósak, mint nyári vagy őszi testvéreik.

Nyárra már kiderül az idő és megerősödnek a virágok, ideér az import áru és a piacok telítődnek szebbnél szebb virágokkal. Nyárra jöhetnek a harsány színekben pompázó növények. Szinte bármi megvalósítható, amit előtte megálmodsz!

Ősszel a táj is aludni készül, így megcsappan a menyasszonyi csokorba köthető virágok száma. Ne keseredj el, mert jó néhány természetben ilyenkor fellelhető későnyíló virág és termés teheti varázslatossá a csokrodat.

Téli csokrodba válassz terméseket, bogyókat és kora tavaszi virágokat. Kiegészítésként bátran ajánljuk a zúzmarát s és fagyot idéző kiegészítőket és design elemeket. Azért mert sokaknak a télről a borongós, „valami véget ér” érzésük támad, még nem kell szomorkodni! Elő az élénkebb színekkel és érezd jól magad!

 

Képek forrása: pinterest.com