Örökbefogadás

Amikor menhelyről vagy netán gyepmesteri telepről, sintér telepről magadhoz veszel, örökbe fogadsz egy kis ártatlan életet, "örökre" felelős lettél érte, amíg csak él. Fizetséged" egy örökre hálás kis lélek, feltétel nélküli szeretet, hűség, egészségedre óriási jótékony hatással bíró "kapcsolat", egy odaadó kutyaszempár, mely mindent elmond amikor a szemedbe néz....

Mentés előtt és a felépülés után


A jótékonysági kezdeményezésen belül segíthetsz az örökbefogadás által is. Hiszen az állatvédők által üzelemtett menhelyek is zsúfoltak. Most a tényleges - fizikális - örökbefogadásról egy picit bővebben írunk, mivel egy állat, egy kutya örökbefogadása nagy felelősséggel jár, ezért mielőtt meghoznánk a végső döntést, gondoljunk át néhány fontos dolgot. Először is legyünk biztosak abban, hogy felkészültünk egy kutya nevelésére, ellátására és szeretetére. tudjuk -e biztosítani számára az alapvető dolgokat. Mert egy sorsára hagyott, kidobott netán megkínzott kutya, ha újra bizalmába fogad valakit, aztán újdonsült gazdája is továbbpasszolja, hogy másról ne is beszéljünk, akár a halálát is okozhatjuk, hogy újra csalódnia kell!

A kutyák egyediek és különböző múlttal érkeztek az állatvédőkhöz a menhelyre, gyakran vidéki gyepmesteri telepekről, altatás elöl fogadják be őket vagy kóbor állatként, megkínzottan kerülnek be a gondozásba. A menhelyről történő örökbefogadás során minden kutyus már oltásokkal ellátva, féregtelenítve, chipezve, ivartalanítva kerül az örökbefogadóhoz. Ennek bizony, ha saját magunk állnánk néhány tízezer forintos költsége lenne, azonban az örökbefogadott kutyusokért csak adomány jellegű, jelképes térítés van, az örökbefogadáskor, melyet a többi menhelyen bent lévő kutyus ellátásra, orvosi kezelésére és megkínzott állatok mentésére fordít az állatvédő szervezet.

Nehéz a Gift című magyar rövidfilm mellett könnyek és mély megdöbbenés nélkül elmenni. Az alkotók nem bízták a véletlenre a sokkszerű hatást. A film története mindennapos és talán pont emiatt megrázó, de a szavak helyett beszéljenek a képkockák.
 

 


"A filmet figyelemfelkeltés céljából csináltuk és semmiképp nem akartuk simogatva kezelni a témát, hisz a probléma megköveteli a drasztikus megvilágítást mert maga a tett is drasztikus. Az összehasonlítás pedig részünkről azért nem erős mert minden házi kedvenc számunkra családtag, akár egy gyermek. Nem mehetünk el szó nélkül az állatkínzások mellett különösen akkor amikor a Húsvétra kapott nyulak hasonló tetteknek vannak kitéve"- elemezte a Nullahategy.hu-nak Görögh Attila, a film egyik ötletgazdája."

A DeadLens Pictures producere kiemelte: "A stáb az állatok iránti elhivatottságát tükrözi a film és a figyelemfelkeltés a mai világban megköveteli azt, hogy a végső határig menjünk, ami még belefér a jó ízlésbe, ugyanakkor kiveri a biztosítékot. Ahogy nálam is kiverte amikor tucatszámra vittem haza a kidobott macskákat és kutyákat gyerekkoromban a nagyszüleimhez. Figyeljünk jobban minden élőlényre, mert a kutyák még akkor is bíznak az emberben ha kirakják őket az út szélére mint egy megunt ruhadarabot. A kérdés, hogy meddig lesznek a leghűségesebb társaink ha ezek a tettek szaporodnak."

 
Nézzük meg mire is van szükség örökbefogadáskor:
 

Megfelelő nagyságú mozgástér:
A kutyáknak általában nagy a mozgásigényük. Ha kert nélküli házban, panellakásban élünk, és mégis szeretnénk állatot tartani, akkor egy idősebb kutyát válasszunk, aki már nem szeret annyira mozogni, vagy kifejezetten szobakutyát vegyünk magunkhoz.

Elég idő és energia:
Egy kutyának, ha nincs kert, naponta háromszor szüksége van arra, hogy sétálni vigyék, szüksége van a gazdája közelségére, gondozni kell a bundáját, játszani kell vele és tanítani. Ezért gondoljuk át, hogy a munkánk, családunk mellett mennyi időnk és energiánk van arra, hogy házi kedvencünknek mindent meg tudjunk adni, amire csak szüksége van.

Pénz:
Állatorvos, kutyaeledel, póráz, pokróc, tálka… … Csak pár dolog azok közül, amire a kutyánknak szüksége van és pénzbe kerül. Mielőtt magunkhoz veszünk egy állatot, mérjük fel, hogy anyagilag képesek leszünk-e úgy ellátni, hogy semmiben se szenvedjen hiányt.

Türelem:
Egy kutya, főleg, ha kiskutyáról van szó, sok türelmet igényel. Legalább annyit mint egy kisgyerek. Időbe telik, amíg megtanítjuk neki a szobatisztaságot, az együttélési szabályokat, például, hogy ne rágjon szét semmit, ne vonyítson az éjszaka közepén és ne ugorjon fel az ágyra.

Örökbefogadóként csak akkor vegyünk magunkhoz kutyát, ha úgy érezzük, minden téren bírni fogjuk a kiképzést és maximálisab képesek vagyunk érte, az életéért felelősséget vállalni! A kutyákat bántalmazni, kidobni akkor is, ha „rosszalkodtak”, emberileg és törvény által is elítélendő!

Örökbefogadható kutyusok Etyeki Állatvédők gondozásából >>>

 Örökbefogadás a Westie Rescue Hungary gondozásából >>>
 

Segíts Te is, fogadj örökbe! Ha Ti, a baráti kör, a meghívott vendégeid közül akár 1 kutyust is örökbe fogadtok, akkor már 2 lelket mentettek meg, hiszen az állatvédők által üzemeltetett menhelyeken az örökbefogadottak helyére több, újabb kiszolgáltatott, szeretetre éhes, megkínzott élet érkezhet a menhelyre, akik számára így nincs hely.

Az örökbefogdásnak van másik módja is, a virtuális örökbefogadás, amikor is "nevelőszülőként" támogatni tudod egy adott összeggel havonta az Általad kiválasztott kutyus ellátását, orvosi kezelését a felépüléséhez szükséges dolgokat, egészen a tényleges örökbefogadásig, amíg családhoz kerül. Vagy csatlakozhatsz a itt a linkre kattintva >> a Támogatói Klubhoz, így támogatva a mentést!

További információk: tamogatoiklub@wrh.hu
Az alábbi linkeken is kérheted felvételed a klubba:
Csatlakozás: Westie Rescue Hungary Támogatói Klub

Fogjunk össze, segítsünk hát együtt! Ne legyen több kóbor, kidobott kutya kitéve a vadorzók kínzásainak! Állítsuk meg együtt a zsúfolt gyepmesteri, sintér telepeken bevezetett kényszeraltatást! Mondjunk nemet a rideg állattartásra! A kutya az ember hű társa, barátja és szövetségese... nem a rabszolgája, akin kénye - kedve szerint kiélheti agresszióját!

Ha Te is úgy érzed, hogy számodra is fontos a kisállatok mentéséhez való hozzájárulás és esküvőtök napja egyben erre jó alkalom, hogy szeretteitekkel közösen segítsetek, akkor csatlakozzatok a mozgalomhoz és tegyétek jobbá egy kis mentett kutyus vagy egy mentett kis rágcsáló életét! A csatlakozást követően a kívánságlistáról kiválaszthatod, azt amivel szívesen támogatod az állatdévő szervezet munkáját!

CSATLAKOZZ TE IS A SEGÍTŐ KÖZÖSSÉGHEZ!

Menyegzőlap az állatokért!

Jótékonysag az esküvőn

Weboldal: https://www.menyegzolap.hu/az-allatokert
E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu

Képek forrása: Pinterest.com, WRH, Etyeki Állatvédő Egyesület