Tánc az esküvőn - Zeneválasztás

A zeneválasztás egy személyes megnyílvánulásunk, mely tükrözi személyiségünket és mindkettőnk egyénisége "benne van" a zenében. Ha nem akarjuk a konvenciókat követni, bátran nyúljunk hozzá mindenféle zenéhez!

A zeneválasztás során érdemes a saját egyéniségünknek megfelelőt választani. Sokan a hagyományoknak megfelelő keringőt választanak pl. első táncnak, hiszen ez a megszokott, és általánosságban ez a megnyitója az esküvői estének. Manapság már inkább trendi, illetve szokásba jövőek, a modernebb táncok, popzenére, vagy latinosabb ritmusokra, de lehetnek ezek musicalek, illetve filmzenék is.

A zene már a szertartáson is nagy jelentőséggel bír, hiszen az is tükrözi a pár személyiségét. A már jól ismert ritmusok megalapozzák az esküvői vacsora és táncos mulatság hangulatát.

Nézzünk néhány példát a szertartásra választható zenék közül, természetesen ezek nem a templomi szertartásra választandók.


Szertartásra zeneválasztás:

  • Válasszunk olyan zenét, ami igazán minket tükröz:
    Ha például Star Wars rajongók vagyunk anyakönyvezetői szertartáson nyugodtan válasszuk ezt a témát. Ha inkább romantikusak vagyunk, akkor is rendelkezésünkre állnak a filmzenék, mondjuk pl. Titanic, Ilyenek voltunk, stb.
  • Választhatunk hagyományos bevonuló zenét, de már itt is érdemes magunkat "bemutatni" a násznépnek zenei választásunkkal.

Polgári szertartás alatti zenék:

  • Bevonuló zene: bevonulás alatti zene vagy zenék összevágva, amit már az előzőekben említett felsorolás mutatja, kifejezi a pár habitusát, akár humorát is.
  • Középzene: gyertyagyújtás, gyűrűhúzás, szülőköszöntés, aláírás, ha van (kb 5-6 perc hosszúságú)
  • Záró zene: pezsgőzés, gratuláció

Bevonuló zenék:

...és ne feledjük ismételten saját érzéseinket és humorunkat, amelyek tükrözik összetartozásunkat.

Szülőköszöntés:

Ide vehetjük édesanyánk, édesapánk kedvenc zenéjét, akármilyen stílusú is, hiszen ez a pillanat róluk szól.

Pezsgőzés, gratuláció:

Merészebbeknek tudom ajánlani például az utolsó dalt is, hiszen a pezsgőzés már azt jelenti, hogy házasok vagyunk, és kezdetét veszi a mulatság, ez már akár a kivonuló zenénk is lehet.

Kivonuló zenék:

Itt is sorolhatnánk a végtelenségig, de ismét visszatérnék arra, hogy magunkat adjuk. A kivonulásnál a gyűrű a kézen, mindenki megkönnyezte az ifjú párt, ideje felpezsdíteni a hangulatot, vagy a már jól bevált kellemes aláfestő zenékkel tovább vinni az eseményt, és végső soron, de nem utoljára, ismételten vissza a kezdetekhez. Ez a MI napunk, azaz, a TI napotok lesz, a videón az fog elhangzani, amit szeretnétek és ez örök emlék marad, úgyhogy bátran lehet szemezgetni - főleg az internet napjaink segítője.

Ha nem juttok dűlőre, egy jó táncoktató ebben is segítő kezet tud nyújtani.

www.mitchwed.com / www.paulunderhill.com / snippetandink.com
http://www.vogue.com/wp-content/uploads/2013/10/seth-meyers-wedding-01_155919396972.jpg