Meghívó minőségi kritériumai, papírfajták

A meghívó kiválasztásának első lépéseként el kell döntenünk, milyen papírra szeretnénk nyomatni a szöveget... Nézzük, milyen kritériumokat veszünk figyelembe a választáskor!

Ezt a kérdéskört leginkább úgy lehetne megközelíteni, mint ha ruha vásárlásán törnénk a fejünket. Mit is teszünk először? Megnézzük, hány darab ruhára van szükségünk és mekkora összeg áll a rendelkezésünkre. Ennek ismeretében kezdjük el keresni a legjobb megoldást. Ha csak 5 darab meghívóra van szükségünk lehet, hogy 2000 Ft/db nem tűnik soknak, de ha 200 darab meghívóra van szükségünk, ez az ár már nem annyira elfogadható.

Általában ha látunk 200 Ft/db-ért meghívót, akkor ahhoz még hozzájön a nyomtatási költség, szerkesztési költség stb., és végül lehet, hogy a drágább az olcsóbb.

Igyekszünk mindig megtalálni azt az optimális utat, ami a szép, de még megfizethető megoldást preferálja.

170 g-os papírsúly már bőven elég a meghívó számára. Viszonyításképpen a pausz csak 90 g körüli. Karton alap esetében a 300g körüli papírt szoktuk használni. Ha színes mintás meghívót szeretnénk, akkor a fehér papír alapot javasoljuk, ha pedig nem szeretjük a túl színeset, akkor a bézs alapon csoki barna szöveget és barnított mintát javasoljuk. A mintáink papír és színvilága már ki van tapasztalva. Lehet, hogy van az a bizonyos "halvány rózsaszín" papír, ami tetszik, de nincs tartása vagy nem lehet rá szép mintát nyomni.

A merített papír teljesen más technológiát igényel, ezért csak papírmerítő műhelyek tudják elkészíteni illetve nyomni rá.

Borítékok esetében mindig a meghívó színvilágához illesztett borítékot javaslunk.

Igény szerint a borítékokra nyomni is tudunk. Normál esetben sima borítékot adunk a meghívóhoz, ízlés szerint azonban a sima borítéknál jobb minőségű változatot is beszerezzük és gyakorlatilag felár nélkül adjuk tovább.

Ha még több kérdésed van, keresd fel bátran a http://www.meghivo.hu/gyik oldalunkat, a borítékokról részletesen pedig a http://eskuvoi.meghivo.hu/category/boritekok/ oldalon olvashatsz.

Soron következő cikkünkben a meghívó szövegezéséről lesz szó, kiderül, milyen kritériumokat kell szem előtt tartanunk, milyen információknak kell szerepelniük vagy éppen mire kell figyelni a több nyelvű meghívó esetén.

Webalbum Stúdió Kft.

Telefonszám: +36 70 509 2549
E-mail: info@webalbum.hu
Weboldal: http://eskuvoi.meghivo.hu
Weboldal: http://www.meghivo.hu
Facebook oldal: http://www.facebook.com/meghivo.hu

Nyitva tartás:

H – P: 18 – 19 óráig

Sz.: 10 – 14 óráig