Milyen vers kerüljön a meghívóra

Milyen idézet vagy vers kerüljön az esküvői meghívóra? Hol mutat a legjobban? Alábbi cikkünkben mindenre megtaláljátok a választ!

Első javaslatunk, hogy a meghívó típusának kiválasztását kövesse az idézet kiválasztása. Ennek egészen prózai oka van. A meghívó formájából, alakjából, illetve méretéből már pontosan lehet látni, hogy mennyi hely fog jutni az idézetnek. Konkrétan egy francia hajtogatott meghívón háromszor–négyszer annyi hely van, mint egy pausz rátétes meghívón.

A meghívóra általában egy idézet szokott kerülni az esetek nagy többségében. Ettől eltérő esetben, például egy keresztvágott meghívó két fülére is lehet egy-egy versszakot elhelyezni. A két versszak lehet egy versből, de lehet két szerzőtől származó idézet is.

Ha két versszakot helyezünk el a meghívón, akkor azt a két versszakot választhatja a pár két tagja külön is és így egymásnak mondják az idézeteket.

A vers kiválasztásánál véleményem szerint nem kell ragaszkodni az általános 10–20 vers közül valamelyikhez. Bármi lehet, akár egy musical vagy könyvrészlet is, ha az fejezi ki legjobban azt az életérzést, amit a pár akkor érez.

Kerülhet a meghívóra úgynevezett pénzes versike is, amivel a pár utal arra, hogy a nászajándékot inkább pénzben szeretnék megkapni. Ezt a típusú versikét a meghívó hátuljára javasoljuk, ha lehetséges, és első sorban azoknak, akik a vacsorára is hivatalosak.

Tipp: Látogass el a http://www.meghivo.hu/eskuvoi_idezetek oldalra, és találd meg a számodra legkedvesebb idézetet!

Kíváncsi vagy, melyek a legújabb esküvői meghívó trendek? Sorozatunk következő részében megtudhatjátok!

Webalbum Stúdió Kft.

Telefonszám: +36 70 509 2549
E-mail: info@webalbum.hu
Weboldal: http://eskuvoi.meghivo.hu
Weboldal: http://www.meghivo.hu
Facebook oldal: http://www.facebook.com/meghivo.hu

Nyitva tartás:

H – P: 18 – 19 óráig

Sz.: 10 – 14 óráig